Citrininė suflė/ Citrus Soufflé

Pagal žurnalą/ Source magazine Recipes+

Suflė yra ne tik skaniai skambantis žodis. Gana ilgą laiką aš gundžiausi gaminti suflė, bet nedrįsau dėl jos savybės greitai sukristi. Ir nieko čia nepadarysi.. Vis dėl to prisiruošiau ir galiu pasakyti, kad tas jos sukritimas beveik vos tik išėmus iš orkaitės mane tikrai erzina. Nors ir sukritusi ji skani.

Kuo man patiko šis receptas, kad citriną galima pakeisti apelsinu arba greipfrutu. Aš bandžiau tiek su citrina tiek su greipfrutu, abu variantai buvo skanūs. Kad skonis būtų šiek tiek intensyvesnis naudojau keliais šaukštais daugiau greipfruto sulčių.



Vienetai: 4

1 porcijos energetinė vertė: 189 kcal, 9.5 gr.riebalų, 16.1 gr.cukraus

Produktai:

30 gr kambario temperatūros sviesto
0,25 stiklinės smulkaus cukraus
2 a.š. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės
2 v.š. miltų
2 v.š. citrinos sulčių
1 stiklinė pieno
2 kiaušiniai, atskirti (kambario temperatūros)
2 kiaušinio baltymai (kambario temperatūros)
Cukraus pudros pabarsymui

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 190C. Riebalais ištepti 4 0,75 stiklinės talpos indelius.

Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą, ckrų ir citrinos žievelę. Tada įmaišyti miltus ir citrinos sultis.

Puode įkaitinti pieną kol jis beveik užvirs, tada įmaišyti citrinų masę ir maišant ant nedidelės ugnies kaitinti kol masė užvirs ir patirštės. Tada masę nuimti nuo ugnies, šiek tiek atvėsinti ir įmaišyti kiaušinių trynius.

Kiaušinių baltymus išplakti elektriniu plaktuvu iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti į citrinų masę, padalinti į paruoštus indelius. Kepti apie 20 minučių kol pakils ir taps auksinės geltonos spalvos. Neatidarinėti orkaitės, nes sukris. Pabarstyti cukraus pudra ir iškart patiekti.

*Vietoje citrinos galima naudoti apelsinus arba greipfrutus.


Soufflé is not just delicious sounding word. For quite some time I wanted to try making soufflé, but I did not dare because of it's feature to collapse.. And there is nothing you can do about it .. Well, I tried it for the first time and I can say that it is really annoying that it collapses almost as soon as you take it out of the oven. But even after collapsing it delicious.

What I liked about this recipe, that lemon can be replaced by orange or grapefruit and you get new flavor. I tried both the lemon and grapefruit, they both were really delicious. For the grapefruit soufflé to make the taste a little more intense used a few more tablespoons of grapefruit juice.

Makes: 4

Nutritional value of 1 serving: 189 calories, 9.5 gr.fat, 16.1 gr.sugars

Products:

30 gr butter (room temperature)
0.25 cups caster sugar
2 tsp finely grated lemon zest
2 tbsp flour
2 tbsp lemon juice
1 cup milk
2 eggs, separated (room temperature)
2 egg whites (room temperature)
Icing sugar for dusting

Method:

Preheat the oven to 190C. Grease 4 0.75 cup ramekins.

With an electric mixer beat the butter, sugar and lemon zest. Then beat in the flour and lemon juice.

In a pan heat the milk until it is almost reaches boiling point, then mix in lemon mixture and stirring it on low heat bring it to a boil and cook until it thickens. Then removed from the heat, cool slightly and mix in the egg yolks.

Beat egg whites with electric mixer until stiff peaks. Carefully mix the lemon mixture with egg whites and divide into prepared ramekins. Bake for about 20 minutes, until soufflé rises and becomes golden yellow. Do not open oven while baking if you don't want your soufflé to collapse. Dust with icing sugar before serbing and serve immediately.

*You can subsitute lemon with orange or grapefruit.

Komentarai

  1. Man visada taip gaila būna, kai sufle subliūkšta:) Niam labai skanu:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. I usually only eat chocolate souffles. Yours would be a welcome change. Sounds fantastic. Thanks for sharing!

    AtsakytiPanaikinti
  3. I could eat this souffle forever :D

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oh my! I can just imagine the lovely citrus flavors with the grapefruit too! Must try!!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Perfect time to make citrus desserts. I made chocolate soufflé, cheese one, but never the citrus one. Very good job!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Citrus souffle sounded really nice and I can say that it tasted really lovely

      Panaikinti
  6. I love a citrus souffle! I've only made lemon, but now you've put me in the mood to try grapefruit! YUM.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. it is pretty easy to make grapefruit or orange. I still haven't tried orange, probably next time :D

      Panaikinti
  7. Citrus souffle? It looks delicious! :) I'm sure I'd like it.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą