Keksas pagal Šakočio Receptą/ Spongy Pound Cake

Pagal/ Source Tasty-Diary

Šakočio nevalgiau beveik 2 metus.. Nieko stebėtino, kad tas žodis 'šakočio' originaliame recepte mane ir sugundė. 

Taigi..keksas buvo skanus, tą gali patvirtinti dar 5 žmonės be manęs. Bet panašumas į šakotį labai minimalus, sakyčiau panašus tik jei žinai, kad turėtų būti panašus. Net ir po 24 val. jis buvo toks pat minkštas kaip ką tik iškeptas.
Keksas gavosi toks minkštas, biskvitinis, lengvas ir vieno gabaliuko niekam neužteko.



Porcijos: 12

Produktai:

6 kiaušiniai (atskirti)
120gr. sviesto (kambario temperatūros)
120gr. miltų
120gr. cukraus
40ml grietinėlės
Citrinos ekstrakto
1 a.š. kepimo miltelių

Gaminimo procesas:

Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų.

Gerai išplakti sviestą. Plakant įmaišyti po 1 trynį, šaukštą miltų ir cukraus kol viskas bus sudėta. Tada įpilti grietinėlę, įsijoti kepimo miltelius ir viską išmaišyti. Galiausiai atsargiai įmaišyti išplaktus kiaušinių baltymus ir citrinų ekstraktą.

Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. (man tai užtruko apie 45 minutes). Atvėsinti formoje. 



This pound cake was really delicious, 5 more people besides me can confirm that.
It was soft, spongy, light and ėeveryone couldn't stop after having one piece.

Servings: 12

Products:

6 eggs (separated)
120gr. butter (room temperature)
120gr. flour
120gr. sugar
40ml heavy cream
Lemon extract
1 tsp baking powder





Method:Beat the egg whites till stiff peaks.

Beat well the butter until fluffy. One by one beating add alternating 1 yolk, a tablespoon of flour and sugar until everything is added. Then add the cream, sift in baking powder and mix everything. Finally, fold in the beaten egg whites and lemon extract.

Bake in a preheated to 180C oven until wooden skewer inserted comes out clean. (it took me about 45 minutes). Cool the baking form.

Komentarai

  1. Man buvo kilus mintis kepti pagal šakočio receptą tik plokščią orkaitėje - mačiau kažkas taip ir darė :) aš deja taip ir neišbandžiau - manau čia reiktų orkaitės su grill funkcija :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kepant taip kaip buvo nurodyta gaunas biskvitinis. O su griliu kept keksą kažkai keista.. :)

      Panaikinti
    2. Ne ne, ne pagal tavo receptą po griliumi. Pagal kitą - tipo imi originalų šakočio receptą, kokį randi, tekšt blyną į blėką - kiši, pakepi, tada ištrauki, vėl užpili tešlos ir vėl pakepi :) ir t.t.

      Panaikinti
    3. Aij tą mačiau :) manau prisiruošiu gal kada ir tą išbandyti :D

      Panaikinti
  2. What a lovely cake. The recipe seems so simple too!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Your pound cake looks amazing! Pound cake is my favorite.

    AtsakytiPanaikinti
  4. I want to put some ice cream on top of your pound cake. I would almost smell it. YUM!

    AtsakytiPanaikinti
  5. looks good have been craving cake maybe I need to make one :-)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kaip skanu http://langaisiauliuose.lt/

    AtsakytiPanaikinti
  7. This looks absolutely delicious! Soft & spongy..mmmm, sounds like my kind of cake! (:

    AtsakytiPanaikinti
  8. I always afraid that this kind of cakes will be dry, but yours looks very moist and light. Will try that-))

    AtsakytiPanaikinti
  9. That looks really good! Sometimes the best baked goods are the simplest.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą