Pagal/ Source BakingSerendipity
Pamenu vaikystėje močiutė kepdavo blynus su obuoliais. Nors tai būdavo visai paprasti blynai į kurių tešlą paprasčiausiai įtarkuota obuolių jie buvo mano vieni mėgstamiausių. Šie blynai su obuoliais įdomesni, kadangi obuolių masė verdama su prieskoniais ir tuomet įmaišoma į tešlą.
Vienetai: 20
Produktai:
2 stiklinės miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. druskos
2 kiaušiniai, suplakti
1,5 stiklinės pieno
1 v.š. aliejaus
3 obuoliai, nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais
1 a.š. cinamono
0,5 a.š. muskato riešuto
1 a.š. vanilės ekstarkto
1 v.š. rudojo cukraus
Vandens
Gaminimo procesas:
I remember when I was a kid my grandmother used to make apple pancakes. Although they were simple pancakes just with some grated apple in the batter they were one of my favorites. These apple pancakes I tried making are more interesting, because the apple mixture is simmered with spices, mashed and then mixed in the batter.
Makes: 20
Products :
2 cups flour
2 tsp baking powder
1 tsp salt
2 eggs , beaten
1.5 cups of milk
1 tbsp oil
3 apples , peeled and cut into small pieces
1 tsp cinnamon
0.5 tsp nutmeg
1 tsp vanilla extract
1 tbsp brown sugar
Water
Method:
Kitą antradienį kai visi keps blynus aš būsiu toli nuo savo virtuvės, todėl jų bandysiu atsivalgyti šią savaitę. Jei nereikėtų pačiai kepti tikriausiai kas dieną galėčiau pusryčiams valgyti blynus.
Pamenu vaikystėje močiutė kepdavo blynus su obuoliais. Nors tai būdavo visai paprasti blynai į kurių tešlą paprasčiausiai įtarkuota obuolių jie buvo mano vieni mėgstamiausių. Šie blynai su obuoliais įdomesni, kadangi obuolių masė verdama su prieskoniais ir tuomet įmaišoma į tešlą.
Vienetai: 20
Produktai:
2 stiklinės miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. druskos
2 kiaušiniai, suplakti
1,5 stiklinės pieno
1 v.š. aliejaus
3 obuoliai, nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais
1 a.š. cinamono
0,5 a.š. muskato riešuto
1 a.š. vanilės ekstarkto
1 v.š. rudojo cukraus
Vandens
Gaminimo procesas:
Obuolių gabaliukus sudėti į puodą kartu su cinamonu, muskatu, vanilės ekstraktu ir ruduoju cukrumi. Įpilti šiek tiek vandens (aš dėjau, kad obuoliai būtų ik pusės apsemti), ir ant vidutinės ugnies virti kol obuoliai paminkštės (man užtruko apie 20 minučių). Tuomet nuimti puodą nuo ugnies ir sutrinti, paliekant šiek tiek didesnių gabaliukų.
DIdeliame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje kartu suplakti pieną, aliejų ir kiaušinius. Skystus produktus supilti į sausus ir gerai išmaišyti. Įmaišyti trintų obuolių masę.
Šaukštu dėti tešlą į įkaitintą keptuvę, išlyginti blyno paviršių ir kepti kol pasirodys burbuliukai, tuomet apversti ir apkepti kitą pusę. Kadangi patys blynai nėra labai saldūs galima į obuolių masę įdėti daugiau cukraus arba patiekti su klevų padažu ar kitokiu saldžiu padažu.
Next Tuesday everyone traditionally will be making pancakes (at least in Lithuania) but I will be far away from my kitchen, so I'll try to have pancakes this week. If I wouldn't have to make them myself I could probably have pancakes for breakfast everyday..
I remember when I was a kid my grandmother used to make apple pancakes. Although they were simple pancakes just with some grated apple in the batter they were one of my favorites. These apple pancakes I tried making are more interesting, because the apple mixture is simmered with spices, mashed and then mixed in the batter.
Makes: 20
Products :
2 cups flour
2 tsp baking powder
1 tsp salt
2 eggs , beaten
1.5 cups of milk
1 tbsp oil
3 apples , peeled and cut into small pieces
1 tsp cinnamon
0.5 tsp nutmeg
1 tsp vanilla extract
1 tbsp brown sugar
Water
Method:
Place apple slices in a pan together with cinnamon, nutmeg, vanilla extract and brown sugar. Pour a little bit of water ( I used enough water until apples were half covered), and cook over medium heat until apples get softer ( it took me about 20 minutes). Then remove the pan from the heat and mash leaving some larger chunks.
In a large bowl, mix flour, baking powder and salt. In another bowl whisk together milk, oil and eggs. Add liquid ingredients into dry and mix well . Stir in the mashed apple mixture.
Spoon the batter into preheated skillet, even the top of pancakes with a spoon and fry until bubbles appear, then flip and fry the other side until golden brown. As the pancakes themselves are not very sweet you can add more sugar making mashed apple mixture or serve it with maple syrup or other sweet syrup or sauce.
Yum; I would love a couple of your pancakes with my coffee!
AtsakytiPanaikintiMe too :)
Panaikintidroolworthy ..yummy pancakes dear..
AtsakytiPanaikintiI can only agree :)
PanaikintiThey look so soft and yum!
AtsakytiPanaikintiThey were..
PanaikintiLove that you cooked the apples with spices before adding them to the batter. That must taste amazing. Pancakes are probably my favorite breakfast food and it's so much fun to try different versions.
AtsakytiPanaikintiI completely agree with you, pancakes are perfect for breakfast.
PanaikintiHi Medeja , these pancakes looks amazing , got to make some . Thanks for sharing :)
AtsakytiPanaikintiThey taste great too!
PanaikintiYou have a pancakes also, so you remember the traditions! Delightful "blinchiki" covered in chocolate. Mmmmm-))
AtsakytiPanaikintiYes, we just must have pancakes on Shrove Tuesday, many of them :)
Panaikintimy review here,, Tumeric Yogurt
AtsakytiPanaikinti