Prancūziškas Migdolų Pyragas su Žaliosios Arbatos ir Medaus Sirupu/ French Almond Cake with Green Tea and Honey Syrup
Pagal/ Source DaringGourmet
Produktai:
0,5 stiklinės sviesto, kambario temperatūros
0,75 stiklinės cukraus
0,75 migdolų, be odelių
3 kiaušiniai (atskirti)
2 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 a.š. migdolų ekstrakto
0,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Sirupui:
0,5 stiklinės koncentruotos žaliosios arbatos (iš 6 arbatos maišelių)
3 v.š. medaus
Gaminimo procesas:
Products:
0.5 cup butter , room temperature
0.75 cup sugar
0.75 cup almonds, blanched
3 eggs (separated )
2 tsp vanilla extract
0.5 tsp almond extract
0.5 cup flour
1 tsp baking powder
Syrup :
0.5 cup concentrated green tea (6 tea bags )
3 tbsp honey
Method:
Kai visą savaitę lyja, daug darbų ir nedaug poilsio, gera ir vėl pradėti savaitgalį skaniu pyragu. Šis pyragas labai patiko visiems kas ragavo. Nors aš asmeniškai dėčiau kitą kartą mažiau cukraus į patį pyragą, kadangi saldus sirupas jį gerokai pasaldina.
Produktai:
0,5 stiklinės sviesto, kambario temperatūros
0,75 stiklinės cukraus
0,75 migdolų, be odelių
3 kiaušiniai (atskirti)
2 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 a.š. migdolų ekstrakto
0,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Sirupui:
0,5 stiklinės koncentruotos žaliosios arbatos (iš 6 arbatos maišelių)
3 v.š. medaus
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti 22 cm apvalią formą riebalais. Migdolus sumalti kartu su 0,25 stiklinės cukraus. Persijoti kartu miltus ir kepimo miltelius.
Sviestą ir 0,5 stiklinės cukraus išplakti elektriniu plaktuvu iki purios šviesios masės. Po vieną nuolat plakant sudėti kiaušinių trynius. Sudėti vanilės ir migdolų ekstraktus ir išmaišyti. Įmaišyti maltus migdolus.
Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų. Įmaišyti į migdolų masę 1/3 baltymų, tuomet 1/3 miltų. Atsargiai išmaišyti. Pakartoti su likusiais baltymais ir miltais. Nepermaišyti.
Tešlą supilti į kepimo formą. Kepti apie 30 minučių arba kol centre įbedus medinį iešmelį jis nebeapkibs tešla. Išimti pyragą iš orkaitės ir palikti formoje 10 minučių. Tuomet atsargiai išimti pyragą iš formos, pyrago viršų subadyti krapštuku.
Paruošti žaliąją arbatą, užpilti pakelius karštu, bet ne verdančiu vandeniu ir palaikyti ne ilgiau nei 3 minutes, kad arbata nebūtų karti.
Sirupui, supilti į puodą žaliąją arbatą ir medų ir pakaitinti kol medus ištirps, tuomet nuimti nuo ugnies. Dalimis palaukiant kol susigers užpilti sirupą tolygiai ant pyrago ir palikti prieš patiekiant pastovėti apie 20 minučių.
When it is raining all week, there is a lot of work and a little bit of rest it's so good to start the weekend with the delicious cake. Everyone who tried this cake really loved it. I personally would use less sugar in a cake next time as the sweet syrup sweetens it.
Products:
0.5 cup butter , room temperature
0.75 cup sugar
0.75 cup almonds, blanched
3 eggs (separated )
2 tsp vanilla extract
0.5 tsp almond extract
0.5 cup flour
1 tsp baking powder
Syrup :
0.5 cup concentrated green tea (6 tea bags )
3 tbsp honey
Method:
Preheat the oven to 180C . Grease 22 cm round baking form. Ground almonds together with 0.25 cup of sugar. Sift together the flour and baking powder.
Beat together with an electric mixer butter and 0,5 cup of sugar until fluffy light. One by one add the egg yolks beating well after each. Add vanilla and almond extracts and mix everything. Mix in the ground almonds.
Beat the egg whites until stiff peaks. Add in 1/3 egg whites into almond mixture and 1/3 of the flour. Gently mix everything. Repeat with the remaining flour and egg whites. Try not to overmix.
Pour the batter into the baking form. Bake about 30 minutes or until a wooden skewer inserted in the center comes out clean.
Remove cake out of the oven and leave in a form for 10 minutes. Then carefully remove and place on a plate, poke some holes on the top of the cake with a toothpick.
Prepare green tea, pour hot water over the tea bags, but don’t use boiling water, leave then for not longer than 3 minutes, otherwise green tea can become too bitter .
For the syrup, add together green tea and honey in s small pan and heat until honey dissolves, then remove from the heat. Pour the syrup over the cake and let the cake sit for at least 20 minutes before serving.
Almond cake looks delish.. I loved the use of green tea in the syrup..
AtsakytiPanaikintiYes, that syrup made nice cake even better.
PanaikintiWow, that's really different, and much healthier than the syrup I just made for my bundt cake with butter, sugar and rum! I should try the tea and honey version sometime...your cake looks wonderful! Thanks, Medeja!
AtsakytiPanaikintiThanks, Christina :) I am sure your cake was very delicious:) hope you will share the recipe.
PanaikintiLooks wonderful, love the sound of the green tea syrup ;)
AtsakytiPanaikintiThanks Kelly :) that syrup is nice way to sweeten the cake
PanaikintiThe green tea syrup sounds like an interesting pairing with almond cake. The cake looks beautiful.
AtsakytiPanaikintiThanks, Angie :) It actually tastes better than looks :)
PanaikintiLovely cake and so delicious!
AtsakytiPanaikintiThe mix of flavors is wonderful Medeja!
AtsakytiPanaikintiIt is indeed :)
Panaikinti