Pagal/ Source IHeartEating
Produktai:
0,25 stiklinės sviesto, kambario temperatūros
0,5 stiklinės cukraus
0,25 rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis, suplaktas
1 skardinė pomidorų sriubos
1 stiklinė miltų
0,5 stiklinės nemaltų kviečių miltų
0,5 a.š. kepimo sodos
1 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. cinamono miltelių
0,5 a.š. malto imbiero
0,25 a.š. maltų gvazdikėlių
Karameliniam padažui:
0,75 stiklinės rudojo cukraus
0,5 stiklinės sviesto
3 v.š. pieno
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
Žiupsnelis druskos
1 stiklinė kapotų pakepintų pekano (arba graikiškų) riešutų
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C, apvalią 22 cm formą ištepti riebalais.
Products :
0,25 cup butter, room temperature
0,5 cups sugar
0,25 cup brown sugar
1 large egg, beaten
1 can (400 ml) tomato soup
1 cup flour
0.5 cup whole wheat flour
0.5 tsp baking soda
1 tsp baking powder
2 tsp cinnamon
0,5 tsp ginger powder
0,25 tsp ground cloves
Praline sauce:
0.75 cup brown sugar
0.5 cup butter
3 tbsp milk
0,5 tsp vanilla extract
Pinch of salt
1 cup chopped toasted pecans ( or walnuts)
Method:
Preheat the oven to 180C , grease 22 cm round baking form.
With an electric mixer beat together butter and both sugars. Add the egg and beat well. Mix in tomato soup.
In the other bowl mix together flours, baking soda , baking powder and all the spices. Add the liquid mixture and mix until everything is incorporated (do not overmix) .
Pour the batter into the baking form and bake for about 30 minutes or until wooden skewer inserted in the centre comes out clean Remove from the oven and leave to cool for 10 minutes. Then remove from the baking form and cool completely.
For the praline sauce melt butter on medium heat, mix in brown sugar and milk. Wait until it starts boiling and simmer everything for about 3-4 minutes stirring constantly. Remove from heat, mix in vanilla, salt and nuts. Allow to cool for 5 minutes.
Spoon praline sauce over the cake and serve while warm.
Niekam ne paslaptis, kad mėgstu saldumynus. Bet paslaptis,
kad šio pyrago sudėtyje naudojama konservuota pomidorų sriuba. O kita
paslaptis, kad jis buvo toks fantastiškai skanus, kad suvalgiau pusę pyrago
pati viena..
Mane visų pirma suintrigavo pati idėja pyragui naudoti
pomidorų sriubą. Pyrago spalva tikrai buvo gražiai raudonai rusva, o dėl
skonio..na faktas, kad aš jo pusę suvalgiau manau yra gana geras įvertinimas.
Pomidorų sriubos jis tikrai nepriminė.
Produktai:
0,25 stiklinės sviesto, kambario temperatūros
0,5 stiklinės cukraus
0,25 rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis, suplaktas
1 skardinė pomidorų sriubos
1 stiklinė miltų
0,5 stiklinės nemaltų kviečių miltų
0,5 a.š. kepimo sodos
1 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. cinamono miltelių
0,5 a.š. malto imbiero
0,25 a.š. maltų gvazdikėlių
Karameliniam padažui:
0,75 stiklinės rudojo cukraus
0,5 stiklinės sviesto
3 v.š. pieno
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
Žiupsnelis druskos
1 stiklinė kapotų pakepintų pekano (arba graikiškų) riešutų
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C, apvalią 22 cm formą ištepti riebalais.
Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą su abiejų rūšių cukrumi. Sudėti kiaušinį ir gerai išplakti. Įmaišyti pomidorų sriubą.
Atskirai sumaišyti miltus, kepimo sodą, kepimo miltelius ir visus prieskonius. Supilti į skystą masę ir išmaišyti kol viskas susimaišys (bet nepermaišyti).
Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti apie 30 minučių arba kol įbedus medinį pagaliuką centre jis neaplips tešla. Išimti iš orkaitės ir palikti 10 minučių atvėsti. Tuomet išimti iš formos ir pilnai atvėsinti.
Karameliniam užpilui ištirpinti sviestą ant vidutinės ugnies, įmaišyti rudąjį cukrų ir pieną. Palaukti kol užvirs ir pavirti nuolat maišant apie 3-4 minutes. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti vanilę, druską ir riešutus. Leisti pravėsti 5 minutes.
Karamelinį užpilą užpilti ant pyrago ir patiekti kol šiltas.
It is no secret that I love sweets. But the secret that one of
ingredients in this cake is canned tomato soup. And another secret that it was so fantastic and delicious that I ate half
the cake alone ..
I was really intrigued by the idea of using tomato soup for the cake.
The cake had that beautiful red brown color and taste.. well the fact that I ate
half of it I think gives a pretty good idea how good it was. And it didn’t
remind tomato soup at all.
Products :
0,25 cup butter, room temperature
0,5 cups sugar
0,25 cup brown sugar
1 large egg, beaten
1 can (400 ml) tomato soup
1 cup flour
0.5 cup whole wheat flour
0.5 tsp baking soda
1 tsp baking powder
2 tsp cinnamon
0,5 tsp ginger powder
0,25 tsp ground cloves
Praline sauce:
0.75 cup brown sugar
0.5 cup butter
3 tbsp milk
0,5 tsp vanilla extract
Pinch of salt
1 cup chopped toasted pecans ( or walnuts)
Method:
Preheat the oven to 180C , grease 22 cm round baking form.
With an electric mixer beat together butter and both sugars. Add the egg and beat well. Mix in tomato soup.
In the other bowl mix together flours, baking soda , baking powder and all the spices. Add the liquid mixture and mix until everything is incorporated (do not overmix) .
Pour the batter into the baking form and bake for about 30 minutes or until wooden skewer inserted in the centre comes out clean Remove from the oven and leave to cool for 10 minutes. Then remove from the baking form and cool completely.
For the praline sauce melt butter on medium heat, mix in brown sugar and milk. Wait until it starts boiling and simmer everything for about 3-4 minutes stirring constantly. Remove from heat, mix in vanilla, salt and nuts. Allow to cool for 5 minutes.
Spoon praline sauce over the cake and serve while warm.
it's the first time I hear about such a cake, original!
AtsakytiPanaikintithat's why I just had to try it :)
PanaikintiMedeja, this looks and sounds AWESOME!!! Wow!
AtsakytiPanaikintiIt really was awesome, Christina :)
PanaikintiNa, turiu pasakyt, kad naudoti pomidoru sriuba pyrage dar girdeti neteko, bet skamba labai intriguojanciai :)
AtsakytiPanaikintiMan ir tai pasirodė nepaprastai įdomu, todėl turėjau išbandyt :D
PanaikintiDelicious, with a good cup of coffee for this cold weather.
AtsakytiPanaikintiBlessings dear. Catherine xo
It definitely would brighten any cold day. I haven't mentioned that it also smells wonderful :)
PanaikintiMedeja, I have heard of a cake made with tomato soup, but had never tried to make one. Yours looks so good, I may have to try it! Lovely! :)
AtsakytiPanaikintiIt is cake that I would definitely recommend to try :) it's just too good :)
Panaikintilooks wonderful
AtsakytiPanaikintiTastes wonderful too ;)
PanaikintiWow - who would've thought to use tomato soup in a cake?! But it really does look delicious!
AtsakytiPanaikintiIt was very delicious :) one of the cakes I will definitely be making for guests
Panaikinti