Na tiek to šią savaitę pabaigsiu nuobodžiai juk sekmadienis ta diena kai reikia gerai pailsėti prieš ateinančio savaitės darbus.
Kadangi Užgavėnėms šiais metais neturėsiu galmybės kepti blynų, tam skirsiu visą ateinančią savaitę ir jau pradedant rytoj pasidalinsiu išbandytais receptais.
Porcijos: 2
Produktai:
1 stiklinė pieno
1 v.š. tirpios kavos granulių
2 kiaušinio tryniai
1 v.š. krakmolo
Cukraus pagal skonį (aš dėjau 2 v.š.)
Gaminimo procesas:
Į puodą ant nedidelės ugnies supilti pieną, sudėti cukrų ir kavos granules ir maišyti kol kava ir cukrus ištirps. Pieno neužvirti, į vos šiltą pieną nuolat maišant sudėti trynius, gerai išmaišyti. Sudėti krakmolą ir vėl viską gerai išmaišyti.
Nuolat maišant viską pavirti, vos tik pudingas pradės tirštėti išjungti ugnį ir perkelti pudingą į paruoštus indelius, leisti atvėsti kambario temperatūroje. Užtengti maistine plėvele ir prieš patiekiant kelias valandas palaiktyi šaldytuve.
So the end of this week is pretty lazy, anyway Sunday is meant to be lazy day for the rest to charge before the coming week.
For Mardi Gras we traditionally have pancakes and unfortunately this year I will not have a chance to do that, so I will start having my pancakes next week and starting tomorrow I will be sharing tested recipes.
Servings: 2
Products:
1 cup milk
1 tbsp instant coffee granules
2 egg yolks
1 tbsp cornstarch
Sugar to taste (I added 2 tbsp)
Method: Place milk, sugar and coffee granules in a pan on a low heat and mix until sugar and coffee dissolve. Do not boil or heat the milk too much, add egg yolks to the lukewarm milk and mix. Add the cornstarch and mix everything well again.
Simmer, mixing continuously, just until pudding starts to thicken turn off the heat and transfer the pudding into prepared glasses, allow to cool then wrap tightly with cling wrap and chill in a fridge for few hours before serving.
I made some coffee custard last week too. This looks really delicious.
AtsakytiPanaikintiThanks, Angie :) I think it's a good way to get some extra coffee :D
PanaikintiDear Medeja, I love the flavor of coffee. For me this pudding would be delightful. Blessings dear. Catherine xo
AtsakytiPanaikintiThanks, Catherine :) I think it would be a nice dessert, probably for warmer weather :)
PanaikintiHi Medeja , love coffee and know I will love this , thanks for sharing :)
AtsakytiPanaikintiThanks, Nee :)
Panaikinti