Pagal/ Source Bakingdom
Produktai:
Viršui:
40-45 gr. sviesto
0,5 stiklinės (125 gr.) rudojo cukraus
4 v.š. abrikosų (arba bet kokio kito) džemo
6 slyvos, išimti kauliukus ir supjaustyti į 8 dalis
Pyragui:
1,5 stiklinės (190 gr.) miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. druskos
0,75 stiklinės (190 ml) pieno
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 stiklinės (110 gr.) sviesto, kambario temperatūros
0,75 stiklinės (140 gr.) cukraus
2 dideli kiaušiniai
Gaminimo procesas:
Products :
For Topping:
40-45 gr. butter
0.5 cup (125 gr.) brown sugar
4 tbsp apricot (or any other) jam
6 plums, pitted and cut into eighths
For Cake:
1.5 cups (190 gr.) flour
1 tsp baking powder
0,25 tsp salt
0,75 cup (190 ml) milk
1 tsp vanilla extract
0.5 cup (110 gr.) butter , at room temperature
0.75 cup (140 gr.) sugar
2 large eggs
Method:
Ilgą laiką man atrodė, kad iškepti apverstą pyragą turėtų būti sudėtinga. Turėjau kelis receptus, bet kelis metus pasižiūrėdavau ir palikdavau vėlesnia laikui. Prisiruošiau kai užsiliko slyvų ir nesugalvojau ką su jomis daryti. Pasirodo, kad tai nėra sudėtinga!
Pyragas buvo labai skanus.. Tik geriau jį suvalgyti tą pačią dieną, sekančiai dienai likę gabaliukai deja jau nebuvo valgomi kadangi slyvos patižo.
Produktai:
Viršui:
40-45 gr. sviesto
0,5 stiklinės (125 gr.) rudojo cukraus
4 v.š. abrikosų (arba bet kokio kito) džemo
6 slyvos, išimti kauliukus ir supjaustyti į 8 dalis
Pyragui:
1,5 stiklinės (190 gr.) miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. druskos
0,75 stiklinės (190 ml) pieno
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 stiklinės (110 gr.) sviesto, kambario temperatūros
0,75 stiklinės (140 gr.) cukraus
2 dideli kiaušiniai
Gaminimo procesas:
Viršui: Ištepti riebalais 20 cm apvalią formą. Dugną iškloti kepimo popieriumi.
Nedideliame puode ištirpinti sviestą ir cukrų. Įmaišyti džemą, pavirti apie 3 minutes, kol cukrus visiškai ištirps. Supilti viską į paruoštą formą ir leisti atvėsti. Tuomet išdėlioti supjaustytas slyvas ant atvėsusio mišinio.
Pyragui: Orkaitę įkaitinti iki 180C.
Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
Kitame dubenyje suplakti kartu sviestą ir cukrų iki šviesios purios masės. Po vieną plakant įmušti kiaušinius. Galiausiai įmaišyti vanilę.
Sudėti 1/3 miltų mišinio, supilti pusę pieno, išmaišyti. Sudėti pusę likusio miltų mišinio ir likusį pieną. Galiausiai sudėti likusius miltus ir išmaišyti, stengtis nepermaišyti.
Supilti tešlą ant slyvų ir kepti apie 40 minučių arba kol centre patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla.
Leisti šiek tiek pravėsti formoje, tuomet apie 30 minučių ant grotelių. Patiekti kol dar šiek tiek šiltas.
For a long time it seemed to me that it would be very difficult to bake upside down cake. I had a few recipes, but I kept them for few years just looked at them sometimes and never tried. I decided to bake upside down cake at last as I had some leftover plums and wasn't sure what to do with them. It turns out that upside down cake is not that difficult to make! And it was very tasty.. I think that it is better eat it the same day, as the plums on the few slices that were left next day were pretty soggy.
Products :
For Topping:
40-45 gr. butter
0.5 cup (125 gr.) brown sugar
4 tbsp apricot (or any other) jam
6 plums, pitted and cut into eighths
For Cake:
1.5 cups (190 gr.) flour
1 tsp baking powder
0,25 tsp salt
0,75 cup (190 ml) milk
1 tsp vanilla extract
0.5 cup (110 gr.) butter , at room temperature
0.75 cup (140 gr.) sugar
2 large eggs
Method:
For the Topping: grease 20 cm round baking form. Line the bottom with baking paper.
In a small pan melt butter and sugar. Stir in jam, simmer for about 3 minutes until sugar is completely dissolved. Pour everything into the prepared pan and allow it to cool. Then arrange plum slices on the cooled mixture.
For the Cake: Preheat the oven to 180C.
In a bowl mix together flour, baking powder and salt.
In another bowl beat together butter and sugar until light and fluffy. One by one beat in the eggs, beating well after each addition. Finally, mix in vanilla.
Add 1/3 of the flour mixture, pour half the milk and mix. Then add half of the remaining flour mixture and remaining milk. Finally add the remaining flour and, try not to overmix.
Pour the batter over the arranged plums and bake for about 40 minutes or until a wooden skewer inserted in the center comes out clean.
Allow to cool a bit in a form, then cool for about 30 minutes on the wire rack. Serve warm.
After a bit of translating, I fell in love with the wonderful cake :D
AtsakytiPanaikintiCheers
Choc Chip Uru
You should have just scrolled down CCU :D but it is a wonderful cake ;)
PanaikintiLabai skanus! As ir turiu baime kepti apverstus pyragus. Tavo pavyzdys, ikvepia bandyti.
AtsakytiPanaikintiPasirodo nepagrįsta ta baimė :D tiesiog būtina išbandyt.
PanaikintiOMG! I love upside down cakes, from the pictures I can tell that the plums got caramelized and obtained a jam like taste. Ooooooh, it is a mouthwatering dessert Medeja.
AtsakytiPanaikintiThanks, Muna :)
PanaikintiLooks so good! I love plums, but I've never baked with them. Will have to give it a try! Have a wonderful weekend!
AtsakytiPanaikintiThanks, Christin! I think this was my first try baking with plums :)
PanaikintiYes I do agree with you that this cake is best eaten on the day it's made.... Yours look yum!
AtsakytiPanaikintiThanks :) It is so good that it's not a problem to finish it on same day :D
PanaikintiWhat a beautiful, beautiful cake!!! Blessings dear. Catherine xo
AtsakytiPanaikintiThanks, Catherine!
PanaikintiThis looks so YUM, Medeja. Definitely a must-make during the prune season.
AtsakytiPanaikintiNo doubt Angie :) one of the most delicious cakes :D
PanaikintiWhat a gorgeous cake! I'd love to try it with peaches :)
AtsakytiPanaikintiGreat idea, Liz :) maybe I will even try it myself :D
PanaikintiThe topping really made the difference, it looks so good!
AtsakytiPanaikintiThanks T&T :) that caramelised plum topping is really top!
Panaikinti