Daržovių salotos su Kuskusu, Avinžirniais ir Graikiškais Riešutais/ Vegetable Salad with Couscous, Chickpeas and Walnuts
Šiandien vėl taip karšta, net nueiti iki parduotuvės reikia nemažai pastangų. Todėl nieko stebėtino, kad pietums nesinori virti, norisi kažko lengvo ir greitai pagaminamo. Surinkus viską ką pavyko rasti spintelėse ir šaldytuve štai ir rezultatas pietums - maistingos salotos su kuskusu, avinžirniais, daržovėmis ir graikiškais riešutais.
Porcijos: 4
Produktai:
100 gr. kuskuso
0,5 ilgo agurko
1 didelis pomidoras
0,5 saliero stiebo
1 stiklinė avinžirnių (virtų arba konservuotų)
2 v.š. kalendros lapų, kapotų
2 saujos graikiškų riešutų, kapotų
Padažui:
4 v.š. natūralaus jogurto
2 v.š. citrinos sulčių
1 a.š. malto kumino
Druskos pagal skonį
Gaminimo procesas:
Kuskusą užpilti 125 ml verdančio vandens, išmaišyti ir uždengus palikti pastovėti 3-5 minutes. Atidengus gerai šakute išskirstyti kruopas.
Supjaustyti agurką, pomidorą, salierą. Sudėti daržoves, avinžirnius, kalendrą, riešutus ir kusksą į dubenį, išmaišyti. Sumaišyti padažui skirtus produktus ir gautu padažu užpilti daržoves, išmaišyti.
Today was hot again, even going to the grocery store requires effort. So it is not surprising that I do not want to cook dinner, I just want something that can be prepared easily and quickly. After getting everything I was able to find in cabinets and refrigerator here is the result - filling salad with couscous, chickpeas, vegetables and walnuts.
Servings: 4
Products:
100 gr. couscous
0.5 long cucumber
1 large tomato
0.5 celery stalk
1 cup chickpeas (cooked or canned)
2 tbsp coriander, chopped
2 handfuls of walnuts, chopped
For the sauce:
4 tbsp natural yoghurt
2 tbsp lemon juice
1 tsp cumin powder
Salt to taste
100 gr. couscous
0.5 long cucumber
1 large tomato
0.5 celery stalk
1 cup chickpeas (cooked or canned)
2 tbsp coriander, chopped
2 handfuls of walnuts, chopped
For the sauce:
4 tbsp natural yoghurt
2 tbsp lemon juice
1 tsp cumin powder
Salt to taste
Method:
Cover couscous with 125 ml of boiling water, mix and leave the pan covered for 3-5 minutes. Then fluff couscous with the fork to separate.
Chop cucumber, tomato, celery. Place vegetables, chickpeas, coriander, walnuts and couscous in a bowl and mix. Mix all the ingredients for the sauce and pour it over the salad, mix again.
Chop cucumber, tomato, celery. Place vegetables, chickpeas, coriander, walnuts and couscous in a bowl and mix. Mix all the ingredients for the sauce and pour it over the salad, mix again.
Hi Medeja , love the ingredients and will have to make it soon . Send some of that heat you have over here , I am freezing my buns off ... ;-D . Thanks for sharing :)
AtsakytiPanaikintiI wish I could sent you at least few degrees :) and some salad :)
PanaikintiGreat combination of flavours; cous-cous is my favourite ingredient in summer salads!
AtsakytiPanaikintiYes, it is delicious and filling :)
PanaikintiLove this light and healthy salad!
AtsakytiPanaikintiThanks, T&T!
PanaikintiDear Medeja, Beautiful. Healthy, fresh and delicious. Blessings dear. Catherine xo
AtsakytiPanaikintiWe're still up to our eyeballs in snow here. Regardless, I crave salads year-round, no matter how frightful the weather :) and your salad has given me such a craving!
AtsakytiPanaikinti