Pagal/ Source GimmeSomeOven
Porcijos: 3-4
Produktai:
~ 800 gr. krevečių, išluptų
3 skiltelės česnako, smulkintos
1 žaliosios citrinos sultys ir tarkuota žievelė
0,5 a.š. malto kumino
2 v.š. tirpinto sviesto
0,25 stiklinės džiuvėsėlių
0,25 stiklinės šviežios kalendros, trupintos
Druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo procesas:
Servings: 3-4
Products:
~ 800 gr. shrimp, peeled
3 cloves garlic, minced
Juice and zest of 1 lime
0.5 tsp ground cumin
2 tbsp melted butter
0.25 cup bread crumbs
0.25 cup cilantro, chopped
Salt and pepper to taste
Method:
Galėčiau kasdien valgyti krevetes.. Tiksliau norėčiau ir galėčiau, gerai būtų, jei jos nebūtų tokios brangios. Nelukštentos krevetės vos ne perpus pigesnės, vis dažniau į jas pasižiūriu, bet kol kas neperku, nes nelabai įsivaizduoju kaip jas išlukštenti..
Porcijos: 3-4
Produktai:
~ 800 gr. krevečių, išluptų
3 skiltelės česnako, smulkintos
1 žaliosios citrinos sultys ir tarkuota žievelė
0,5 a.š. malto kumino
2 v.š. tirpinto sviesto
0,25 stiklinės džiuvėsėlių
0,25 stiklinės šviežios kalendros, trupintos
Druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo procesas:
Įkatinti orkaitę iki 220C.
Vidutiniame dubenyje sumaišyti krevetes, česnaką, žaliosios citrinos sultis ir žievelę, kuminą ir druskos ir pipirų.
Sudėti krevečių mišinį į riebalais pateptą 28 x 18 cm arba 23 x 33 cm formą.
Kitame dubenyje sumaišyti sviestą, džiuvėsėlius ir šviežią kalendrą. Ant krevečių pabarstyti tolygiai džiuvėsėlių mišinį.
Kepti apie 15- 18 minučių arba kol krevetės bus rožinės ir nebe žalios. Išimti iš orkaitės ir patiekti su žaliosios citrinos skiltelėmis ir pabarstyti šviežia kalendra.
I could eat shrimp every day .. Actually, I would like and I could have it every day, if they would not be so expensive. Shrimp in shells is almost half the price, I look at it more and more often, but I still do not buy it, because I have no idea how to peel them.
Servings: 3-4
Products:
~ 800 gr. shrimp, peeled
3 cloves garlic, minced
Juice and zest of 1 lime
0.5 tsp ground cumin
2 tbsp melted butter
0.25 cup bread crumbs
0.25 cup cilantro, chopped
Salt and pepper to taste
Method:
Preheat oven to 220C.
In a medium bowl mix shrimp, garlic, lime juice and zest, cumin and salt and pepper.
Transfer shrimp mixture into a greased 28 x 18 cm or 23 x 33 cm form.
In another bowl mix butter, breadcrumbs and chopped coriander. Sprinkle evenly on top of the shrimp.
Bake for about 15-18 minutes or until shrimp is no longer pink and raw. Remove out of the oven, serve with lime wedges and sprinkled with fresh cilantro.
Tikrai nesudėtinga išlukštent! Apvirtas laikai bišk arčiau kūno nei galvos ir tempi už uodegėlės. Pažiūrėk porą filmukų Youtube ir tikrai susidorosi ;) aš visad jei galiu perku su kiautais, nes tikrai pigiau + galima gauti šviežių. O šviežios jos tooookios skanios. Kartais gerai perplovusi gaminu su visais kiautais, tai būna dar skanesnės :)
AtsakytiPanaikintiPati kalendrą tik neseniai pamėgau. Kaltas Oliveris, nes dėjo jas labai daug kur savo laidose 15min patiekalai, o man jos žiauriai patinka :) tai ir aš daabr perku. Reikia bandyti pasisėti, tai bent žinosiu kad tikrai sveikos :)
Reikės kaip ir su krabu žiūrėt filmukus ir mokytis :) bet kažkaip tokios su ūsiukais, akytėm ir uodegytėm keistai atrodo :D
PanaikintiKalendra ir neseniai pradėjau valgyt, anksčiau tas skonis labai jau specifinis atrodė, dabar apsipratau ir daug kas net skaniau su kalendra :)
Your shrimp crisp looks delicious, Medeja! I could even do this....and I have very little experience with shrimp, so, thanks!
AtsakytiPanaikintiela
Gray Apron
It really is that easy and delicious!
PanaikintiI can eat shrimp every day too. This is so delicious, Medeja.
AtsakytiPanaikintiKrevetės labai liuks, bet kalendros tai nemėgstu. Bandžiau pratintins prie jų skonio, bet taip ir nepamėgau aš jų.
AtsakytiPanaikintiAš kažkaip įpratau prie kalendros :) Be kalendros gali būt, kad ir skanu būtų.
PanaikintiWhat a terrific recipe! I love shrimp, too!
AtsakytiPanaikintiThanks, Liz!
PanaikintiShrimp is so classy, lovely looking dish :D
AtsakytiPanaikintiCheers
Choc Chip Uru
Thanks! It tastes even better :D
PanaikintiHi Medeja,
AtsakytiPanaikintiThe combination of shrimp and lime is simply beautiful! I bet you must be enjoying this to the max :D
Zoe
This shrimp was really delicious! I wasn't very keen to share it even with my husband :)
PanaikintiOh it is SO simple to clean shrimp, just google it...that way you can eat them more often! Your dish looks lovely, except I'd have to substitute parsley for the cilantro as it is not my friend :)
AtsakytiPanaikintiI will probably have to learn how to clean shrimp, then I would be able to have it more often :)
PanaikintiI think substituting cilantro wouldn't make the dish less delicious!
I could eat shrimp every day too! Love that they cook so fast and it's really not that much trouble to peel them yourselves. Love the flavorings of lime and cilantro :)
AtsakytiPanaikintiI agree with you- this dish is really great :)
Panaikintilooks very delicious...
AtsakytiPanaikintiDear Medeja, That sounds wonderful. Blessings, Catherine
AtsakytiPanaikintiOh Medeja, this looks SO delicious! I love shrimp and I'm happy to add a new recipe to try. Thanks for the tips!
AtsakytiPanaikinti