Žemės Riešutų Sviesto Pyragas/ Peanut Butter Bars

Pagal/ Source HappyHourProjects

Po visų švenčių paprastas pyrago receptas. Labai tinkamas jei virtuvėje norisi praleisti nedaug laiko ir pasimėgauti puikiu pyragu prie arbatos ar kavos puodelio.
Šis pyragas trapus, nuostabiai kvepia žemės riešutais ir prie kavos puodelio tirpsta tiesiog nepastebimai.



Vienetai: 15-18

Produktai:

1.75 stiklinės miltų
1 kiaušinis
1.25 stiklinės rudojo cukraus
0.75 stiklinės žemės riešutų sviesto
0.5 stiklinės margarino arba sviesto (kambario temperaturos)
0.25 stiklinės pieno
0.5 a.š. vanilės ekstrakto
0.5 a.š. druskos
0.75 a.š. kepimo sodos

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 190C , 22x33 cm kepimo formą patepti riebalais arba iškloti kepimo popieriumi.

Gerai išmaišyti iki vientisos masės visus produktus išskyrus miltus ir kepimo sodą. Tada įsijoti miltus ir kepimo sodą ir išmaišyti.

Tešlą įspausti į kepimo formą, kepti apie 20 minučių kol viršus pradės ruduoti. Atvėsinti ir supjaustyti gabaliukais.


After all the Easter break I am sharing recipe for these easy yummy bars. They are just perfect when you don't want to spend a lot of time in the  kitchen and are craving for something sweet with tea or coffee.

These bars are a bit crumby, but taste nice and have lovely peanut aroma, it will disappear really quickly with a cup of coffee. 



Makes: 15-18 bars

Products:

1.75 cup flour
1 egg
1.25 cup brown sugar
0.75 cup peanut butter
0.5 cup shortening or butter (softened)
0,25 cup milk
0.5 tsp vanilla extract
0.5 tsp salt
0.75 tsp baking soda

Method:

Preheat the oven to 190C, grease or line with baking paper 22x33 cm baking form.

Beat well until smooth all ingredients except the flour and baking soda. Then sift it flour and baking soda and mix everything.

Press the dough into baking form, bake for about 20 minutes until the top will start becoming brown. Cool and then cut into pieces.

Komentarai

  1. Norėčiau dabar tokio prie 10 valandos arbatos :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. These will quickly disappear for sure as they look so yummy.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Hi Medeja! Thanks for visiting me and commenting on my blog!I see your "temptations" and i like your blog.I am already member.Violeta

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I really like so many things in your blog.. :) difficult to decide what I would like to try first :D

      Panaikinti
  4. We will love these peanut butter bars too. They look irresistible!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ooh this looks and sounds delicious!

    AtsakytiPanaikinti
  6. What a great idea! Never thought to use pb like this! This would be perfect for my daughter's lunchbox at school! Thanks for the post, Medeja!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Love peanut butter! The texture of these looks really yummy too!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. These bars are nice, they are a bit crumby, but soft and really addictive :)

      Panaikinti
  8. I have sunflower seeds butter on my shelf now, I wonder if it is going to work with this recipe. Interesting texture. Would be perfect for my kids breakfast. Will try! Thank you-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sunflower seed butter? that sounds nice.. did you buy it or make it.. I have a feeling that it would taste similar to sunflower halva..oh I used to love it when I was a kid :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą