Pagal/ Source HugsAndCookiesXoxo
Na aš taip kaip draugas airis neįsismaginau, bet kadangi neturėjau šviežių čiobrelių, tai nusprendžiau vietoje acto įpilti 0,25 stiklinės vyno. Šiame recepte vynas nėra būtinas, bet visai rekomenduotinas.
Porcijos: 6
Produktai:
6 vištienos krūtinėlės su oda (aš naudojau kulšeles)
Druskos ir pipirų pagal skonį
Aliejaus kepimui
0,5 stiklinės vištienos sultinio
0,5 stiklinės klevų sirupo
1 v.š. kapotų čiobrelių (naudojau džiovntus)
4 skiltelės česnako (smulkintos)
2 v.š. baltojo vyno acto
2 v.š. garstyčių miltelių
Gaminimo procesas:
Įkaitinti orkaitę iki 200C. 22x 33cm Kepimo formą ištepti riebalais.
Well I didn't use as much wine as our Irish friend but since I did not have fresh thyme I decided to use 0,25 cup of red wine instead of vinegar to improve the recipe. Anyway, wine in this recipe is not necessary, but recommended.
Servings: 6
Products:
6 chicken breasts with skin on (I used drumsticks)
Salt and pepper to taste
Oil for frying
0.5 cup chicken stock
0.5 cup maple syrup
1 tbsp chopped thyme (I used dried)
4 cloves garlic (minced)
2 tbsp white wine vinegar
2 tbsp mustard powder
Method:
Preheat the oven to 200C. Grease 22x 33cm baking tin.
Kelias savaites pas mus svečiavosi airis. Vieną savaitgalį jis nusprendė pagaminti mums pietus, nieko ypatingo, tiesiog iškepti vištą. Kai višta jau buvo orkaitėje jis sugalvojo, kad reikia pagaminti ir padažą, tuomet paaiškėjo, kad namie nėra nei sultinio, nei krakmolo, nei pomidorų padažo..Tuomet jis nei kiek nepergyvendamas pareiškė, kad nėra to ko negalėtų pataisyti alkoholis, taigi jis sugebėjo padaryti super skanų padažą iš vištienos riebaliukų ir.. vyno. Kiek jis to vyno ten supylė neaišku, bet buvo tikrai skanu.
Na aš taip kaip draugas airis neįsismaginau, bet kadangi neturėjau šviežių čiobrelių, tai nusprendžiau vietoje acto įpilti 0,25 stiklinės vyno. Šiame recepte vynas nėra būtinas, bet visai rekomenduotinas.
Porcijos: 6
Produktai:
6 vištienos krūtinėlės su oda (aš naudojau kulšeles)
Druskos ir pipirų pagal skonį
Aliejaus kepimui
0,5 stiklinės vištienos sultinio
0,5 stiklinės klevų sirupo
1 v.š. kapotų čiobrelių (naudojau džiovntus)
4 skiltelės česnako (smulkintos)
2 v.š. baltojo vyno acto
2 v.š. garstyčių miltelių
Gaminimo procesas:
Įkaitinti orkaitę iki 200C. 22x 33cm Kepimo formą ištepti riebalais.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Vištienos krūtinėles įtrinti druska ir pipirais. Sudėti vištieną į keptuvę ir apkepti iš abiejų pusių kol gražiai paruduos. Išimti vištieną iš keptuvės ir sudėti į kepimo formą.
Į keptuvę supilti sultinį, klevų sirupą, čiobrelį ir česnaką. Užvirti ir maišant pavirti kelias minutes, sudėti actą (arba vyną), garstyčių miltelius ir išmaišius pavirti apie minutę.
Vištieną užpilti padažu ir kepti apie 30 minučių arba kol vištiena bus iškepusi.
Our Irish friend visited us for a few weeks. One weekend he decided to make us dinner, nothing special, just to roast the whole chicken. When
the chicken was already in the oven, he decided that he will also make some gravy. Then it turned out that at home we don't have any stock, cornstarch
or tomato sauce.. But our friend didn't get upset, he said that booze can fix anything. So he made a gravy using chicken juices and red wine and it tasted amazing. How much wine he used I have no idea, but gravy was really delicious.
Well I didn't use as much wine as our Irish friend but since I did not have fresh thyme I decided to use 0,25 cup of red wine instead of vinegar to improve the recipe. Anyway, wine in this recipe is not necessary, but recommended.
Servings: 6
Products:
6 chicken breasts with skin on (I used drumsticks)
Salt and pepper to taste
Oil for frying
0.5 cup chicken stock
0.5 cup maple syrup
1 tbsp chopped thyme (I used dried)
4 cloves garlic (minced)
2 tbsp white wine vinegar
2 tbsp mustard powder
Method:
Preheat the oven to 200C. Grease 22x 33cm baking tin.
In a large skillet over medium heat heat the oil. Rub the chicken breasts with salt and pepper. Place chicken to the skillet and fry on both sides until browned. Remove the chicken from the pan and place in a baking dish.
Add chicken stock, maple syrup, thyme and garlic to the frying pan. Bring it to a boil and simmer for a few minutes stirring, add vinegar (or wine if you are using it), mustard powder and simmer for about a minute.
Pour sauce over chicken and bake for about 30 minutes or until chicken is done.
That's an interesting recipe; must be nice and aromatic!
AtsakytiPanaikintiThe chicken is tender and gravy really delicious and aromatic :)
PanaikintiA gravy with maple syrup? Yum! I'm sure I would love it!
AtsakytiPanaikintiIt would be difficult not to love it :)
PanaikintiThose chicken drumsticks look very delicious!
AtsakytiPanaikintiThey were indeed, Angie :)
PanaikintiHi Medeja , maple gravy syrup , what a cool idea , got to try it . Thanks for sharing :)
AtsakytiPanaikintiIt is a very yummy idea, if you like maple syrup, I would really recommend to try this chicken.
PanaikintiYum yum! Looks delicious Medeja, but will the taste be the same if I take out the wine vinegar?
AtsakytiPanaikintiI used the wine instead, worked pretty well for me :D
Panaikinti