Pagal / Source RecipeGirl
Vienetai: 10
Produktai:
Cinamono Įdarui:
4 v.š. (apie 65 gr) sviesto, ištirpinto
0,25 stiklinės+2 v.š. rudojo cukraus
0,5 v.š. cinamono
Kreminio Sūrio Užpilui:
4 v.š. (65 gr.) sviesto
55 gr. kreminio sūrio, kambario temperatūros
0,75 stiklinės cukraus pudros
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
Blynams:
1 stiklinė miltų
2 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
1 stiklinė pieno
1 didelis kiaušinis, suplaktas
1 v.š. aliejaus
Gaminimo procesas:
4 tbsp (about 65 g ) butter, melted
0.25 cup + 2 tbsp brown sugar
0.5 tbsp cinnamon
Cream cheese glaze:
4 tbsp (65 gr.) butter
55 gr . cream cheese , room temperature
0.75 cup powdered sugar
0.5 tsp vanilla extract
For the Pancakes :
1 cup flour
2 tsp baking powder
0.5 tsp salt
1 cup milk
1 large egg, beaten
1 tbsp oil
Method:
Šie blynai reikalauja šiek tiek daugiau pastangų ir laiko, tačiau yra to verti. Pirmą keptuvę sugadinau, kadangi cinamoninis įdaras nebuvo pakankamai sustingęs, jis išbėgo į keptuvę ir teko viską išmesti, išvalyti keptuvę ir pradėti iš naujo.. Būtent cinamoninis įdaras ir yra tai kas paprastus blynus paverčia nepaprastai skaniais.
Vienetai: 10
Produktai:
Cinamono Įdarui:
4 v.š. (apie 65 gr) sviesto, ištirpinto
0,25 stiklinės+2 v.š. rudojo cukraus
0,5 v.š. cinamono
Kreminio Sūrio Užpilui:
4 v.š. (65 gr.) sviesto
55 gr. kreminio sūrio, kambario temperatūros
0,75 stiklinės cukraus pudros
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
Blynams:
1 stiklinė miltų
2 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
1 stiklinė pieno
1 didelis kiaušinis, suplaktas
1 v.š. aliejaus
Gaminimo procesas:
Pirmiausia paruošti cinamono įdarą. Nedideliame dubenyje sumaišyti sviestą, rudąjį cukrų ir cinamoną. Įdarą supilti į maišiuką ir palikti sutirštėti. Nors originaliam recepte sakoma, kad užtenka palikti kambario temperatūroje, bet man įdaras nesutirštėjo, todėl aš jį 5 minutėms įdėjau į šaldymo kamerą.
Užpilui nedideliame puode ištirpinti sviestą, nuimti nuo ugnies ir įmaišti kreminį sūrelį. Tuomet įsijoti cukraus pudrą , gerai išmaišyti ir galiausiai įmaišyti vanilės ekstraktą.
Blynams dubenyje kartu sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Įmaišyti pieną, kiaušinį ir aliejų kol tešla bus šlapia (šiek tiek gumuliukų galima palikti).
Įkaitinti keptuvę ant vidutinės ugnies. Kiekvienam blynui įpilti maždaug 1/3 stiklinės tešlos ir suformuoti apvalius blynus, tuomet sumažinti ugnį. Nukirpti maišelio su cinamono įdaru kampą ir kai ant blynu paviršiaus pradės kilti burbuliukai užpilti įdarą. Pradedant blyno viduryje išspausti įdarą formuojant spiralę. Stengtis nespausti įdaro perdaug arti krašto kitaip jis nubėgs ir pradės svilti.
Kepti blyną apie 2 minutes arba kol jis auksiniai rudos spalvos, tuomet atsargiai, bet greitai jį apversti ir pakepti apie 2 minutes. Prieš kepant kitus blynus gerai išvalyti popieriniu rankšluoščiu keptuvę. Blynus patiekti su kreminio sūrio užpilu.
These pancakes require a little bit more effort and time, but they are worth it. The first batch I ruined because cinnamon filling was too runny, it ran out into the skillet, I had to throw everything, clean the skillet and start over.. But that cinnamon filling the thing that makes simple pancakes so delicious.
Makes: 10
Products :
Cinnamon Filling:
4 tbsp (about 65 g ) butter, melted
0.25 cup + 2 tbsp brown sugar
0.5 tbsp cinnamon
Cream cheese glaze:
4 tbsp (65 gr.) butter
55 gr . cream cheese , room temperature
0.75 cup powdered sugar
0.5 tsp vanilla extract
For the Pancakes :
1 cup flour
2 tsp baking powder
0.5 tsp salt
1 cup milk
1 large egg, beaten
1 tbsp oil
Method:
First, prepare the cinnamon filling. In a small bowl mix butter, brown sugar and cinnamon. Pour the filling into the plastic bag and leave to set . Although the original recipe says that is enough to keep it in the room temperature, but mine didn’t so I put it in the freezer for 5 minutes.
For the glaze in a small pan melt butter , remove from the heat and mix in cream cheese. Then sift in icing sugar, mix well and in the end mix in vanilla extract. Set it aside.
For the pancakes in a bowl mix together flour, baking powder and salt. Stir in milk, egg and oil until you get batter (few lumps are ok) .
Heat the skillet on medium heat. Use about 1/3 cup of batter for each pancake and form round pancakes, then lower the heat . Cut the corner of the bag with cinnamon filling and when bubbles start appearing on the pancake, pour over the filling. Starting in the middle of the pancake squeeze the filling forming a spiral. Try to keep away and not to squeeze it too close to the edge of the pancake or it can run and burn .
Cook pancakes for about 2 minutes or until it is golden brown, then carefully but quickly flip and fry for another 2 minutes on the other side. Before making new batch clean the skillet well with paper towel. Serve pancakes drizzled with a cream cheese glaze.
Oooooo va čia tai blynai. Lauksiu, kada mane kas tokiais nustebins :)
AtsakytiPanaikintiArba reikės pačiai save palepint :)
Panaikintiyet another mind blowing pancake recipe...loved it
AtsakytiPanaikintiThanks, Gloria. Definitely delicious pancakes :)
Panaikintimust have been very good!
AtsakytiPanaikintiI am assure that they were :)
PanaikintiLove cinnamon! Your kitchen must have smelled great while making these delicious pancakes.
AtsakytiPanaikintiThe kitchen smelled nice and pancakes also smelled nice.. :)
PanaikintiSono stupendi!! Bravissima!! buona serata :)
AtsakytiPanaikintiVery delicious pancakes :) Thanks Angelica!
PanaikintiSuper! labai patiko idėja, bus ką veikt per Užgavėnes :)
AtsakytiPanaikintiŠiek tiek yra ką veikti :)
PanaikintiDelicious! And the cream cheese glaze makes this a home run!
AtsakytiPanaikintiThat glaze makes great pancakes even better :)
Panaikinti