Pagal/ Source Taste.com
Porcijos: 4
Produktai:
1 v.š. aliejaus
400 gr. vištienos file, pjaustytos gabaliukais
1 vidutinis svogūnas, smulkiai pjaustytas
2 vidutinio dydžio rūkytos kiaulienos juostelės, smulkiai pjaustytos (nedėjau)
250 gr. grybų, pjaustytų
0,25 stiklinės miltų
1 v.š. dižono garstyčių
1 stiklinė vištienos sultinio
0,5 stiklinės grietinėlės (naudojau liesą pieną)
Druskos ir pipirų pagal skonį
2 v.š. kapotos petražolės (naudojau džiovintas)
Gaminimo procesas:
Servings: 4
Products:
1 tbsp oil
400 gr . chicken fillet, cut into pieces
1 medium onion, chopped
2 rashers middle bacon, trimmed, chopped
250 gr . mushrooms, sliced
0.25 cups flour
1 tbsp Dijon mustard
1 cup chicken stock
0.5 cup cream (I used low fat milk)
Salt and pepper to taste
2 tbsp chopped parsley (I used dried)
Method:
Man greitai pagaminami pietūs tai ne kokia pica iš dėžutės ar troškinys iš maišelio. Nesakau, kad niekad tokių dalykų nevalgau, iš bėdos būna, kad nusiperku tai ką telieką įkišti į orkaitę ir už 15 minučių pietūs. Įprastai tai būna greitas vištienos karis, koks nors kinietiškas wok patiekalas, o štai po šiandienos sąraše dar ir vištienos ir grybų troškinys.
Aš gaminau šiek tiek sveikesnį šį troškinį, nedėjau kiaulienos ir vietoje grietinėlės naudojau liesą pieną, nemanau, kad tai pakenkė skoniui, padažas buvo labai skanus..
Porcijos: 4
Produktai:
1 v.š. aliejaus
400 gr. vištienos file, pjaustytos gabaliukais
1 vidutinis svogūnas, smulkiai pjaustytas
2 vidutinio dydžio rūkytos kiaulienos juostelės, smulkiai pjaustytos (nedėjau)
250 gr. grybų, pjaustytų
0,25 stiklinės miltų
1 v.š. dižono garstyčių
1 stiklinė vištienos sultinio
0,5 stiklinės grietinėlės (naudojau liesą pieną)
Druskos ir pipirų pagal skonį
2 v.š. kapotos petražolės (naudojau džiovintas)
Gaminimo procesas:
Puode įkaitinti aliejų, sudėti vištienos gabaliukus. Pamaišant kepti apie 5 minutes arba kol iš visų pusių bus auksiniai gelsvos spalvos. Išimti iš puodo ir perkelti į lėkštę.
Į puodą sudėti svogūną ir kiaulieną (jei naudojama). Maišant apkepti apie 3-4 minutes kol svogūnas suminkštės. Sudėti grybus ir apkepti kol grybai paminkštės. Įmaišyti garstyčias ir miltus. Išmaišyti ir pakepti apie 2 minutes.
Įmaišyti dalimis sultinį ir palaukti kol viskas užvirs. Sudėti apkeptus vištienos gabaliukus, uždengti puodą, sumažinti ugnį ir pavirti apie 15 minučių arba kol vištiena bus pilnai išvirusi.
Supilti gritinėlę (arba pieną), įdėti druskos ir pipirų pagal skonį. Pavirti apie 3 minutes ir įmaišyti petražoles. Patiekti.
When I say quick meal for dinner it does not mean pizza out of the box or stew from a sachet. I'm not saying that I never eat such things, that only need to be placed in the oven and ready in 15 minutes. When I cook something quick it is usually quick chicken curry or some Chinese stir fry, but after this evening I can also add this quick chicken and mushroom casserole on the list.
I was making a little healthier version of this casserole, I did not use bacon and instead of cream I used low fat milk, that worked out pretty well and it tasted really delicious.Servings: 4
Products:
1 tbsp oil
400 gr . chicken fillet, cut into pieces
1 medium onion, chopped
2 rashers middle bacon, trimmed, chopped
250 gr . mushrooms, sliced
0.25 cups flour
1 tbsp Dijon mustard
1 cup chicken stock
0.5 cup cream (I used low fat milk)
Salt and pepper to taste
2 tbsp chopped parsley (I used dried)
Method:
Heat the oil in a pan, add chicken pieces. Fry, stirring for about 5 minutes or until chicken is golden yellow in color. Remove from the pan and transfer on a plate.
Add the onion and bacon( if using) to the pan. Fry stirring for about 3-4 minutes until the onion is soft. Then add mushrooms and fry until mushrooms soften. Stir in the mustard and flour. Mix well and fry for about 2 minutes.
Gradually mix in the stock and bring everything to a boil. Add fried chicken pieces, cover the pan, reduce the heat and simmer for about 15 minutes or until chicken is fully cooked.
Add the cream (or milk), add salt and pepper to taste. Simmer for about 3 minutes then mix in the parsley. Serve.
I guess that for some people a ready pizza from supermarket is a quick dinner but I much more prefer your understanding:)
AtsakytiPanaikintiI am trying to eat less frozen food and better prepare something fresh and quick :)
PanaikintiYummy
AtsakytiPanaikintiKaip greitai pagaminamas patiekalas tai tikrai yummy gavos :)
PanaikintiYes, to healthy and quick meal! Mushroom is one vegetable I can eat all day long, and I feel that it helps to fill a person up. Your dish looks yummy and best part is that it's quick. :)
AtsakytiPanaikintiThanks Muna :) I couldn't agree more.
PanaikintiSounds great, ideal for a weeknight meal.
AtsakytiPanaikintiYes, quick and delicious :)
PanaikintiDear Medeja, A wonderful lunch to warm you and healthy. Blessings dear. Catherine xo
AtsakytiPanaikintiThanks, Catherine. It is great food for any season :)
PanaikintiLove chicken / mushroom combo!
AtsakytiPanaikintiThanks. Me too :)
PanaikintiHomemade is the way to go , and the chicken and mushroom , you can't go wrong . Thanks for sharing :)
AtsakytiPanaikintiThanks. I completely agree :)
PanaikintiThat's a great quick casserole!
AtsakytiPanaikintiIt is, indeed :)
PanaikintiLabai skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiAčiū :) galėjo ir gražiau atrodyt, bet labai norėjau valgyt tai nesistengiau gražint..
PanaikintiI love a speedy dinner recipe...and your chicken and mushroom casserole looks wonderful!!!
AtsakytiPanaikintiThanks, Liz :) it was also delicious.
PanaikintiI don't like to spend much time in the kitchen these days, so I cook ONLY speedy dishes, very semi liar to this one. You have a tasty idea my friend here. Thank you for an inspiration!
AtsakytiPanaikintiLooks too good dear.. Very tempting.. Loved it.. My kind of speedy dinner..
AtsakytiPanaikinti