Sausainiai su Nutella/ Nutella Cookies

Pagal/ Source ButtercreamBlondie

Nors šiandien ruošiausi kepti kitokius sausainius, bet visos parduotuvės švenčių proga uždarytos, todėl negalėjau nusipirkti kokoso drožlių ir avižinių dribsnių.. Bet iš to ko turėjau namie pavyko iškepti šiuos skanius sausainius su Nutella. Todėl negaliu skųstis.


Vienetai: apie 30 sausainių

Produktai:

225 gr. sviesto, kambario temperatūros
0.75 stiklinės rudojo cukraus
0,75 stiklinės Nutellos
2 kiaušiniai
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 a.š. druskos
1 a.š. kepimo sodos
2,5 stiklinės miltų

Šokolado glaistui:

110 gr. sviesto
225 gr. juodojo šokolado
3 v.š. kukurūzų sirupo (pakeičiau medum)

Gaminimo procesas:

Elektriniu plaktuvu gerai išplakti sviestą ir cukrų iki purios masės. Sudėti Nutellą ir vėl gerai išplakti. Įmušti kiaušinius ir vanilės ekstraktą, gerai išplakti. Įmaišyti sausus produktus. Tešlą uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve kelioms valandoms (galima per naktį).

Įkaitinti orkaitę iki 160C. Dvi kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi. Imti šaukštu tešlą ir dėti ant kepimo popieriaus paliekant tarpus. Kepti apie 15 minučių. Išėmus iš orkaitės atvėsinti ant grotelių.

Glaistui ištirpinti kartu sviestą ir šokoladą, įmaišyti sirupą. Atvėsintus sausainius panardinti į šiltą glaistą, išdėlioti ant kepimo popieriaus ir pabarstyti jūros druska.


Actually today I was going to bake different cookies, but because of public holiday all the shops are closed, so I could not buy coconut and oatmeal .. From what I had at home I was able to bake these delicious cookies with Nutella. So I can't complain.



Makes: about 30 cookies

Products:

225 gr . butter, at room temperature
0.75 cup brown sugar
0.75 cup Nutella
2 eggs
0.5 tsp vanilla extract
0.5 tsp salt
1 tsp baking soda
2.5 cups of flour

Chocolate glaze:

110 gr. butter
225 gr. dark chocolate
3 tablespoons light corn syrup ( I used honey)

Method:

With an electric mixer beat well butter and sugar until fluffy. Add Nutella and beat again. Beat in the eggs and add vanilla extract, beat until incorporated. Mix in the dry ingredients. Cover the dough with cling wrap and leave in the refrigerator for few hours ( or overnight).

Preheat the oven to 160C . Line 2 baking trays with parchment paper. Take a spoon and form the cookies on the baking sheet leaving some space between. Bake for about 15 minutes. After removing out of the oven cool on a wire rack.

For the glaze melt together butter and chocolate, then mix in the syrup. Dip cooled cookies in the warm glaze, place on pachment paper and sprinkle with sea salt.

Komentarai

  1. Oh these look wonderful, Medeja! Everyone else made Anzac cookies, I'm so glad you made these instead!! I also love that you used honey instead of corn syrup! Yeah!! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks Christina :) I would have made Anzac cookies myself.. I guess I will just have to do it some other time :)

      Panaikinti
  2. I would take these over coconut and oatmeal cookies any day! There's nothing Nutella can't make better. They look great!

    AtsakytiPanaikinti
  3. A delicious cookie. Nutella is a favorite here!!! Blessings dear. Catherine xo

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Then you should make them sometime, Catherine :) these cookies are really good.

      Panaikinti
  4. Nutella and cookies is an irresistible combination! These look wonderful.

    AtsakytiPanaikinti
  5. O kažką panašaus ir aš esu nusižiūrėjus! Labai gražiai atrodo. O koks skonis?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū :) skanūs labai sausainiai, nors sakyčiau labiau šokoladinio nei riešutinio skonio.

      Panaikinti
  6. Hi Medeja ,these cookies is irresistable , thanks for sharing :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Who could ever resist nutella? These cookies look divine, Medeja.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Definitely can't complain about a nutella cookie! They look wonderful!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą