Lęšių Salotos su Orkaitėje Keptomis Daržovėmis ir Obuoliais/ Lentil Salad with Oven Roasted Vegetables and Apples

Daržovių, obuolių ir lęšių salotos po pirmojo bandymo tapo vienomis mėgstamiausių salotų ir bent kartą per savaitę pasigaminu jų pietums. Kartais vietoje paprikos naudoju saldžiąsias bulves, paįvairinimui manau drąsiai galima kaitalioti daržoves.



Porcijos: 4

Produktai:

2 vidutinio dydžio morkos, pjaustytos gabaliukais
2 vidutinio dydžio obuoliai, išimtos sėklos ir pjaustyti gabaliukais
0,5 raudonosios paprikos, išimtos sėklos, pjaustyta gabaliukais
1 stiklinė lęšių (virtų arba konservuotų)
0,5 saliero stiebo pjaustyto smulkiais gabaliukais
Druskos ir aliejaus

Padažui:

3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. citrinos sulčių
1 a.š. medaus
1 a.š. garstyčių

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 200C. Iškloti skardą folija, papurkšti aliejumi ir paskleisti vienu sluoksiu morkas ir papriką, apibarstyti druska, šalia paskleisti obuolius. (Arba morkas ir papriką sudėti į dubenį, įpilti šiek tiek aliejaus ir druskos ir išmaišyti, tuomet paskleisti tolygiu sluoksniu ant folijos). Kepti apie 30 minučių kol daržovės suminkštės.

Padažui skirtus produktus sumaišyti. Keptas daržoves ir obuolius sudėti į dubenį, sudėti lęšius, salierą, užpilti padažu ir išmaišyti. Iš orkaitės išimtas daržoves pagal pageidavimą galima atvėsinti arba dėti iškart šiltas.


After I first made vegetable, apple and lentil salad it has become one of my favorite salads and I make it at least once a week. Sometimes, instead of using capsicum I use sweet potatoes, I think using different vegetables every time  spice things up, you have new taste every time using different vegetables.



Servings: 4

Products:

2 medium carrots, cut into chunks
2 medium apples, seeds removed and cut in pieces
0.5 red capsicum, seeds removed, cut in pieces
1 cup lentils (cooked or canned)
0.5 celery stalk, chopped
Salt and oil

For the sauce:

3 tbsp olive oil
1 tbsp lemon juice
1 tsp honey
1 tsp mustard

Method:

Preheat the oven to 200C. Line baking tray with the foil, spray with oil and spread carrots and capsicum on the tray in one layer, sprinkle with salt, spread the apples. (Or you can add carrots and capsicum to the bowl, add a little bit of oil and salt and mix well, then spread on the foil). Bake for about 30 minutes until the vegetables are tender.

Mix the products for the sauce. Add roasted vegetables and apples in a bowl, add the lentils, celery, pour over the sauce and mix salad. If you want you can add vegetables still warm after removing out of the oven or let them cool.

Komentarai

  1. Your lentil salad looks spectacular! I'd love to have a big bowl parked in my fridge for lunches the rest of the week :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Liz :) they really are good for lunch or even dinner :)

      Panaikinti
  2. Lentils are a food I really want to start cooking with more. Sweet potatoes would be wonderful in this salad!

    AtsakytiPanaikinti
  3. I too adore lentil salad. This looks super, Medeja.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Angie. I also like salads with lentil or chickpeas :)

      Panaikinti
  4. Hi Medeja , This is a must try dish , love all the ingredients and the sweet potatoes ... oh Yum thanks for sharing :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Se ve muy rico està super en este tiempo siempre las preparo en ensaladas tambièn me encantan,abrazos.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It is very nutritious and also delicious salad :) I really would recommend it.

      Panaikinti
  6. This is a very refreshing and nutritious salad!

    AtsakytiPanaikinti
  7. I love lentils, but hadn't thought of adding apples to a lentil salad - very clever!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą