Pagal/ Source AmuseYourBouche
Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų ir apkepti svogūną ir česnaką apie 5 minutes, kol taps minkštas ir permatomas. Sudėti ryžius ie pakepinti kelias minutes pamaišant.
Dar vienas puikus receptas su avokadais. Nors pagaminti tikrai paprasta, šis risoto mane net šiek tiek nustebino puikiu skoniu. Be to spalva gaunasi labai simpatiškai žalsva, tik reikėtų gana atsargiai dėti druską, kadangi jos jau yra sultinyje.
Porcijos: 3-4
Produktai:
1 v.š. aliejaus
1 svogūnas (smulkiai pjaustytas)
3 skiltelės česnako (smulkintos)
190 gr. arborio ryžių
1 l. sultinio
2 avokadai
1 v.š. žaliosios citrinos sulčių
Druskos
Juodųjų pipirų
100 gr. edam sūrio (tarkuot), aš naudojau parmezaną
Gaminimo procesas:
Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų ir apkepti svogūną ir česnaką apie 5 minutes, kol taps minkštas ir permatomas. Sudėti ryžius ie pakepinti kelias minutes pamaišant.
Supilti apie 150 ml sultinio, kaitinti pamaišant kol sultinys susigers.Taip po 150 ml supilti visą sultinį palaukinat kol susigers. Ryžiai turėtų būti išvirę.
Sutrinti avokadus šakute, supilti žaliosios citrinos sultis, įdėti druskos ir pipirų pagal skonį.
Į išvirusius ryžius sudėti sūrį, avokadų tyrę ir gerai išmaišyti. Patiekti šiltą.
Another great recipe with avocado. It was really easy to prepare and I was even a little bit surprised that it tasted so good. Also that light green color was just lovely. But be careful adding salt as the stock is usually pretty salty.
Servings: 3-4
Products:
1 tbsp oil
1 onion (finely chopped)
3 cloves of garlic (minced)
190 gr. arborio rice
1 l. stock
2 avocados
1 tbsp lime juice
Salt
Black pepper
100 gr. Edam cheese (grated), I used parmesan
Method:
Heat the oil in a large pan on a medium heat, then add the onion and garlic and fry for about 5 minutes, until it becomes soft and be translucent. Add the rice and stir fry them for few minutes.
Add about 150 ml of stock, cook stirring until it is absorbed. Add remaining stock in 150 ml waitign for it to absorb after each addition until rice is cooked.
Mash avocados with a fork, add lime juice and add salt and pepper to taste.
Add cheese and avocado puree to the cooked rice and mix everything well. Serve warm.
Wow, I have a only have a few avocados left (from what the squirrel didn't eat!) This is really interesting-never thought about adding avocado to risotto!
AtsakytiPanaikintiMe too.. that's why I was curious to try this unusual risotto and I loved it :)
Panaikintineprisiruošiu daryti risotto, o ir valgyčiau turbūt tik pati, nes tokios "košės" saviškiui neįkiščiau ;))) tavasis atrodo labai gardžiai ;)
AtsakytiPanaikintiNew to me but it looks great!
AtsakytiPanaikintiLove this easy and healthy avocado! Great to serve as salad :D
AtsakytiPanaikintiThis sounds wonderful.. What a great combination
AtsakytiPanaikintiYum! It sounds good, plus anything with avocados tastes great to me!
AtsakytiPanaikintiDear Medeja, A delicious and healthy rice dish. Blessings dearest. Catherine xo
AtsakytiPanaikintiRisotto is one of my favorite Italian dishes, I just love how creamy and cheesy it tastes. I'd love to try your recipe, never had it with avocado but I'm sure it will taste great :)
AtsakytiPanaikintiI would love to eat avocado this way :D
AtsakytiPanaikintiCheers
CCU
P.S Because of my exams, I will not be commenting for around 4 weeks – see you afterwards!
PanaikintiMy love for risotto and avocados makes trying this recipe a must! I´m so intrigued by the flavor Medeja.
AtsakytiPanaikintiSkaniai atrodo ;)
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiMouthwatering!!! I love risotto, so good!
AtsakytiPanaikintioh nice what a great idea to add avocado
AtsakytiPanaikinti