Keksiukai su Obuoliais, Klevų Sirupu ir Graikiškais Riešutais/ Muffins with Apples, Maple Syrup and Walnuts

Pagal/ Source MuffinTinMania

Dar vienas rudeninis receptas. Ir prisipažįstu..šiems kepintiems su klevų sirupu riešutams neįmanoma atsispirti. Todėl jei nenorite gaminsite šiuos keksiukus geriau nebandykite jų ragauti kol neiškepėte keksiukų. Man kilo labai didelė pagunda juos suvalgyti visus ir išvis nebedėti ant keksiukų :)


Produktai:

1 v.š. sviesto
0.5 stiklinės kapotų graikiškų riešutų
2 v.š. 0.5 stiklinės klevų sirupo
1.5 stiklinės miltų
0.5 a.š. kepimo miltelių
0.5 a.š. kepimo sodos
0.5 a.š. cinamono
0.5 a.š. muskato riešuto
0.25 a.š. maltų gvazdikėlių
0.25 a.š. druskos
2 kiaušiniai
0.25 stiklinės aliejaus
1 a.š. vanilės ekstrakto
1.5 stiklinės smulkiai pjaustytų obuolių

Gaminimo procesas:

Keptuvę įkaitinti ant vidutinės ugnies ir ištirpinti sviestą. Sumaišyti keptuvėje kapotus riešutus ir 2 v.š. klevų sirupo. Nuolat maišant kepinti kol sirupas karemelizuosi ir riešutai apskrus (apie 2 minutes).

Orkaitę įkaitinti iki 160C.
Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą ir prieskonius.
Kitame dubenyje nestipriai suplakti kiaušinius, įmaišyti aliejų, likusį klevų sirupą ir vanilę.

Pusę miltų mišinio sudėti į kiaušinių mišinį, išmaišyti. Sudėti likusius miltus ir išmaišyti tik iki tol kol viskas susimaišys, nepermaišyti. Įmaišyti obuolius.

Tešlą padalinti į keksiukų formeles. Ant viršaus paskirstyti kepintus riešutus.
Kepti apie 20 minučių arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebebus aplipęs tešla.


Another recipe for the autumn. And I have admit .. these toasted walnuts with maple syrup are impossible to resist. So, if you don't want to finish half of them before even making the muffins better don't try them until muffins are done. I had a very big temptation to eat them all :)

Products :

1 tbsp butter
0.5 cup chopped walnuts
2 tbsp + 0.5 cup maple syrup
1.5 cup flour
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp baking soda
0.5 tsp cinnamon
0.5 tsp nutmeg
0:25 tsp ground cloves
0:25 tsp salt
2 eggs
0,25 cup oil
1 tsp vanilla extract
1.5 cup finely chopped apples

Method:

Heat a skillet over medium heat and melt the butter. Mix chopped nuts and 2 tbsp of maple syrup in a heated skillet. Stirring continously fry walnuts until they are tosted and syrup has caramelised (about 2 minutes).

Preheat the oven to 160C.
In a large bowl mix flour, baking powder, baking soda and spices.
In another bowl lightly beat the eggs, mix in the oil, remaining maple syrup and vanilla extract.

Add half of the flour mixture to the egg mixture, mix well. Add the remaining flour and mix until incorporated. Mix in the apples.

Divide the batter between baking cups. On top spread toasted nuts.
Bake for about 20 minutes or until a wooden scewer inserted comes out clean.

Komentarai

  1. OMG!They look so cute-) I like the crumblings on a top. Very creative and perfect for autumn morning-) Have a sweet day dear!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Yelena! Those crumb tops were the best part for me :D

      Panaikinti
  2. Medeja, your photo looks fabulous!!! And the walnuts sound like something I would love, even as a snack. Great recipe!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Christina :) I agree, these walnuts caramelised with maple syrup are difficult to resist :)

      Panaikinti
  3. I love the caramelised walnuts, will enjoy every bite!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Hi Medeja , another great yummy dish , thanks for sharing:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Hi Medeja,

    You are tempting me with your picture of muffins full of crunchy toppings!!! I believe that it is hard to stop eating with just one muffin :p

    Zoe

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. These muffins and especially their toppings are addictive.. I have to admit :D

      Panaikinti
  6. Those are a perfect autumn treat! My..that nutty topping drives me NUT!

    AtsakytiPanaikinti
  7. All the good fall flavors in a muffin! Gorgeous with that crunch on top Medeja!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą