Pagal/ Source AskChefDennis
Vienetai: 7
Produktai:
3.5 stiklinės miltų
1 stiklinė natūralaus jogurto
4 v.š. ghee/tirpinto sviesto/ aliejaus
1 a.š. druskos
1/8 a.š. kepimo sodos
2,5 a.š. sausų mielių
0.5 stiklinės šilto vandens
1.5 a.š. cukraus
Gaminimo procesas:
Iškepusią naan duoną uždengti kol iškepsite duoną iš visos likusios tešlos. Patiekti karštą, patepus sviestu.
Makes: 7
Products:
3.5 cups flour
1 cup natural yogurt
4 tbsp ghee / melted butter / oil
1 tsp salt
1/8 tsp baking soda
2.5 tsp dry yeast
0.5 cup warm water
1.5 tsp sugar
Method:
Nors keptuvėje kepta naan duona nėra tokia skani kaip tandoor'e kepta, bet daug skanesnė nei pirkta parduotuvėje ir pašildyta. Be to nėra sunku ją pasigaminti, ilgiausiai užtrunka tešlos kildinimas, todėl darau ją tik savaitgaliais.
Originaliame recepte buvo įdaryta naan duona, tačiau pietums prie kitų patiekalų man labiausiai patinka paprasta be jokių įdarų.
Vienetai: 7
Produktai:
3.5 stiklinės miltų
1 stiklinė natūralaus jogurto
4 v.š. ghee/tirpinto sviesto/ aliejaus
1 a.š. druskos
1/8 a.š. kepimo sodos
2,5 a.š. sausų mielių
0.5 stiklinės šilto vandens
1.5 a.š. cukraus
Gaminimo procesas:
Į 0.5 stiklinės šilto vandens įdėkite cukrų ir mieles. Uždenkite ir palikite apie 10 minučių kol mielės aktyvuosis ir viršuje susiformuos puta.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo sodą, druską, ghee, jogurtą ir aktyvuotas mieles.
Pradėkite minkyti, jei trūksta įpilkite šiek tiek vandens. Tešla turi būti elastinga, bet nelipti prie rankų.
Minkykite dar apie 5 minutes. Paimkite aliejumi išteptą didelį dubenį ir į jį įdėkite išminkytą tešlą.Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje kol pakils dvigubai tai gali užtrukti iki 3 valandų.
Pakilusią tešlą išimkite ir paminkyti kelias minutes. Tada padalinkite į 7 lygias dalis, padėkite ant lėkštės ir uždenkite nauja maistine plėvele. Palikite taip maždaug 40 minučių.
Paimkite vieną tešlos gabaliuką, kitus palikite uždegntus, kad jie neapdžiūtų.
Tešlą iškočiokite, gautas paplotys neturėtų būti perplonas.
Vieną pusę šiek tiek sušlapinkite (patepkite nedideliu kiekiu vandens ).
Keptuvę įkaitinti ir palikti ant pastovios vidutinės temperatūros. Duoną šlapia puse padėkite ant įkaitintos keptuvės ir uždenkite dangtį.
Kai ant viršutinės pusės pradeda atsirasti šiek tiek pūslių ir ji išsipučia, patepkite ją aliejumi ir apverskite.
Paprasta vienos puses kepimas trunka apie 2 minutes, jei darote kuo nors įdarytą duoną tuomet ji keps ilgiau (apie 4 minutes kiekvienai pusei).
Iškepusią naan duoną uždengti kol iškepsite duoną iš visos likusios tešlos. Patiekti karštą, patepus sviestu.
Though pan fried naan bread is not as tasty as the one made in tandoor, but much better than store bought ready made and heated. Besides, it is not difficult to make, most of the time takes that waiting for the dough to rise. So I make it only on weekends.
The original recipe was for stuffed naan, but as the side dish I prefer making plain naan without any filling.
Products:
3.5 cups flour
1 cup natural yogurt
4 tbsp ghee / melted butter / oil
1 tsp salt
1/8 tsp baking soda
2.5 tsp dry yeast
0.5 cup warm water
1.5 tsp sugar
Method:
Take 0.5 cup of warm water and add sugar and yeast. Cover the glass and leave for about 10 minutes until the yeast activates and the foam forms on the top.
In a bowl mix together flour, baking soda, salt, ghee, yogurt and activated yeast.
Start kneading, if necessary, add a little bit of water water. The dough should be elastic, but not sticking to your hands.
