Pagal/ Source FreeOldTimeCookingRecipes
Gabaliukai: 10
Produktai:
4 kiaušiniai (atskirti baltymus nuo trynių)
1 v.š. vandens
0,5 stiklinės + 2 v.š. cukraus
125 gr. sviesto (ištirpinto)
115 gr. miltų
2 stiklinės (500 ml) pieno (pašildyto)
2 a.š. vanilės ekstrakto
Gaminimo procesas:
Makes: 10 servings
Products:
4 eggs (separated)
1 tbsp water
0.5 cup + 2 tbsp sugar
125 gr. butter (melted)
115 gr. flour
2 cups (500 ml) milk (lukewarm)
2 tsp vanilla extract
Method:
Aš stengiuosi niekada nepraleisti progos išbandyti receptą kuris mane suintriguoja ir yra nesunkiai pagaminamas. Kai pamačiau šį pyragą negalėjau nugalėti smalsumo. Aišku stebuklo jame nėra, bet tai tikrai nėra tradicinis skanėstas.
Sumaišome vieną tešlą ir gauname 3 sluoksnių pyraga?! Būtinai reikia išbandyti. Taigi..viršutinis sluoksnis gaunasi pūrus biskvitinis, vidurinysis panašus į pudingą, o apatinis drėgnas.
Gabaliukai: 10
Produktai:
4 kiaušiniai (atskirti baltymus nuo trynių)
1 v.š. vandens
0,5 stiklinės + 2 v.š. cukraus
125 gr. sviesto (ištirpinto)
115 gr. miltų
2 stiklinės (500 ml) pieno (pašildyto)
2 a.š. vanilės ekstrakto
Gaminimo procesas:
Baltymus išplakti iki standžių putų.
Kitame dubenyje išplakti kiaušinių trynius su cukrumi, vandeniu ir vanilės ekstraktu iki šviesios masės. Supilti tirpintą sviestą ir toliau plakti apie minutę. Įmaišyti miltus.
Supilti pieną (jis turėtų būti šiltas, kitaip sviestas sukietės) ir plakti iki vientisos masės.
Atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus.
Neišsigaskite, tešla gaunasi labai skysta. Tešlą supilti į riebalais išteptą 20x20 cm formą (aš naudojau 20cm apvalią formą) ir kepti iki 160C įkaitioje orkaitėje apie 60 minučių arba kol viršus taps auksinės spalvos.
Palikti atvėsti formoje mažiausiai 3 valandas. Prieš patikiant apibarstyti cukraus pudra.
I try not to miss a chance to try a recipe that intrigues me and is easily made. When I saw this magic cake I was so curious. Well it is not a magic, but it's definitely not a traditional cake.
We make on batter and get 3-layer cake?! I was sure I have to try it. So .. the top layer is a soft sponge, middle layer is like a pudding, and the bottom layer is moist and heavy.
Makes: 10 servings
Products:
4 eggs (separated)
1 tbsp water
0.5 cup + 2 tbsp sugar
125 gr. butter (melted)
115 gr. flour
2 cups (500 ml) milk (lukewarm)
2 tsp vanilla extract
Method:
Beat egg whites until stiff peaks.
In another bowl, beat the egg yolks with the sugar, water and vanilla extract until light. Add the melted butter and continue beating for about a minute. Stir in the flour.
Add milk (it should be lukewarm, otherwise the butter will solidify) and beat until incorporated and smooth.
Fold in the whites.
Do not be afraid because batter will be thin. Pour batter into a greased 20x20 cm baking pan (I used a 20cm round form) and bake in the preheated to 160C oven for about 60 minutes or until the top is golden.
Cool the cake in a pan for at least 3 hours. Dust with icing sugar before serving.
this cake does sound like magic. You only have a one layer pan, and end up with a three layer cake that looks so good! Amamzing
AtsakytiPanaikintiThat's why I was so curious to try and it worked!
PanaikintiThis is like the lemon pudding cake, but with three layers! Love it, and will try it soon Medeja!
AtsakytiPanaikintiIt is a great cake with yummy pudding layer for sure! :)
PanaikintiHmmmm...I'm so intrigued! Love the idea of one cake batter that separates in three layers. Sounds like magic indeed!
AtsakytiPanaikintiI was intrigued too :) that made me curious to try it
PanaikintiA wonderful layered pudding cake!
AtsakytiPanaikintiYes, I can also add that it was yummy:)
PanaikintiThis cake is on my list of things to make. It looks so cool!
AtsakytiPanaikintiIt is really a cool cake! You should really try it.
PanaikintiŠis pyragas dabar topų topas užsienio maisto bloguose. Aš jį irgi susiplanavau, bet vis nėra progos, o be progos pyragų nebekepu :) Tavasis atrodo nuostabiai! :)
AtsakytiPanaikintiAciu:) mane labai sudomino kai uzmaciau. Paskui jau maciau patobulintu jo variantu- sokoladini, su uogomis :)
PanaikintiMačiau ir aš šituos :) bet primiausiai reikia kada nors originalą išbandyti :)
PanaikintiAš kai nemoku tortų man labai patiko :D ta pudingo sluoksnį vieną galėčiau valgyt..
PanaikintiWhat a delicious looking cake!!
AtsakytiPanaikintiThanks :) It also tastes delicious:)
PanaikintiHi Medeja,
AtsakytiPanaikintiCan I ask why is this cake call the magic cake?
I'm guessing that the taste and texture must be very good even with these basic cake ingredients.
Zoe
It's called magic because you just make one batter and after baking you get 3-layer cake! Isn't that cool? :)
PanaikintiThis cake looks magic, it is so delicious :D
AtsakytiPanaikintiCheers
Choc Chip Uru
Thanks :) You can also make it chocolate ;)
PanaikintiI also would like things that fascinate me. I'm glad you were able to re create this delicious cake... i could imagine the textures of a soft spongy cake!
AtsakytiPanaikintiyum!
Malou
I can't resist trying recipes that are both easy and delicious :)
PanaikintiI like moist and heavy layer. This cake for me! But I don't understand how from one batter comes out three layers cake? I guess it is MAGIC!
AtsakytiPanaikintiI guess it's chemistry :) It doesn't matter how, most important that you get a wonderful cake!
PanaikintiEsta receta es mágica me encantaría preparar,abrazos
AtsakytiPanaikinti