Kalėdinis Džiovintų Vaisių Pyragas/ Christmas Fruit Cake

Pagal/ Source LifeIsGreat

Nors ir šiek tiek pavėluotai .. Linksmų ir gražių švenčių!

Ta proga dar vieno pyrago su džiovintais vaisiais receptas. Prieš tai bandžiau Vyskupo pyragą. Kuris iš jų skanesnis sunku būtų pasakyti. Vyskupo pyragas šiek tiek sausesnis ir jame daugiau vaisių. Tuo tarpu šis pyragas panašesnis į Kalėdinį pudingą, tikriausiai būtų skanus su vaniliniu padažu arba ledais.



Gabaliukai: 10-12

1 gabaliuko energetinė vertė (1/10): 195 kcal, 18.8 gr. riebalų, 37,4 gr. cukraus

Produktai:

375 gr. džiovintų vaisių mišinio
0.5 l. romo (arba brendžio)
250 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. meduolių prieskonių
1 a.š. cinamono
1 a.š. muskato
170 gr. rudojo cukraus
200 gr. sviesto kambario temperatūros (aš naudojau mažiau, apie 150 gr.)
4 dideli kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto

Produktai glaistui:
1 kiaušinio baltymas
1.75 stiklinės cukraus pudros
0.5 v.š. citrinos sulčių

Gaminimo procesas:

Sudėti džiovintus vaisius į stiklainį ir uzpilti romu, kad būtų pilnai apsemti. Sandariai uždaryti stiklainį ir laikyti 2 savaites iki mėnesio. Dieną prieš gaminant pyragą nupilti likusį skysti nuo džiovintų vaisių ir palikti, kad išdžiūtų.

Orkaitę įkaitinti iki 190C, kepimo popieriumi ištiesti 20 cm apvalią kepimo formą.

Persijoti kartu miltus ir kepimo miltelius, įmaišyti paruoštus vaisius, kad jie gerai pasidengtų miltais.

Elektriniu maišytuvu išplakti sviestą ir cukrų ik išviesios pūrios masės. Po vieną įmušti kiaušinius, nuolat plakant po kiekvieno. Sudėti prieskonius ir vanilės ekstraktą, išmaišyti. Atsargiai įmaišyti džiovinus vaisius.

Supilti tešlą į kepimo formą. Kepti apie 45 minutes- 1 val. kol pyragas bus iškepęs. Atvėsinti ant grotelių. Gali būti laikomas įvyniotas į foliją šaldytuve iki 3 mėnesiu. Prieš patiekiant atšildyti, galima dekoruoti.

Glaistui skirtus produktus išplakti iki vientisos masės. Gautu glaistu papuošti pyragą ir leisti glaistui sustingti.



A little bit late but .. Merry Christmas! And also Happy New Year!

For these holidays I made another fruit cake. Before, I tried to Bishop's cake. Which one is better it is hard to say. Bishop's cake is a little dryer and there is more fruit in it. This fruit cake, is more like Christmas pudding, it would probably taste nice with custard or ice cream.

Makes: 10-12 pieces

Nutritional Value of 1 piece (1/10): 195 calories, 18.8 gr. fat, 37,4 gr. sugars

Products:

375 gr. dried fruit mix
0.5 liter rum (or brandy)
250 gr. flour
1 tsp baking powder
1 tsp all spice
1 tsp cinnamon
1 tsp ground nutmeg
170 gr. brown sugar
200 gr. butter at room temperature (I used less, about 150 gr.)
4 large eggs
1 tsp vanilla extract

Products for icing:
1 egg white
1.75 cups icing sugar
0.5 tbsp lemon juice

Method:

Place the dried fruit in a glass jar and add the rum, make sure the fruit it completely submerged. Close the jar tight and store for 2 weeks up to a month. Day before making a cake strain the dried fruit and leave them to dry.

Preheat the oven to 190C, line 20 cm round baking form with baking paper.

Sift together the flour and baking powder, mix with prepared fruit till they are well coated with flour.

With an electric mixer beat the butter and sugar until fluffy and light. One by one beat in the eggs, beating well after each addition. Add the spices and vanilla extract, mix everything. Carefully mix in the dried fruit.

Pour the dough into the prepared baking form. Bake for about 45 minutes-1 hour. until it’s the cake is done. Cool it completely on the wire rack. Can be kept wrapped in the foil in the refrigerator up to 3 months.

For the icing whisk all the products together until smooth thick mixture. Decorate the cake immediately and leave it to set for few hours.

Komentarai

  1. I have never made a fruitcake, but may I should try your beautiful cake with the rum soaked fruit.

    Have a Happy New Year!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atsakymai
    1. Yes, I guess nothing says better ' Christmas' than fruit cake and gingerbread :D

      Panaikinti
  3. Season's Greetings! Fruitcake is a must for the holidays. This one looks fabulous

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą