Vietnamietiškas Žuvies Karis/ Vietnamese Fish Curry

Kartais taip būna, kai išsisaugai mėgstamo recepto nuorodą.. ir vieną kartą jis ima ir pradingsta. Vietnamietišką žuvies karį gaminau kelis kartus ir man jis labai patiko, kadangi jis ne tik skanus, bet ir sveikas. 

Kai prisiruošiau vėl jį gaminti po ilgos pertraukos nuoroda buvo dingusi, tiksliau receptas nebepublikuojamas, naršymas internete nepadėjo, nes nieko panašaus neradau, galbūt pas kažką kažkur jis yra, bet tikrai ne pirmuose paieškos puslapiuose.. Kadangi prisiminiau jį apytiksliai nusprendžiau atkurti ir įsidėti į blogą, kad daugiau jis niekur nedingtų.



Porcijos: 2

Produktai:

300 gr. baltos žuvies file (pvz. jūros lydekos), pjaustytos gabaliukais
1 v.š. aliejaus
1 v.š. imbiero pastos
1 žaliasis čili pipiras, smulkintas
3 v.š. žuvies padažo
0,5 žaliosios citrinos sultys
50 gr. ryžių  vermišelių
2 v.š. kalendros lapų, smulkintų

Gaminimo procesas:

Ryžių vermišelius paruošti pagal instrukcijas ant pakuotės, maniškius tereikėjo užpilti 2 minutėms karštu vandeniu ir nusunkti.

Puode įkaitinti aliejų, sudėti imbierą ir pakepti apie 10 sekundžių, tuomet sudėti žuvį, žaliuosius čili ir pakepti kelias minutes kas kiek laiko pamaišant. Įpilti 2 stiklines vandens (tinka ir sultinys), sudėti žaliosios citrinos sultis, žuvies padažą ir užvirti.

Pavirti apie 10 minučių arba kol žuvis bus išvirusi. Tuomet sudėti vermišelius, įmaišyti kalendrą, patikrinti ir jei trūksta dar įdėti  žaliosios citrinos sulčių arba žuvies padažo. Nuimti nuo ugnies ir patiekti.


Sometimes it happens that saved favorite recipe link disappears. Vietnamese fish curry I have made several times and I really liked it, because it is not only very delicious but also healthy.

When I was going to make it after a long break the link was not working, the recipe was no longer published, surfing the internet did not work, I could not find anything similar, it is possible that it is still somewhere, but not on the first 10 pages.. I kind of remembered it , so I decided to recreate it and post it so I would never lose it again.

Servings: 2
 

Products:

300 gr. white fish fillets (such as ling), cut into pieces
1 tbsp oil
1 tbsp ginger paste
1 green chili, chopped
3 tbsp fish sauce
0.5 lime juice
50 gr. rice vermicelli
2 tbsp coriander, chopped

 
Method:
Prepare rice vermicelli according to the instructions on the package, mine just had to be soaked in hot water for 2 minutes and then strained.

Heat the oil in a pan, add ginger paste and fry for about 10 seconds, then add the fish, green chilli and stir fry for a few minutes. Add 2 cups of water (or stock), add lime juice, fish sauce, bring to a boil.

Simmer for about 10 minutes or until fish is is done. Then add vermicelli, coriander, mix well and check if more lime juice or fish sauce is required. Remove from the heat and serve.

Komentarai

  1. good idea to keep favourite recipes:) this way it won't dissapear!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Hi Mdeja , this dissh looks delicious , will try this dish , looks delicious , thanks for sharing :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai skaniai atrodo ir skamba. As i tokia vietnamietiska sriubyte dedu dar citrinzoles stiebu ir laimo lapeliu. Jeigu neturiu lapeliu siek tiek itarkuoju laimo odeles, priduoda toki fantastiska aromata:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau tiktų ir į šitą, bet jei specialiai neperku paprastai namie tokio gero nebūna :)

      Panaikinti
  4. The photo alone speaks volumes - I'm sure it is as delicious as it looks!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą