Ryžiai su Lašiša Azijietiškai/ Asian Salmon Rice

Pagal/ Source LittleKitchenBigBites

Kartais norisi rašyti daug, o kartais tiesiog iškart eiti prie reikalo. Virtuvėje taip pat daug kas priklauso nuo nuotaikos- kartais norisi kuo greičiau ką nors įkišti į orkaitę ir be pastangų turėti skanius pietus, o kartais norisi pasikuisti šiek tiek ilgiau.

Paprastai kai gaminu ką nors iš lašišos tai būna kažkas nesudėtingo ką užtenka pamarinuoti ir įkišti į orkaitę. Būtent tuo ir sudomino mane šis receptas, tai yra bent man gana neįprastai paruošta lašiša.



Gaminimo laikas: apie 45 minutes

Porcijos: 4

Produktai:

500 gr. lašišos file
1 a.š. žaliosios citrinos sulčių
1 v.š. kumino
1 v.š. maltų čili
0,5 a.š. muskato
0,5 a.š. pipirų
0,5 a.š. druskos
1 a.š. sezamų aliejaus
1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
1 v.š. smulkinto česnako
2 raudonosios paprikos, pjaustytos
1 skardinė konservuotų ananasų
1,5 v.š. ryžių acto
2 v.š. čili padažo
2 stiklinės virtų rudųjų ryžių

Gaminimo procesas:

Sumaišyti kuminą, čili miltelius, muskatą ir druską. Ant lašišos užspausti žaliosios citrinos sulčių ir tuomet įtrinti prieskonių mišiniu. Palikti šaldytuve 15-30 minučių. 

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti sezamų aliejų. Apkepti lašišą 5-7 minutes kartais apverčiant, kol bus iškepusi, mentele padalinti ją į mažesnius gabaliukus. 

Sudėti svogūną, česnaką ir papriką, kepti dar apie 3-4 minutes. Sudėti konservuotą ananasą su visomis sultimis, actą ir čili padažą, sumažinti ugnį ir pakepinti apie 5-8 minutes.

Sudėti virtus ryžius ir palaukti kol ji sugers šiek tiek skystimo.Tuomet patiekti, galima apibarstyti sezamo sėklomis.


Sometimes  I am in a mood to write, but sometimes I just want to go straight to the point. Same is with cooking ,a lot depends on the mood-sometimes I want to throw something into the oven  and without much effort to have a delicious dinner, and sometimes I want to spend a little more time in the kitchen.

Usually when I cook salmon, I just leave it in marinade and then put it into the oven. So this recipe interested me because it was a completely different way to prepare salmon.

Cooking time: about 45 minutes

Servings: 4

Products:

500 gr. salmon fillet
1 tsp lime juice
1 tbsp cumin
1 tbsp ground chili
0.5 tsp nutmeg
0.5 tsp pepper
0.5 tsp salt
1 tsp sesame oil
1 onion, finely chopped
1 tbsp crushed garlic
2 red bell peppers, diced
1 can of canned pineapple (400gr.)
1.5 tbsp rice vinegar
2 tbsp chili sauce
2 cups cooked brown rice

Method:

Mix cumin, chili powder, nutmeg and salt. Squeeze lime juice on the salmon and then rub it with the spice mixture. Keep the refrigerator for 15-30 minutes.

Heat the sesame oil in a large frying pan on the medium heat. Fry salmon for 5-7 minutes turning it ocassionally until it's done, break it into smaller pieces with spatula.

Add onion, garlic and pepper, fry for about 3-4 minutes. Add canned pineapple pieces with all the juice, vinegar and chili sauce, reduce heat and simmer for about 5-8 minutes.

Add the cooked rice and wait until it will absorb some of the liquid. Then serve, sprinkle with sesame seeds if desired.

Komentarai

  1. I am with you, sometimes I just want to eat, no styling no photography, just me and food-))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I can imagine that your food styling takes a bit of time, you make everything look so perfect! :)

      Panaikinti
  2. It looks somewhat like an Arabic dish called kabsat samak. I'd love to have this dish with some green salad on the side, yum :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. I love rice dishes and this one with salmon looks right up my alley.

    AtsakytiPanaikinti
  4. What an awesome dish , love all the ingredients , thank for stopping by my blog and now I will be visisting you often , thanks for sharing :).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Nee :)
      It was nice to visit you, maybe I will borrow some recipes ;)

      Panaikinti
    2. Borrow all the recipes you want , share and share alike , it was great meeting you :)>

      Panaikinti
  5. Dear Medja, I love salmon. It is one of my favorites. This is a complete, delicious meal. Blessings dear. Catherine xo

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū už receptą, patiko :) Tik kitą kartą dėsiu mažiau čili, nes šįkart gerokai padauginau :D :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą