Pagal/ Source TakingOnMagazines
Porcijos: 8-10
Produktai:
125 gr. sviesto
1 stiklinė rudojo cukraus
1 a.š. vanilės ekstrakto
2 kiaušiniai
1,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. kepimo sodos
1,25 stiklinės kokoso drožlių
0,25 stiklinės auksinio/cukraus sirupo (naudojau medų)
1,25 stiklinės smulkinto nusunkto konservuoto ananaso
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 160-170C.Kepimo popieriumi iškloti 10x10 cm kepimo formą (aš nadojau didesnę pailgą kekso formą).
Elektriniu plaktuvu išplakti kartu sviestą, cukrų ir vanilės ekstraktą iki kreminės, šviesios masės. Nuolat plakant įmušti kiaušinius.
Įsijoti miltus, kepimo miltelius ir kepimo sodą. Sudėti kokoso drožles ir cukraus sirupą ir išmaišyti. Įmaišyti smulkintą ananasą.
Tešlą supilti į paruoštą kepimo formą ir kepti apie 60-65 minutes arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. Leisti atvėsti formoje.
I would like to write a longer introduction, maybe to tell a story or just play with words, but I am just not in the mood. Colder weather, work, and certain situations took away my desire to do something. Good that this is temporary and I know that I will come back again.
So I will just share simple and delicious cake recipe. My notes -this loaf is delicious, but it is quite dry, so do not be lazy and make some tea or just serve it with ice cream or yoghurt.
Servings: 8-10
Products:
125 gr. butter
1 cup brown sugar
1 tsp vanilla extract
2 eggs
1.5 cup flour
1 tsp baking powder
0.5 tsp baking soda
1.25 cup coconut flakes
0.25 cup golden syrup (I used honey)
1.25 cup crushed canned pineapple (drained)
Method:
Preheat the oven to 160-170C. Line 10x10 cm baking form with baking paper (I used bigger rectangular pound cake form).
With an electric mixer beat together butter, sugar and vanilla extract until creamy and light. Beating continuously beat in the eggs.
Sift in flour, baking powder and baking soda. Add coconut and golden syrup, mix everything. Fold in crushed pineapple.
Spoon the dough into the prepared baking form and bake for about 60-65 minutes or until a wooden toothpick inserted comes out clean. Allow to cool in baking form.
Norėčiau parašyti ilgesnę įžangą, gal papasakoti kokią istoriją ar šiaip pažongliruoti žodžiais, bet tiesiog nėra nuotaikos. Atvėsę orai, darbas ir tam tikros situacijos iš manęs atėmė bet kokį norą daryti tai ką patinka. Gerai, kad tai yra laikina ir aš žinau, kad vėl grįšiu.
Taigi paprasto ir skanaus pyrago receptas. Mano pastaba- pyragas skanus, kvapnus, bet gana sausas, todėl nepatingėkite pasidaryti arbatos arba patiekti jį su ledais arba jogurtu.
Porcijos: 8-10
Produktai:
125 gr. sviesto
1 stiklinė rudojo cukraus
1 a.š. vanilės ekstrakto
2 kiaušiniai
1,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. kepimo sodos
1,25 stiklinės kokoso drožlių
0,25 stiklinės auksinio/cukraus sirupo (naudojau medų)
1,25 stiklinės smulkinto nusunkto konservuoto ananaso
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 160-170C.Kepimo popieriumi iškloti 10x10 cm kepimo formą (aš nadojau didesnę pailgą kekso formą).
Elektriniu plaktuvu išplakti kartu sviestą, cukrų ir vanilės ekstraktą iki kreminės, šviesios masės. Nuolat plakant įmušti kiaušinius.
Įsijoti miltus, kepimo miltelius ir kepimo sodą. Sudėti kokoso drožles ir cukraus sirupą ir išmaišyti. Įmaišyti smulkintą ananasą.
Tešlą supilti į paruoštą kepimo formą ir kepti apie 60-65 minutes arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. Leisti atvėsti formoje.
I would like to write a longer introduction, maybe to tell a story or just play with words, but I am just not in the mood. Colder weather, work, and certain situations took away my desire to do something. Good that this is temporary and I know that I will come back again.
So I will just share simple and delicious cake recipe. My notes -this loaf is delicious, but it is quite dry, so do not be lazy and make some tea or just serve it with ice cream or yoghurt.
Servings: 8-10
Products:
125 gr. butter
1 cup brown sugar
1 tsp vanilla extract
2 eggs
1.5 cup flour
1 tsp baking powder
0.5 tsp baking soda
1.25 cup coconut flakes
0.25 cup golden syrup (I used honey)
1.25 cup crushed canned pineapple (drained)
Method:
Preheat the oven to 160-170C. Line 10x10 cm baking form with baking paper (I used bigger rectangular pound cake form).
With an electric mixer beat together butter, sugar and vanilla extract until creamy and light. Beating continuously beat in the eggs.
Sift in flour, baking powder and baking soda. Add coconut and golden syrup, mix everything. Fold in crushed pineapple.
Spoon the dough into the prepared baking form and bake for about 60-65 minutes or until a wooden toothpick inserted comes out clean. Allow to cool in baking form.
I will definitely try this loaf cake and i'll make tea or coffee to:)
AtsakytiPanaikinticheers,violeta
If you try it let me know :) though I am sure you would like it :)
PanaikintiA new kind of cake ....... a good snack for tea time...
AtsakytiPanaikintishobha
www.shobhapink.blogspot.in
it really is :)
Panaikintiwill definitely have this one with vanilla ice cream. pineapple with anything is a winner in my household.
AtsakytiPanaikintiMalou
I have no doubts you would enjoy it :)
PanaikintiPineapple and coconut...a fantastic tropical flavour combo! I love the cake.
AtsakytiPanaikintiI agree :)
PanaikintiGreat flavors together! I used to make a tart with them. And we all go through spells when we want to share a recipe but not talk too much!
AtsakytiPanaikintiIt is a great exotic combination :)
PanaikintiAnd I feel I need holidays for sure..
This loaf is perfect, I could eat it all day!
AtsakytiPanaikintiCheers
Choc Chip Uru
I am sure it wouldn't last whole day :D with it would disappear much faster :)
PanaikintiPineapple and coconut are a perfect combination. Blessings dear. Catherine xo
AtsakytiPanaikintiI couldn't agree more :)
PanaikintiThe loaf looks nice. Would be great with a cup of tea!
AtsakytiPanaikintiThanks :) It was a really great teatime treat.
Panaikintigreat with a cup of coffee
AtsakytiPanaikintigreat cake must try this one and your like me I can't write eloquent blog posts, but you can write in two languages very cool
AtsakytiPanaikintiPineapple and coconut is such a delicious tropical combination!
AtsakytiPanaikintiI know how you feel, sometimes I feel like this, don't desire to do anything. I don't like dry cakes, but again with tea it can be very good. But I do like flavors in a cake.
AtsakytiPanaikintiHugs!!!