Pagal/ Source SundayNiteDinner
Sakoma, kad geri dalykai kalba patys už save ir jiems reklamos nereikia. Jei tai būtų tiesa tikriausiai reklamos industrija seniai būtų bankrutavusi. Žmogiška yra tikėti, kad tai kas gražiai pavaizduota ir pateikta tikrai yra taip gražu.
Na šis pyragas su reklama nesusijęs niekuo, bet jei reikėtų jį reklamuoti tai daryčiau ramia sąžine, kadangi aš dėl jo tikrai krausčiausi iš proto. Ir ne tik aš. Šokoladinis, riešutinis, sodraus skonio, viliojančio kvapo. Man net pritrūksta žodžių jam apibūdinti. Bet tai tikrai vienas iš skaniausių šokoladinių skanėstų kuriuos teko ragauti.
Dar nesugundžiau? :)
Produktai:
310 gr. sūdytų makadamijų riešutų, maltų (aš naudojau nesūdytus)
310 gr. juodojo šokolado
1 a.š. su kaupu kakavos miltelių
225 gr. nesūdyto sviesto
0,5 stiklinės cukraus
6 dideli kiaušiniai, atskirti
1 a.š. vanilės ekstrakto
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais ir pabarstyti miltais 20-25 cm skersmens kepimo formą.
Makadamijų riešutus reiktų sumalti, bet pasistengti nepermalti, nes gausi makadamijų sviestas. Tuomet į virtuvinį kombainą sudėti šokoladą ir kakavą ir pasmulkinti apie 30 sekundžių, išėmus sumaišyti su maltais makadamijų riešutais.
Tuomet sudėti sviestą ir cukrų ir plakti iki purios šviesios masės. Sudėti vanilę ir po vieną nuolat plakant sudėti trynius. Į gautą masę įmaišyti šokoladą ir makadamijų riešutus.
Kitame dubenyje kartu su žiupsneliu druskos išplakti baltymus iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti baltymus į šokolado masę. Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti apie 40-45 minutes. Patikrinus mediniu iešmeliu jis turėtų būti beveik švarus. Pyragą išimti iš formos ir apie 15 minučių atvėsinti ant grotelių. Galima patiekti su plakta grietinėle arba ledais.
Kadangi jis labai saldus ir riebokas, pasigardžuodami suvalgėme jį vieną.
It is said that good things speak for themselves, and they do not need advertising. If this was true probably advertising industry would have gone bankrupt long ago. People want to believe that things that are nicely presented are really that nice.
Well, this cake is not related to advertising, but if I would have to advertise it I would not hesitate, as I found it really awesome. And not just me. Chocolate, nuts, rich taste, tempting smell. I can't even find right words to describe it. But this is definitely one of the most delicious chocolate treats I have ever tasted.
Aren't you tempted yet? :)
Products:
310 gr. salted macadamia nuts, ground (I used unsalted)
310 gr. dark chocolate
1 tsp heaped cocoa powder
225 gr. unsalted butter
0.5 cup sugar
6 large eggs, separated
1 tsp vanilla extract
Method:
Preheat the oven to 180C. Grease and sprinkle with flour 20-25 cm baking form.
Macadamia nuts should be ground, but try to process them carefully if you don't want to end up with macadamia butter. Add the chocolate and cocoa into food processor and process for about 30 seconds, remove and mix with ground macadamia nuts.
Beat butter with sugar until fluffy and light. Add vanilla and one by one add egg yolks beating continuously. Mix in chocolate and macadamia nut mixture.
In another bowl add egg whites with a pinch of salt and beat until stiff peaks. Gently mix in egg whites into the chocolate mixture. Pour the batter into the baking form and bake for about 40-45 minutes. When checking with the wooden sewer it should come out almost clean. Remove cake from pan and cool it on whire rack for about 15 minutes. Can be served with whipped cream or ice cream.
It is very sweet, so I quite enjoyed it alone.
Sakoma, kad geri dalykai kalba patys už save ir jiems reklamos nereikia. Jei tai būtų tiesa tikriausiai reklamos industrija seniai būtų bankrutavusi. Žmogiška yra tikėti, kad tai kas gražiai pavaizduota ir pateikta tikrai yra taip gražu.
Na šis pyragas su reklama nesusijęs niekuo, bet jei reikėtų jį reklamuoti tai daryčiau ramia sąžine, kadangi aš dėl jo tikrai krausčiausi iš proto. Ir ne tik aš. Šokoladinis, riešutinis, sodraus skonio, viliojančio kvapo. Man net pritrūksta žodžių jam apibūdinti. Bet tai tikrai vienas iš skaniausių šokoladinių skanėstų kuriuos teko ragauti.
Dar nesugundžiau? :)
Produktai:
310 gr. sūdytų makadamijų riešutų, maltų (aš naudojau nesūdytus)
310 gr. juodojo šokolado
1 a.š. su kaupu kakavos miltelių
225 gr. nesūdyto sviesto
0,5 stiklinės cukraus
6 dideli kiaušiniai, atskirti
1 a.š. vanilės ekstrakto
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais ir pabarstyti miltais 20-25 cm skersmens kepimo formą.
Makadamijų riešutus reiktų sumalti, bet pasistengti nepermalti, nes gausi makadamijų sviestas. Tuomet į virtuvinį kombainą sudėti šokoladą ir kakavą ir pasmulkinti apie 30 sekundžių, išėmus sumaišyti su maltais makadamijų riešutais.
Tuomet sudėti sviestą ir cukrų ir plakti iki purios šviesios masės. Sudėti vanilę ir po vieną nuolat plakant sudėti trynius. Į gautą masę įmaišyti šokoladą ir makadamijų riešutus.
Kitame dubenyje kartu su žiupsneliu druskos išplakti baltymus iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti baltymus į šokolado masę. Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti apie 40-45 minutes. Patikrinus mediniu iešmeliu jis turėtų būti beveik švarus. Pyragą išimti iš formos ir apie 15 minučių atvėsinti ant grotelių. Galima patiekti su plakta grietinėle arba ledais.
Kadangi jis labai saldus ir riebokas, pasigardžuodami suvalgėme jį vieną.
It is said that good things speak for themselves, and they do not need advertising. If this was true probably advertising industry would have gone bankrupt long ago. People want to believe that things that are nicely presented are really that nice.
Well, this cake is not related to advertising, but if I would have to advertise it I would not hesitate, as I found it really awesome. And not just me. Chocolate, nuts, rich taste, tempting smell. I can't even find right words to describe it. But this is definitely one of the most delicious chocolate treats I have ever tasted.
Aren't you tempted yet? :)
Products:
310 gr. salted macadamia nuts, ground (I used unsalted)
310 gr. dark chocolate
1 tsp heaped cocoa powder
225 gr. unsalted butter
0.5 cup sugar
6 large eggs, separated
1 tsp vanilla extract
Method:
Preheat the oven to 180C. Grease and sprinkle with flour 20-25 cm baking form.
Macadamia nuts should be ground, but try to process them carefully if you don't want to end up with macadamia butter. Add the chocolate and cocoa into food processor and process for about 30 seconds, remove and mix with ground macadamia nuts.
Beat butter with sugar until fluffy and light. Add vanilla and one by one add egg yolks beating continuously. Mix in chocolate and macadamia nut mixture.
In another bowl add egg whites with a pinch of salt and beat until stiff peaks. Gently mix in egg whites into the chocolate mixture. Pour the batter into the baking form and bake for about 40-45 minutes. When checking with the wooden sewer it should come out almost clean. Remove cake from pan and cool it on whire rack for about 15 minutes. Can be served with whipped cream or ice cream.
It is very sweet, so I quite enjoyed it alone.
chocolate plus nuts=heaven!
AtsakytiPanaikintiThis cake really is :)
PanaikintiHi Medeja , this is just to yummy for words , thanks for sharing :).
AtsakytiPanaikintiI AM tempted! Sounds/looks amazing!! Wow! It's on the list! :)
AtsakytiPanaikintiIt is amazing :) I hope you would love it :)
PanaikintiWhat's not to love this gorgeous torte?! It sounds and looks very tempting!
AtsakytiPanaikintiIt really is wonderful! I could have every day :)
PanaikintiAll favorite ingredients. Wonderful cake Medeja!
AtsakytiPanaikintiI really agree :)
PanaikintiWhat an elegant plate! WE love chocolate tortes here...and yours is a winner!
AtsakytiPanaikintiThanks, Liz :) This torte was amazing :)
PanaikintiWow, no flour in a cake! Very good! Yummy-)
AtsakytiPanaikintiIt is definitely my favorite cake at the moment! :)
Panaikinti