Pagal žurnalą/ Source magazine Recipes+
Vienetai: 12-16 gabaliukų
Produktai:
125 gr. sviesto, kambario temperatūros
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,75 stiklinės smulkaus cukraus
2 kiaušiniai
1,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 kepimo sodos
1,5 stiklinės prinokusių trintų bananų
0,25 stiklinės pieno
2 v.š. kakavos miltelių
Šokoladiniam kremui:
250 gr. kreminio sūrio, kambario temperatūros
0,25 stiklinės Nutellos
1 stiklinė cukraus pudros, persijotos
Gaminimo procesas:
Makes: 12-16 slices
Products:
125 gr. butter, at room temperature
1 tsp vanilla extract
0.75 cup caster sugar
2 eggs
1.5 cup of flour
1 tsp baking powder
0.5 baking soda
1.5 cups of mashed ripe bananas
0.25 cup of milk
2 tbsp cocoa powder
For the Chocolate Frosting:
250 gr. cream cheese, at room temperature
0.25 cup Nutella
1 cup icing sugar, sifted
Method:
Na štai dar prieš kraustantis pabaigsime bananus ir Nutellą. Pusę dienos krausčiau ir pakavau virtuvę, o pasižiūrėjus atrodo, kad nieko nebuvo padaryta. Nežinau kada tiek sugebėjau visko prikaupti. Manau, kad gerai ne tik sunaudoti užsilikusius dalykus, bet ir save apdovanoti už dienos triūsą skaniu pyragu.
Vienetai: 12-16 gabaliukų
Produktai:
125 gr. sviesto, kambario temperatūros
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,75 stiklinės smulkaus cukraus
2 kiaušiniai
1,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 kepimo sodos
1,5 stiklinės prinokusių trintų bananų
0,25 stiklinės pieno
2 v.š. kakavos miltelių
Šokoladiniam kremui:
250 gr. kreminio sūrio, kambario temperatūros
0,25 stiklinės Nutellos
1 stiklinė cukraus pudros, persijotos
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C. 19x19 cm formą ištepti riebalais.
Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą, vanilę, cukrų, kiaušinius, miltus, kepimo sodą, bananus ir 2 v.š. pieno iki šviesios vientisos masės. Pusę tešlos perkelti į kitą dubenį, sudėti kakavos miltelius, likusį pieną ir gerai išmaišyti.
Į paruoštą kepimo formą dėti po vieną šaukštą bananų ir šokoladinės masės pamaišant jas. Kepti 45 minutes arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. Atvėsinti pyragą formoje 5 minutes, pabaigti vėsinti perkėlus ant grotelių.
Šokoladiniam kremui elektriniu plaktuvu išplakti kreminį sūrį ir Nutellą, nedidelėmis dalimis nuolat plakant sudėti cukraus pudrą. Palikti šaldytuve kol pyragas bus pilnai atvėsęs, tuomet paskleisti tolygiai ant pyrago viršaus.
Well here we have a chance to finish bananas and Nutella. For a half-day I was packing my kitchen but when I have a look it seems that nothing has been done. I don't know when did I managed to accumulate so much stuff. I think that it is good to use some of the leftover stuff and at the same time treat myself with a delicious cake for all the hard work done so far.
Makes: 12-16 slices
Products:
125 gr. butter, at room temperature
1 tsp vanilla extract
0.75 cup caster sugar
2 eggs
1.5 cup of flour
1 tsp baking powder
0.5 baking soda
1.5 cups of mashed ripe bananas
0.25 cup of milk
2 tbsp cocoa powder
For the Chocolate Frosting:
250 gr. cream cheese, at room temperature
0.25 cup Nutella
1 cup icing sugar, sifted
Method:
Preheat the oven to 180C. Grease square 19x19 cm baking form.
With an electric mixer beat together butter, vanilla, sugar, eggs, flour, baking soda, bananas and 2 tablespoons of milk until smooth and light. Spoon half of the dough to another bowl, add cocoa powder and the remaining milk and mix well.
Place spoon of banana and spoon of chocolate dough alternating and swirling with the spoon. Bake for 45 minutes or until wooden skewer inserted comes out clean. Cool the cake in the form for 5 minutes, then cool completely on the wire rack.
For the chocolate frosting beat with electric mixer cream cheese and Nutella, gradually add the icing sugar until smooth. Leave in the refrigerator until the cake is cooled completely, then spread evenly on top of cake.
Beautiful ingredients; love cakes with bananas and Nutella!
AtsakytiPanaikintiThanks :) me too !
PanaikintiMmm koks skanus :) Gero kraustymosi :)
AtsakytiPanaikintiSkanus.. ypač kremas :)
PanaikintiAčiū..norėčiau kad greičiau tas kraustymasis baigtųsi..
The frosting looks so good, I can lick it now.
AtsakytiPanaikintiReally difficult to resist ;)
PanaikintiLooks finger licking good....too yumm dear
AtsakytiPanaikintiIt was really good, Gloria :)
PanaikintiI like your thought process! That cake looks absolutely delectable! Wish I could have a piece right now! Yum! Good luck with your kitchen ;)
AtsakytiPanaikintiThanks, Christina :) kitchen will be the last thing I will pack and the first thing I will unpack :))
PanaikintiHi Medeja,
AtsakytiPanaikintiWhat a lovely idea!!! And, I like your delicious treat! Banana and Nutella are always delicious together :D I should bake myself more cakes if I have worked too hard.. *wink*
Zoe
You are baking a lot nice cakes.. :) and of course baking is working hard so you deserve the biggest piece!
PanaikintiWho wouldn't go crazy after a treat that include banana and nutella? Whenever it's time to rearrange my fridge or kitchen, there will always be something that will expire soon and I have to use it before that date, and for some reason I always come up with a new recipe because of it :) ... Your cake looks amazing and I want a slice!
AtsakytiPanaikintiThanks, Muna! I never realised how many things I have in my pantry!
PanaikintiIt looks really delicious!
AtsakytiPanaikintiI need to try this recipe, the crumby cake looks so soft and delicious :D
AtsakytiPanaikintiCheers
Choc Chip Uru
Bananas and Chocolate are my very best favorite combination, Medeja! When Nutella is involved, Look out! I could eat the entire cake myself! Thank you so much for sharing...
AtsakytiPanaikintiWhat a great cake!!! Of course I love the combination :)
AtsakytiPanaikintiWow, that chocolate icing looks fantastic! Lovely paining with this cake!
AtsakytiPanaikintiI've been making lots of banana desserts recently. This cake looks fabulous!
AtsakytiPanaikinti