Pagal/ Source TreatNTrick
Vienetai: 8-10 gabaliukų
1 gabaliuko energetinė vertė (1/8): 247 kcal, 8,5 gr. riebalų, 18,3 gr. cukraus
Produktai:
1 stiklinė manų kruopų
2 v.š. krakmolo
0,25 stiklinės tirpinto sviesto
0,75 stiklinės trintų bananų ( 2 dideli bananai)
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės pieno
1 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
Sezamo sėklų apibarstyti pyragui (aš neturėjau, todėl naudojau kapotus pekano riešutus)
Gaminimo procesas:
Makes: 8-10 pieces
Nutritional Value of 1 piece (1/8): 247 calories, 8,5 gr. fat, 18,3 gr. sugars
Products:
1 cup semolina
2 tbsp. cornflour
0.25 cup melted butter
0.75 cup mashed bananas (2 large bananas)
0.5 cups sugar
0.5 cups evaporated milk ( I used milk)
1 tsp. baking powder
Pinch of salt
0.5 tsp vanilla extract
Sesame seeds for topping (I didn’t have it, so I used chopped pecans)
Method:
Labai paprastas pyragas be kiaušinių, tinka paskanavimui prie arbatos be to yra gana sveikas. Aš juo susigundžiau dėl kelių priežasčių- reikėjo sunaudoti kelis užsilikusius bananus, be to aš labai mėgstu manus.
Vienetai: 8-10 gabaliukų
1 gabaliuko energetinė vertė (1/8): 247 kcal, 8,5 gr. riebalų, 18,3 gr. cukraus
Produktai:
1 stiklinė manų kruopų
2 v.š. krakmolo
0,25 stiklinės tirpinto sviesto
0,75 stiklinės trintų bananų ( 2 dideli bananai)
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės pieno
1 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
Sezamo sėklų apibarstyti pyragui (aš neturėjau, todėl naudojau kapotus pekano riešutus)
Gaminimo procesas:
Sumaišyti manų kruopas, krakmolą, kepimo miltelius ir druską.
Sviestą išplakti kartu su cukrumi. Sudėti bananus ir pieną gerai ismaišyti. Bananų masę supilti į sausus produktus, įpilti vanilės ekstrakto ir gerai išmaišyti. Palikti maždaug 15 minučių pastovėti.
Įkaitinti orkaitę iki 180C, apvalią 18cm skersmens(aš naudojau 20cm) kepimo formą ištepti riebalais.
Supilti tešlą į paruostą formą, pabarstyti sezamo sėklomis ir kepti kol pyragas taps auksinės spalvos, apie 30-35 minutes arba kai patikrinus mediniu iešmeliu jis nebus aplipęs tešla.
Išėmus iš orkaitės apie 10 min palikti pravėsti formoje, išėmus pabaigti vėsinti ant grotelių.
Sviestą išplakti kartu su cukrumi. Sudėti bananus ir pieną gerai ismaišyti. Bananų masę supilti į sausus produktus, įpilti vanilės ekstrakto ir gerai išmaišyti. Palikti maždaug 15 minučių pastovėti.
Įkaitinti orkaitę iki 180C, apvalią 18cm skersmens(aš naudojau 20cm) kepimo formą ištepti riebalais.
Supilti tešlą į paruostą formą, pabarstyti sezamo sėklomis ir kepti kol pyragas taps auksinės spalvos, apie 30-35 minutes arba kai patikrinus mediniu iešmeliu jis nebus aplipęs tešla.
Išėmus iš orkaitės apie 10 min palikti pravėsti formoje, išėmus pabaigti vėsinti ant grotelių.
Very easy eggless cake, great with the tea as a snack and it is pretty healthy. I have decided to make because I had few bananas that needed to be used and I like semolina.
Makes: 8-10 pieces
Nutritional Value of 1 piece (1/8): 247 calories, 8,5 gr. fat, 18,3 gr. sugars
Products:
1 cup semolina
2 tbsp. cornflour
0.25 cup melted butter
0.75 cup mashed bananas (2 large bananas)
0.5 cups sugar
0.5 cups evaporated milk ( I used milk)
1 tsp. baking powder
Pinch of salt
0.5 tsp vanilla extract
Sesame seeds for topping (I didn’t have it, so I used chopped pecans)
Method:
Mix the semolina, cornflour, baking powder and salt.
Beat together butter and sugar. Add bananas and milk, mix well. Add banana mixture into dry ingredients, add the vanilla extract and mix everything well. Leave to stand for about 15 minutes.
Preheat the oven to 180C, take 18cm ( I used 20cm) round baking form and grease it.
Pour the batter into the prepared baking form, sprinkle with sesame seeds and bake until the cake is golden, about 30-35 minutes, or when inserted wooden skewer it comes out clean.
Beat together butter and sugar. Add bananas and milk, mix well. Add banana mixture into dry ingredients, add the vanilla extract and mix everything well. Leave to stand for about 15 minutes.
Preheat the oven to 180C, take 18cm ( I used 20cm) round baking form and grease it.
Pour the batter into the prepared baking form, sprinkle with sesame seeds and bake until the cake is golden, about 30-35 minutes, or when inserted wooden skewer it comes out clean.
Once removed from the oven leave it in a baking form for about 10 minutes, then remove from the baking form and finish cooling on the rack.
I have never tried semolina, but this looks great! I'll try finding some, because I always run out of eggs.
AtsakytiPanaikintiI like semolina, it's delicious not just in cake :)
PanaikintiMmm I love semolina cake, especially yours!
AtsakytiPanaikintiCheers
Choc Chip Uru
Thanks, Choc Chip :)
PanaikintiThanks for trying my recipe! Topping with pecan is a great alternative. So glad it turned great!
AtsakytiPanaikintiThank you so much! It's a great recipe and I really loved it :)
PanaikintiHi sweetheart!!
AtsakytiPanaikintiThe cake sounds so good! Anything with bananas is good to me! :)
Thanks Kate! Haven't seen you for a while!
PanaikintiYummy! There are never enough new recipes to try out with bananas. Beautiful little cake.
AtsakytiPanaikintiI guess it's always good to find new ways to use bananas :D
PanaikintiThe cake looks so delicious, I can make it for my vegetarian friend.
AtsakytiPanaikintiThat's a really great dessert for vegetarians that do not eat eggs :) I had such guests and next time I will make them this cake :)
PanaikintiWhat a unique recipe! The texture looks dense and wonderful...perfect mid morning snack to have with my tea :)
AtsakytiPanaikintiDefinitely it's a great snack cake :)
PanaikintiThe texture of this cake looks wonderful! This recipe sounds like a keeper to me :D
AtsakytiPanaikintiIt is a very cute cake that has lovely banana smell and flavor :)
PanaikintiI believe the texture would be like Arabic basboosah. I love basboosah and I'm impressed by your creation. I'm keeping the recipe and will try it soon :)
AtsakytiPanaikintiUnfortunately, I just borrowed this recipe, but it turned out very delicious. That basboosah sounds interesting, I don't think I even hear about it.
PanaikintiAtrodo skaniai ir nesunkiai pagaminamas :)
AtsakytiPanaikintiBūtent tokie man ir patinka :D
PanaikintiI love semolina too, and a good different banana recipe is always welcome. Wonderful recipe Medeja!
AtsakytiPanaikintiThanks Paula :) it's not really my recipe.. but I am glad I found it :)
Panaikinti