Knead for about 5 minutes. Take a large bowl oiled a little bit and place the dough in it. Cover with a cling wrap and leave in a warm place to rise until it doubles in size, it can take up to 3 hours.
Take the dough and knead it for a few minutes. Then divide into 7 equal pieces, place on a plate and cover with a new cling wrap. Leave for about 40 minutes.
Take one piece, leave the rest covered, to prevent from drying.
Roll out the dough, bread should not be too thin.
Brush with a little bit of water one side of the bread.
Heat the frying pan and leave it on a medium heat. Place the bread wet side down and cover the pan.
Once the bubbles start appearing on the upper side and it’s puffed, brush it with a little bit of oil and flip the bread.
Plain naan usually takes about 2 minutes for each side, if you're doing something stuffed bread, then it will take longer (about 4 minutes each side).
When the naan bread is ready leave it covered until you finish making all of them. Serve hot, rubbed with butter.
These looking fabulous!! I love naan, but have not yet ever tried making it...these would be incredible with garlic, too!
AtsakytiPanaikintiThese are easy naans and you can make them however you like - plain, with garlic or stuffed :)
PanaikintiVis seilę pavarvinu žiūrėdama į tokias duoneles, bet rankos nekyla pačiai išsikept:) Reikės kada prisiruošt, nes atrodo beprotiškai skaniai..
AtsakytiPanaikintiLabai lengvas šitas receptas, nereik net orkaitės, pats kepimas neužtrunka ir sunku būtų sugadint :) Gaunas minkštos ir skanios.
PanaikintiI´ve only made naan once, but it was baked and without yogurt. I like this recipe much better!
AtsakytiPanaikintiI really liked this recipe. Now I got really addicted to them and make naans every few weeks :D
PanaikintiAš irgi iš tų, kurios archyviniam sąraše Naan duonyte laiko, o ragauja indiškam restorane :D Bet kada nors visgi ateis tas laikas ir nuosavoje viruvėje :)
AtsakytiPanaikintiKai pabandziau sita negaliu sustot :) Skonis geras, o pagamint nesunku. Dar kai kuriuose restoranuose ir ne tokia skania padaro :D
PanaikintiThis is a favorite in my household. Looks great!
AtsakytiPanaikintiThanks T&T :)
PanaikintiI love naan specially butter naan. Will try your recipe :)
AtsakytiPanaikintiI hope you will like it :) Have you shared the one that you are making?
PanaikintiWhat delicious naan :D
AtsakytiPanaikintiCheers
Choc Chip Uru
Thanks, CCU :)
PanaikintiYour naan look great! Like you, I made breads only during weekend. I need to work on weekdays and can't afford the time to wait for the bread to proving :p
AtsakytiPanaikintiWell at least on weekends we have time to enjoy fresh bread.. :D
PanaikintiŠi duona tikras gardėsi, ypač prie visokių troškinių :)
AtsakytiPanaikintiTikrai taip, nors man skanu ir viena duona, as speju ir viena bekepant suragaut :D
PanaikintiSweet!!!!Lovely, I love homemade bread, nothing is better.
AtsakytiPanaikintiI love to eat naan, but have only had it at restaurants. I've never tried to make it myself. Sounds delicious!
AtsakytiPanaikintiSo I FINALLY realized you also post your recipes in English. I used to always click over and immediately be like "WHAT???? I don't understand this!" But now I get it, and this looks great! I've been wanting to try naan!
AtsakytiPanaikintiYum! Not something I've ever tried to make but really want to give it a go.
AtsakytiPanaikintiI almost made naan a couple years ago when I hosted an Indian themed book club meeting...but I ran out of time. I will have to try your recipe...I bet it's a whole lot better than what I purchased :)
AtsakytiPanaikintilooks great even without the tandoor adore naan
AtsakytiPanaikintiGood that there are other ways to make it :)
Panaikintio tu matai kaip keistai - ir mielės, ir soda.
AtsakytiPanaikinti(kažkodėl negaliu komentuoti kaip Septyni virtieniai)
Nezinau kam tie kepimo milteliai, kelis kartus buvau pamirsus idet ir gaunas tas pats
Panaikinti(Gal blogspotas neleidzia komentuot kazkaip, as nustatymu pati bent nekeiciau :/ )
I have always wanted to make Naan bread. It looks so soft and yummy!
AtsakytiPanaikinti