Pagal Žurnalą/ Source Magazine Recipes+
Porcijos: 16
1 porcijos energetinė vertė: 442 kcal, 19,1 gr.riebalų, 54,8 gr. cukraus
Produktai:
1,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės kakavos
125 gr. sviesto, tirpinto
4 kiaušiniai (kambario temperatūros)
1 stiklinė miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilės ekstrakto
Šokoladiniam pertepimui:
395gr. skardinė kondensuoto pieno
125 gr. sviesto (pjaustyto gabaliukais)
2 stiklinės rudojo cukraus
2 v.š. cukraus sirupo
150 gr. juodojo šokolado (pjaustyto smulkiais gabaliukais)
Gaminimo procesas:
Servings: 16
Nutritional value of 1 serving: 442 calories, 19,1 gr.fat, 54,8 gr. sugars
Products:
1.5 cup of sugar
0.5 cup of cocoa
125 gr. butter, melted
4 eggs (at room temperature)
1 cup flour
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla extract
Chocolate fudge:
395gr. can of condensed milk
125 gr. butter (chopped into pieces)
2 cups of brown sugar
2 tbsp sugar syrup
150 gr. dark chocolate (chopped into pieces)
Method:
Šio torto pertepimo šokoladinė masė 'fudge' tiklsiai net nežinau kaip verčiama iš anglų kalbos. Fudge- yra labai saldus, gana kietas, sodraus skonio saldainis. Dėl šios šokoladinės masės tortas yra labai saldus ir nėra minkštas, todėl daugiau nei vieną gabaliuką sunku įveikti.
Porcijos: 16
1 porcijos energetinė vertė: 442 kcal, 19,1 gr.riebalų, 54,8 gr. cukraus
Produktai:
1,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės kakavos
125 gr. sviesto, tirpinto
4 kiaušiniai (kambario temperatūros)
1 stiklinė miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilės ekstrakto
Šokoladiniam pertepimui:
395gr. skardinė kondensuoto pieno
125 gr. sviesto (pjaustyto gabaliukais)
2 stiklinės rudojo cukraus
2 v.š. cukraus sirupo
150 gr. juodojo šokolado (pjaustyto smulkiais gabaliukais)
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištiesti kepimo popieriui apvalią 20 cm formą.
Sumaišyti cukrų ir kakavą. Sudėti ištirpintą sviestą ir gerai išmaišyti. Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išplakat po kiekvieno. Įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir vanilės ekstraktą.
Supilti tešlą į paruoštą formą, išlyginti paviršių ir kepti apie 45 minutes.
Išėmus iš orkaitės atvėsinti 5 minutes formoje. Išimti ir pabaigti vėsinti ant grotelių.
Perpjauti pyragą per pusę, sugražinti pagrindą į popieriumi ištiestą formą.
Sumaišyti cukrų ir kakavą. Sudėti ištirpintą sviestą ir gerai išmaišyti. Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išplakat po kiekvieno. Įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir vanilės ekstraktą.
Supilti tešlą į paruoštą formą, išlyginti paviršių ir kepti apie 45 minutes.
Išėmus iš orkaitės atvėsinti 5 minutes formoje. Išimti ir pabaigti vėsinti ant grotelių.
Perpjauti pyragą per pusę, sugražinti pagrindą į popieriumi ištiestą formą.
Pagaminti šokoladinę masę. Sudėti kartu kondensuotą pieną, sviestą, cukrų ir sirupą, virti ant nedidelės ugnieskol sviestas išsilydys ir cukrus ištirps. Padidinti ugnį iki vidutinės ir virti maišant apie 10 minučių arba kol masė taps auksinės spavos ir pradės atsiskirti nuo puodo šonų. Nuėmus nuo ugnies atvėsinti puode apie 5 minutes, tada įmaišyti šokoladą ir išmaišyti kol jis ištirps ir masė taps vientisa.
Pusę šokoladinės masės supilti ant kepto pagrindo, paskirstyti tolygiai. Uždėti viršutinį pyrago sluoksnį ir ant viršaus užpilti likusią šokoladinę masę. Tolygiai paskirtyti.
Leisti pyragui sustingti formoje apie 1 val. Išėmus iš formos supjaustyti karštu peiliu, kol tortas dar šiek tiek šiltas.
Because if the fudge that is used for this cake, the cake is not soft and is very sweet and rich in flavor. It's impossible to finish more than 1 slice at a time.
Leisti pyragui sustingti formoje apie 1 val. Išėmus iš formos supjaustyti karštu peiliu, kol tortas dar šiek tiek šiltas.
Because if the fudge that is used for this cake, the cake is not soft and is very sweet and rich in flavor. It's impossible to finish more than 1 slice at a time.
Servings: 16
Nutritional value of 1 serving: 442 calories, 19,1 gr.fat, 54,8 gr. sugars
Products:
1.5 cup of sugar
0.5 cup of cocoa
125 gr. butter, melted
4 eggs (at room temperature)
1 cup flour
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla extract
Chocolate fudge:
395gr. can of condensed milk
125 gr. butter (chopped into pieces)
2 cups of brown sugar
2 tbsp sugar syrup
150 gr. dark chocolate (chopped into pieces)
Method:
Preheat the oven to 180C. Line a round 20 cm baking form with baking paper.
Mix sugar and cocoa. Add the melted butter and mix well. One by one beat in the eggs mixing well after each. Stir in flour, baking powder and vanilla extract.
Pour the batter into the prepared baking form, even the top and bake for about 45 minutes.
When you remove it out off the oven, cool for 5 minutes in the form. Then remove and finish cooling on the wire rack.
Cut the cake in half, return the base of the cake to the form lined with baking paper.
Make the fudge.
Add together condensed milk, butter, sugar and syrup, simmer on a low heat till butter melts and sugar is dissolved. Increase heat to medium and cook stirring for about 10 minutes or until the mixture is golden and will starts leaving the sides of the pan. Removing the pan from the heat and cool for about 5 minutes, then mix in the chocolate and stir until it melts and the fudge becomes smooth.
Pour half of the fudge on the base in the baking pan, spread evenly. Place the top of the cake on top and pour the remaining fudge. Spread evenly.
Allow the cake to set in form for about 1 hour. Once you remove it from the form, cut it with the hot knife until the cake is still a little bit warm.
Mix sugar and cocoa. Add the melted butter and mix well. One by one beat in the eggs mixing well after each. Stir in flour, baking powder and vanilla extract.
Pour the batter into the prepared baking form, even the top and bake for about 45 minutes.
When you remove it out off the oven, cool for 5 minutes in the form. Then remove and finish cooling on the wire rack.
Cut the cake in half, return the base of the cake to the form lined with baking paper.
Make the fudge.
Add together condensed milk, butter, sugar and syrup, simmer on a low heat till butter melts and sugar is dissolved. Increase heat to medium and cook stirring for about 10 minutes or until the mixture is golden and will starts leaving the sides of the pan. Removing the pan from the heat and cool for about 5 minutes, then mix in the chocolate and stir until it melts and the fudge becomes smooth.
Pour half of the fudge on the base in the baking pan, spread evenly. Place the top of the cake on top and pour the remaining fudge. Spread evenly.
Allow the cake to set in form for about 1 hour. Once you remove it from the form, cut it with the hot knife until the cake is still a little bit warm.
That looks likke fudge heaven my freind :D
AtsakytiPanaikintiCheers
Choc Chip Uru
I very strongly suspect that you would like it :D
PanaikintiOH MY! I think a little piece of the cake with that fudge would do me perfectly! The ingredients for the fudge sounds delicious!!
AtsakytiPanaikintiThe fudge was pretty good and soooo sweet :)
PanaikintiMmmmm....my family loves a rich fudge cake! Yours looks perfect, Medeja!
AtsakytiPanaikintiThanks, Lizzy :)
PanaikintiThat slice of cake is trying to reach me :)
AtsakytiPanaikintiLooks heavenly, yum!
Sweet temptation, Muna :)))
Panaikintiit looks perfect for this beginning of autumn!
AtsakytiPanaikintiBlog about life and travelling
Blog about cooking
Sweet and comforting :)
PanaikintiMy mouth is watering! Chocolate is my favorite kind of cake, and I just love fudge.
AtsakytiPanaikintiI tried it because it really tempted me..that chocolate and fudge :)
PanaikintiBe still my chocolate loving heart. I could use a piece of that. ;)
AtsakytiPanaikintiOh you sweet tooth I know you would like it :))
PanaikintiChocolate fudge cake...I LOVE IT! I wish I could cut a slice right off my computer monitor!
AtsakytiPanaikintiI am afraid none is left.. you will have to make it.. :)
Panaikinticake looks wonderful colourful presentation
AtsakytiPanaikintiI like how you're honest about the stuff you make. I wouldn't mind it being overly sweet as long as I have it alongside my coffee ;)
AtsakytiPanaikintiThanks, Cathleen :)
PanaikintiI am trying to be honest about everything. People like different things, it's better to give information that helps to choose what's right :)
Skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiIrresistible and delicious cake!
AtsakytiPanaikintiI know someone who can eat more than one slice of this cake at a time...my husband! LOL. He loves anything chocolatey no matter how sweet it may be!
AtsakytiPanaikintio boy...this cake looks spectacular!
AtsakytiPanaikintiMmmm...this cake is calling my name! Looks incredible! :)
AtsakytiPanaikintiMmmm...this cake is calling my name! Looks incredible! :)
AtsakytiPanaikintiOh my, this is what I call chocolate heaven... This cake looks irresistable!!
AtsakytiPanaikintiHaha! I guess we need a smaller size portion for this cake. But chocolate cake is my favorite, all the time! ;)
AtsakytiPanaikintiAre you sure it's impossible to only eat one slice? He, he I could probably eat two, because I just love chocolate.
AtsakytiPanaikinti-Gina-