Grietinės pyragas su obuoliais/ Apple Sour Cream Cake

Pagal zurnala/ Source Magazine Recipes+

Dar vienas paprastas ir skanus būdas panaudoti obuolius.




Gabaliukai: 8-10

1 gabaliuko energetinė vertė (1/8): 485 kcal, 30.2 gr. riebalų, 20,6 gr. cukraus

Produktai:

150 gr. sviesto (kambario temperatūros) +50 gr. šalto sviesto
1,5 stiklinės miltų + 0,25 stiklinės miltų
0,75 stiklinės rudojo cukraus + 2 v.š.
2 a.š. cinamono
3 obuoliai (nulupti ir supjaustyti skiltelėmis)
3 kiaušiniai
300 gr. grietinės (kambario temperatūros)

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 180C. Ištiesti kepimo popieriumi 24cm skersmens apvalią formą. Sudėti kartu į dubenį atšaldytą sviestą ir 0,25 stiklinės miltų, pirštais ištrinti ir padaryti trupinius. Įmaišyti cukrų ir 1 a.š. cinamono. Sudėti obuolius ir sumaišyti su trupiniais.

Elektriniu plaktuvu išplakti kambario temperatūros sviestą ir 0,75 stiklinės cukraus iki purios šviesios masės. Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išplakant po kiekvieno. Sudėti grietinę ir viską kartu gerai išplakti.

Įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir likusį cinamoną. Stengtis nepermaišyti, viską išmaišyti tik kol produktai susimaišys. Supilti tešlą į kepimo formą, išlyginti paviršių, ant viršaus sudėti obuolių masę.

Kepti apie 50 minučių arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebus aplipęs tešla.Išėmus iš orkaitės 5 mintes atvėsinti formoje, išėmus pabaigti vėsinti ant grotelių. Patiekti šiltą arba šaltą su ledais.






One more simple and delicious way to use the apples.

Pieces: 8-10

Nutritional value of 1 piece (1/8): 485 calories, 30.2 gr. fat, 20,6 gr. sugars

Products:

150 gr. butter (room temperature)+ 50 gr. cold butter
1.5 cups flour + 0.25 cup
0.75 cups brown sugar+ 2 tablespoons
2 tsp cinnamon
3 apples (peeled and cut into thin slices)
3 eggs
300 gr. sour cream (at room temperature)

Method:

Preheat the oven to 180C. Line 24cm diameter round baking form with a baking paper. Add together chilled butter and 0.25 cup of flour, crumb it with your fingers. Stir in the sugar and 1 teaspoon of cinnamon. Add the apples and mix it with the crumbs.

Beat with electric mixer butter and 0.75 cups sugar until light and fluffy. One by one beat in the eggs, beating well after each. Add the sour cream and beat everything well.

Stir in flour, baking powder and remaining cinnamon. Try not to overmix, just until everything is incorporated. Pour the doung into the baking form, level the top and spread evenly the apple mixture on the top.

Bake for about 50 minutes or until wooden skewer inserted comes out clean. After removing it out of the oven leave in a form for 5 minutes. Then take it out and finish cooling on the wire rack. Serve warm or cold with ice cream.

Komentarai

  1. Atsakymai
    1. O as ir nesakau, kad geriausias pyragas pasaulyje, nes visada gali but geriau.

      Panaikinti
  2. Hmmm looks delicious! I love the sour cream in the apple cake!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I think this was the first time I baked a cake with sour cream :)

      Panaikinti
  3. What a stunning combination of sour cream and apple :D

    Cheers
    CCU

    AtsakytiPanaikinti
  4. Medeja,

    Such a lovely apple cake, and paired with the sour cream, makes for a moist cake. Yum!

    AtsakytiPanaikinti
  5. I adore apple desserts...and you've kicked off the season with a winner!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I think this is not the last recipe with apples, I have got 3 apples that are waiting to be used :D

      Panaikinti
  6. I have some apples from the local farm, I will try your recipe. Looks so tasty and moist. Thank you for sharing.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sour cream make cakes fluffy, it's a great idea to combine it with apples. The slice looks delicious!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą