Viename pasaulio krašte sniegas ir šalčiai, visi tik ir stengiasi rasti šiltesnė kampelį ir nusičiupti puodelį karštos arbatos. O štai pas mus temperatūra aukštesnė už vidutinę, šią savaitę vidurdienį visi +36.. Be kondicionieriaus, šaltos arbatos ir ledų sunku būtų išgyventi.
Taigi šaltą žaliąją arbatą sau darau kiekvieną dieną. Ir štai prieš kelias dienas visai netyčia net radau kaip ją paskaninti. Cukrų įdėjau tuo pačiu šaukštu su kuriuo prieš tai dėjau cinamoną (prisipažįstu jei prireikia tuo pačiu metu biriems produktams ir prieskoniams naudoju tą patį šaukštą..). Ir tik gerdama arbatą supratau, kad skonis kažkoks kitoks. Tiesą sakant man taip patiko cinamonas žaliojoje arbatoje, kad pradėjau jo dėti kasdien.
Produktai:
6 stiklinės vandens
4 pakeliai žaliosios arbatos
0,5 citrinos pjaustytos smulkiais gabaliukais
0,5 a.š. malto cinamono
Cukraus pagal skonį
Gaminimo procesas:
Užvirti viską kartu, nuimti nuo ugnies ir leisti apie valandą arbatai pravėsti, tada išimti citrinos gabaliukus, arbatos pakelius ir supylus į ąsotį pilnai atvėsinti. Laikyti šaldytuve, patiekti su ledukais.
In one side of the world snow and cold, everyone is trying to find cozy and warm corner and grab a cup of hot tea. And here we have higher than average temperatures this week, at noon +36 .. Without the air conditioner, cold tea and ice cream would be difficult to survive.
So I am making iced green tea every day. And few days ago by accident I found the way to improve it. I was adding sugar with the same spoon that I have just used for the cinnamon (I confess sometimes if I am using some dry products or spices at the same time I use the same spoon..). And only drinking the tea I realized that the taste is different. In fact I liked it so much cinnamon in my green tea, that I started adding it to my tea every day.
Products:
6 cups water
4 bags green tea
0.5 lemon, cut into small pieces
0.5 tsp cinnamon powder
Sugar to taste
Method:
Place everything in a pan and bring it to a boil. Remove from the heat and allow the tea to cool for about an hour, then remove the lemon slices, tea bags and pour it in a jug and cool completely. Keep in fridge, serve with ice cubes.
I adore anything with cranberries...so this is right up my alley. Merci! www.TheAttainableGourmet.com
AtsakytiPanaikintiThanks :)
PanaikintiMedeja,
AtsakytiPanaikintiWe are having bitter cold, just trying to stay warm. I'll save this recipe for summer. I love cinnamon, and use it a lot of things, including iced tea, only I use the cinnamon sticks for drinks. Stay cool!
Thanks for the idea. I have only few cinnamon sticks left at home, but I think I will try using them for tea and will see how that works :)
PanaikintiStay warm and have a lot of hot tea :)
Medeja, I would love to be now where is warm and sunny. We have a snow everywhere, very cold weather, fireplace is on and we drink so much hot tea these days. If you tired of your weather, visit us, we will go show sliding!-)) Good day!
AtsakytiPanaikintiThough I like snow, I do not miss cold winters.. :) I am really enjoying this weather even when it is too hot :D
PanaikintiEina sau kaip pavydžiu! Man rankos sustirę nuo šalčio, nors sėdžiu su dviem megztiniais ir pūkine liemene. Brrr...
AtsakytiPanaikintiTeks darytis tokią arbatą tik karštą, karštą :)
Pagaliau atėjo lietuviška žiema :D Ta proga į karštą arbatą reiktų ir ko stipresnio įsipilt ;)
PanaikintiWhat a lovely, refreshing twist on iced tea. Now if the weather would only cooperate
AtsakytiPanaikintiThanks, Liz :) Until summer and heat comes you can enjoy same tea hot :)
PanaikintiSerendipity at it's finest!! So I take it you are in Australia or NZ? Why did I not know that?
AtsakytiPanaikintiIn Australia, Christina :) In Brisbane which is pretty warm place.. :)
Panaikinti