Blynų Savaitė: Blynai su Saldžiosiomis Bulvėmis/ Pancake Week: Sweet Potato Pancakes


Ką gi, paskutiniai blynai šią savaitę. Nors visi jie buvo skanūs manau kuriam laikui blynų man užteks.
Blynai su saldžiosiomis bulvėmis spalva ir minkštumu kažkuo panašūs į blynus su morkomis. Po tiek skanių išragautų blynų net sunku apsispręsti kurie iš jų buvo skaniausi.



Vienetai: 12

Produktai:

1 vidutinio dydžio saldžioji bulvė (virta ir sutrinta)
1 stiklinė miltų
2 v.š. cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. cinamono
0,25 a.š. maltų gvazdikėlių
0,25 a.š. druskos
1 stiklinė pieno
1 kiaušinis
2 v.š. aliejaus

Gaminimo procesas:

Viename dubenyje sumaišyti sausus produktus- miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną, gvazdikėlius ir druską. Kitame dubenyje kartu suplakti skystus produktus- pieną, kiaušinį ir aliejų.

Supilti skystus produktus į sausus ir gerai išmaišyti, galiausiai įmaišyti saldžiųjų bulvių košę. Jei tešla pertiršta įpilti daugiau pieno.

Ant vidutinės ugnies įkaitinti keptuvę. Pilti apie 2-3 v.š. tešlos ir kepti kol paviršiuje atsiras burbuliukų, tuomet apversti ir kepti kol kita pusė bus rusvos spalvos.

Blynus patiekiau apibarstytus cukraus pudra ir su klevų sirupu.


Well, last pancakes this week. They all were delicious, but I think I had enough pancakes for a while.
Pancakes with sweet potato in color and softness were similar to carrot cake pancakes. After so many delicious pancakes I have tried I can't even decide which ones were the best.




Makes: 12

Products:

1 medium sweet potato (boiled and mashed)
1 cup flour
2 tbsp sugar
1.5 tsp baking powder
0.5 tsp cinnamon
0.25 tsp ground cloves
0.25 tsp salt
1 cup milk
1 egg
2 tbsp oil

Method:

In one bowl mix the dry ingredients-flour, sugar, baking powder, cinnamon, cloves and salt. In another bowl whisk together liquid ingredients-milk, egg and oil.

Pour the liquid ingredients into dry mixture and mix everything well, finally mix in mashed sweet potatoes. If the batter is too thick add some more milk.

Heat the skillet on medium heat. Pour about 2-3 tbsp of batter for each pancake and cook until bubbles start appearing on the surface, then flip and cook until the other side is a golden brown.

Serve pancakes sprinkled with powdered sugar and maple syrup.

Komentarai

  1. Kaip tobulai iškepti. Man nevisada išeina taip tuos Amerikietiškus vadinamus blynus iškepti, kaip kada. Gal reikėtų dažniau nei kartą į pusę metų kepti, tai gal išmokčiau. :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Jolita :) tik neseniai perskaičiau, kad reik supylus tešlą išlygint paviršių, kad tešla tolygiai pasisikirstytų, tai vis dar praktikuojuos :)

      Panaikinti
  2. o man blynu su saldziomis bulvemis skonis labiausiai primena blynus su moliugais; tavieji labai grazuciai;

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Aušra :) čia tai idėja! Su moliūgais nebandžiau blynų kept :)

      Panaikinti
  3. The color would be perfect for an autumn breakfast, but they look delicious enough that I wouldn't want to wait until fall to make them.

    AtsakytiPanaikinti
  4. I love sweet potatoes, and I think they would be perfect in pancakes! What a delicious combo.

    AtsakytiPanaikinti
  5. This has got to be my favourite of all your pancakes. They look wonderful.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dear Medeja, Wonderful pancakes. I do enjoy sweet potatoes. Blessings dear. Catherine xo

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks Catherine, I can only agree that these pancakes are wonderful.

      Panaikinti
  7. These pancakes must taste just fantastic! Never tried them with sweet potatoes! Thanks :) ela

    AtsakytiPanaikinti
  8. Wonderful idea, I love sweet potatoes, the they must be excellent in pancakes!

    Hugs,

    Yelena

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. They taste good in pancakes, these pancakes were absolutely delicious.

      Panaikinti

Rašyti komentarą