Indiškas Citrininis Vištienos Karis/ Indian Lemon Chicken

Pagal/ Source SonisFood

Su laiku vis labiau priprantu prie aštresnio maisto. Nors negaliu sakyti, kad mėgstu jį, bet bent jau galiu labiau toleruoti nei prieš kelis metus.

Šis vištienos karis patiks aštrių patiekalų mėgėjams, tik nepagailėkite imbiero ir čili.
Taigi dar vienas receptas tinkantis kategorijai 'pietūs per pusvalandį'.



Gaminimo laikas: apie 30 min

Porcijos: 4

Produktai:

500 gr vištienos file
1 v.š. tarkuoto imbiero
1 a.š. smulkinto česnako
1 a.š. ciberžolės
2 a.š. malto kumino
2 a.š. maltos kalendros
1 v.š. garam masala prieskonių
1 a.š. maltų raudonųjų čili (paprikos)
2 v.š. citrinos sulčių
Druskos pagal skonį
1 stiklinė natūralaus jogurto (suplakto)
Aliejaus kepimui

Gaminimo procesas:

Vištieną supjaustyti kasnio didumo gabaliukais ir įtrinti šiek tiek druska ir ciberžolės milteliais. Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti vištienos gabaliukus ir apkepti iš visų pusių kol bus beveik iškepę.

Sudėti imbierą ir česnaką. Pakepinti viską apie minutę. Sudėti likusią ciberžolę, kuminą, kalendrą, garam masalą ir raudonuosius čili. Viską pakepti ant vidutinės ugnies kol pradės atsiskirti aliejus, tuomet sudėti citrinos sultis.

Keptuvę nuimti nuo ugnies ir sudėti suplaktą jogurtą. Vėl padėti ant ugnies ir nuolat maišyti kol viskas užvirs. Sumažinti ugnį ir pavirti apie 2 minutes.
Patiekti su ryžiais arba paplotėliais.


I am getting more and more used to spicy food. Though I can not say that I like it, at least I can tolerate more spicy food than I could few years ago.

Spicy food lovers would probably like this chicken curry, please feel free to use more ginger and chili.
So here is another recipe that would fit into category 'dinner in 30 minutes'

Cooking time: about 30 minutes

Servings: 4

Products:

500 gr chicken fillet
1 tbsp grated ginger
1 tsp crushed garlic
1 tsp turmeric powder
2 tsp cumin powder
2 tsp coriander powder
1 tbsp garam masala
1 tsp red chili powder(paprika)
2 tbsp lemon juice
Salt to taste
1 cup plain yogurt (beaten)
Oil for frying

Method:

Cut chicken into bite size pieces and rub with a bit of salt and turmeric powder. Heat oil in skillet, add chicken and fry until they are browned and almost cooked.

Add the ginger and garlic. Saute everything for about a minute. Add the remaining turmeric, cumin, coriander, garam masala and red chili. Fry on medium heat until the oil starts to separate, then add lemon juice.

Remove the skillet from the heat and add the beaten yogurt. Again put it on the stove and keep stiring until everything comes to a boil. Reduce heat and simmer for about 2 minutes.
Serve with rice or Indian bread.

Komentarai

  1. I am a big fan of spicy dishes, this one looks very well composed!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dažnai aš savo šeimą lepinu pagal Jūsų nuostabius receptus. Už tai – didelis ačiū.
    Sėkmės Jums.

    JR

    AtsakytiPanaikinti
  3. I love flavourful and spicy food! This looks so tasty and perfect to serve with bread too.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I am sure it would taste great with bread. And quick to prepare :)

      Panaikinti
  4. What a yummy dinner idea! I'm always searching for more inspiration...especially chicken dishes. Thanks!!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Love spicy foods , this looks delicious , thanks for sharing :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Love indian food, we have a restaurant near our house, lunches are amazing there-) Good idea for lemon, will keep that in mind. Thank you!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I like Indian food too :) The best place I know is quite far so most of the time easier to make something at home.

      Panaikinti

Rašyti komentarą