Pagal žurnalą/ Source Magazine Recipes+
Vienetai: 4
Produktai:
150 gr. sviesto, kambario temeratūros + 25 gr.
0,75 stiklinės rudojo cukraus +0,5 stiklinės
2 a.š. imbiero miltelių
1 v.š. auksinio sirupo (naudojau medų)
1 kiaušinis, kambario temperatūros
1 stiklinė miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,3 stiklinės pieno
300 ml grietinėlės
Gaminimo procesas:
Makes: 4 servings
Products:
150 gr. butter,at room temperature +25 gr.
0.75 cup brown sugar + 0,5 cup
2 tsp ground ginger
1 tbsp golden syrup (I used honey)
1 egg, room temperature
1 cup flour
1 tsp baking powder
0.3 cup milk
300 ml thickened cream
Method:
Praėjusi savaitė buvo ne šiaip sunki, bet laaabai sunki.. Be to savaitgalis pasitaikė labai užimtas ir iki dabar vos pavyksta atgauti kvapą.. Tikiuosi, kad iki savaitgalio pavyks bent šiek tiek susiplanuoti darbus. Tuo pačiu tikiuosi pavyks rasti šiek tiek laiko pasisukioti virtuvėje.
Vienetai: 4
Produktai:
150 gr. sviesto, kambario temeratūros + 25 gr.
0,75 stiklinės rudojo cukraus +0,5 stiklinės
2 a.š. imbiero miltelių
1 v.š. auksinio sirupo (naudojau medų)
1 kiaušinis, kambario temperatūros
1 stiklinė miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,3 stiklinės pieno
300 ml grietinėlės
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 170C. 4 1 stiklinės talpos kepimo indelius ištepti riebalais.
Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą, cukrų ir imbierą iki kreminės masės. Sudėti auksinį sirupą ir kiaušinį, plakti iki vientisos masės. Įsijoti miltus, kepimo miltelius ir supilti pieną, gerai išmaišyti. Padalinti tešlą į paruoštus indelius ir kepti apie 25 minutes arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla (aš kepiau apie 35 minutes).
Sirupui sudėti kartu į nedidelį puodą 25 gr. sviesto, 0,5 stiklinės cukraus ir grietinėlę. Ant vidutinės ugnies maišant pavirti kol viskas užvirs ir cukrus ištirps. Sumažinus ugnį virti pamaišant apie 3 minutes arba kol sirupas šiek tiek patirštės.
Patiekti pudingus su padažu.
Last week was not just difficult, but veeeery difficult .. And after I also had very busy weekend and until now I still can't catch my breath.. I hope until weekend I will somehow manage to make action plan and catch up with work. I also hope I will be able to find some time to spend in the kitchen.
Makes: 4 servings
Products:
150 gr. butter,at room temperature +25 gr.
0.75 cup brown sugar + 0,5 cup
2 tsp ground ginger
1 tbsp golden syrup (I used honey)
1 egg, room temperature
1 cup flour
1 tsp baking powder
0.3 cup milk
300 ml thickened cream
Method:
Preheat the oven to 170C. Grease 4 1-cup baking dishes.
With an electric mixer beat together butter, sugar, and ginger until creamy. Add golden syrup and egg, beat until smooth. Sift in flour, baking powder, add milk and mix well. Divide the batter between prepared baking dishes and bake for about 25 minutes or until a wooden skewer inserted comes out clean (I baked for about 35 minutes).
For the syrup place together 25 g. butter, 0.5 cups of sugar and cream into a small pan. Heat it on medium heat stirring from time to time until it starts boiling and sugar is dissolved. Reduce the heat and simmer stirring for about 3 minutes or until syrup slightly thickens.
Serve pudding with butterscotch sauce.
Po sunkios savaitės tikrai verta palepinti save ir pasimėgauti toookiu desertu. Skanaus ;)
AtsakytiPanaikintiAčiū :) planuoju visą savaitgalį save lepinti :D
PanaikintiWorking in the kitchen can help you to 'destress"..... pudding looks good!
AtsakytiPanaikintiThanks. I really agree :)
PanaikintiOne of my favourite desserts; looks mouthwatering!
AtsakytiPanaikintiThanks, Jasna :)
PanaikintiKokie skanumynai. O ir kvapas turėtų būti laaaabai skanus!
AtsakytiPanaikintiTikrai skanūs, ypač karamelė paskanina :)
PanaikintiSounds like you had a very busy week... it's therapeutic to be in the kitchen, isn't it? Hope you get to enjoy cooking this weekend! :)
AtsakytiPanaikintiBaking is really the best therapy :)
PanaikintiThat butterscotch sauce looks delicious! Hope you get through all your work and find some time to relax this weekend!
AtsakytiPanaikintiThanks, Christin :) trying to relax this weekend at last.. :)
PanaikintiLove the sound of this!
AtsakytiPanaikintiI also love the taste ;)
PanaikintiLooking at your baking goods I realized how much I miss my kitchen and my cooking. Your desserts make my mouth water-))
AtsakytiPanaikintiI am sure you will have a great new kitchen soon :) and then I will be looking at your mouthwatering pictures :D
PanaikintiI love the flavor of ginger, especially in desserts. This sounds wonderful with the sauce.
AtsakytiPanaikintiblessings for a beautiful weekend. Catherine
Thanks, Catherine :) Ginger puddings really had that nice spicy taste that was balanced with a sweet sauce.. :)
PanaikintiWhere has this been all my life? I love ginger in most everything, and this looks so decadent!
AtsakytiPanaikintiHave a good weekend–and don't forget to take a little time for yourself.
Thanks, Marysol :) I will try to rest and bake something lovely again :D
PanaikintiSo sorry to hear that last week was so challenging! I hope you're able to get some relaxed time this weekend!
AtsakytiPanaikintiThanks, Elizabeth! But I think weekends are always too short :D
PanaikintiI love this dessert and have a beautifull Sunday!
AtsakytiPanaikintiThanks, T&T!
PanaikintiYum yum! I love butterscotch sauce on anything ... Your pudding made me really hungry. Now I have to make it :)
AtsakytiPanaikintiOh yum, yum, yum!! Love anything with golden syrup! Looks heavenly!! xx
AtsakytiPanaikinti