Pagal žurnalą/ Source Magazine Recipes+
Produktai:
150 gr. sviesto, kambario temperatūros
1,5 stiklinės smulkaus cukraus
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
500 gr. natūralaus jogurto
1,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės
0,75 stiklinės citrinos sulčių (maždaug 4 citrinų)
2 v.š. medaus
Gaminimo procesas:
Products:
150 gr. butter, room temperature
1.5 cup caster sugar
3 eggs, room temperature
500 gr. natural yoghurt
1.5 cup flour
1 tsp baking powder
1 tbsp grated lemon zest
0.75 cup lemon juice (about 4 lemons)
2 tbs honey
Method:
Tai ne pirmas citrininis pyragas (anksčiau kepiau gana paprastą citrininį pyragą), kurį kepiau, bet manau vienas iš skanesnių. Man iš esmės labai patinka viskas su citrinomis, ypač saldūs kepiniai su švelnia rūgštele.
Minkštas citrininis pyragas su citrininiu sirupu ir patiektas su medaus skonio jogurtu..ne tik skamba puikiai, bet iš tiesų yra nepaprastas skanėstas.
Produktai:
150 gr. sviesto, kambario temperatūros
1,5 stiklinės smulkaus cukraus
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
500 gr. natūralaus jogurto
1,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės
0,75 stiklinės citrinos sulčių (maždaug 4 citrinų)
2 v.š. medaus
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 170C. 6 stiklinių talpos arba 24 cm skersmens apvalią kekso formą ištepti riebalais.
Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą ir 1 stiklinę cukraus iki šviesios purios masės. Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius. Įmaišyti 1 stiklinę jogurto, tuomet sudėti miltus, pusę citrinos žievelės ir 0,25 stiklinės citrinos sulčių. Iš maišyti iki vientisos masės (nepermaišyti).
Supilti tešlą į paruoštą formą ir kepti apie 50 minučių arba kol patikrinus mediniu krapštuku jis nepeaplips tešlą. 5 minutes atvėsinti formoje, tuomet perkelti ant lėkštės.
Nedideliame puode sumaišyti likusį cukrų su likusiomis citrinos sultimis. Virti maišant ant nedidelės ugnies kol cukrus ištirps. Užvirti ir virti apie 4 minutes arba kol sirupas šiek tiek patirštės.
Šiltą sirupą užpilti ant pyrago. Medų sumaišyti su likusiu jogurtu. Patiekti pyragą su jogurtu.
This is not the first lemon cake, which I baked (I bakes simple lemon bars before), but I think this one is one of the best. I really like citrus flavor, especially in sweet baked treats that light sour flavor that lemons give.
Soft lemon cake with lemon syrup and served with honey yogurt .. it not only sounds great, but it really is great sweet treat.
Products:
150 gr. butter, room temperature
1.5 cup caster sugar
3 eggs, room temperature
500 gr. natural yoghurt
1.5 cup flour
1 tsp baking powder
1 tbsp grated lemon zest
0.75 cup lemon juice (about 4 lemons)
2 tbs honey
Method:
Preheat the oven to 170C. Grease 6 - cup or 24 cm diameter round pound cake form.
With an electric mixer beat together butter and 1 cup sugar until light and fluffy. One by one beat in the eggs beating well after each addition. Mix in 1 cup of yogurt, then add the flour, half the lemon zest and 0,25 cup lemon juice. Mix until incorporated.
Pour the batter into the prepared form and bake for about 50 minutes or until a wooden skewer inserted comes out clean. Cool5 minutes in the form , then transfer to a serving plate.
In a small pan mix the remaining sugar with the remaining lemon juice. Cook on low heat stirring until sugar is dissolved. Simmer for about 4 minutes or until syrup slightly thickens.
Pour warm syrup over the cake. Mix honey with the remaining yogurt . Serve the cake with yoghurt.
Hi Medeja,
AtsakytiPanaikintiThe lemony the better I always say, lol...The Honey yogurt is a wonderful idea. I'm sure it tastes yummy! Thanks for sharing, Medeja...
I also like lemony sweets :) this honey yogurt really suited well.
PanaikintiWhat a wonderful summer dessert! I love the flavor of lemons in sweets!
AtsakytiPanaikintiI agree completely :)
PanaikintiLemon cake is one of my all time favorites! Lovely!
AtsakytiPanaikintiThanks, Susan :) for me too :)
PanaikintiYum yum! I love citrus flavor in my cakes, it is just something else. I mostly like to have it in summer. Your cake looks so moist, love it :)
AtsakytiPanaikintiIt is really yummy.. :)
PanaikintiWhat a terrific cake...I'm a huge fan of lemon desserts, too! And the honeyed yogurt is such a wonderful topping!
AtsakytiPanaikintiI enjoyed every bit of it :D
PanaikintiThis looks so moist! Very nice. :)
AtsakytiPanaikintiWhat language is this written in? Google Translate says Lithuanian. Is it right? I've never been to Lithuania but I've been to your Baltic neighbors Estonia and Latvia. :)
I always love citrus especially lemon in my baking. Love your super delicious cake..
AtsakytiPanaikintiThis cake is gorgeous!! I rarely make anything with lemon, and I am really not sure why!
AtsakytiPanaikintiOj citrinas labai megstu ir citrininius pyragus tuo labiau. Niam niam.
AtsakytiPanaikinti