Pagal FollowFoodie
Produktai:
1,5 stiklinės miltų
0,75 stiklinės cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. kepimo sodos
0,25 a.š. druskos
125 gr. sviesto, tirpinto
1,5 stiklinės mango ir bananų tyrės (aš naudojau 2 bananus ir 1 mango)
2 kiaušiniai, suplakti
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
Riešutų (pasirinktinai)
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Riebalais ištepti kepimo formą.
Products:
1.5 cups flour
0.75 cup of sugar
1 tsp baking powder
1 tsp baking soda
0.25 tsp salt
125 gr. butter, melted
1.5 cup mango and banana puree (I used 2 bananas and 1 mango)
2 eggs, beaten
0.5 tsp vanilla extract
Nuts (optional)
Method:
Mango ir bananai tikrai skaniai dera kokteiliuose, ką jau išbandžiau ne kartą. Tokia kombinacija labai skani pasirodo ir kepiniuose. Galbūt pirmosios vietos neduočiau šiai bananų duonelei (už bananų duonelę su klevų sirupu ir graikiškais riešutais dar neradau skanesnės), bet tikrai duočiau antrąją.
Produktai:
1,5 stiklinės miltų
0,75 stiklinės cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. kepimo sodos
0,25 a.š. druskos
125 gr. sviesto, tirpinto
1,5 stiklinės mango ir bananų tyrės (aš naudojau 2 bananus ir 1 mango)
2 kiaušiniai, suplakti
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
Riešutų (pasirinktinai)
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Riebalais ištepti kepimo formą.
Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir sodą. Sudėti kiaušinius, tirpintą sviestą, mango ir bananų tyrę, vanilės ekstraktą. Atsargiai sumaišyti. Jei naudojate riešutus, įmaišyti į tešlą.
Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti apie 40 minučių (aš kepiau 50 minučių). Atvėsinti formoje. Supjaustyti prieš patiekiant.
Mango and bananas is really great delicious combination in smoothies and I already tried it more than once. It appears that this combination appears very good in baked things. I probably wouldn't give it the first place (I haven't fond anything more delicious than banana bread with maple syrup and walnuts), but I would definitely give it a second polace.
Products:
1.5 cups flour
0.75 cup of sugar
1 tsp baking powder
1 tsp baking soda
0.25 tsp salt
125 gr. butter, melted
1.5 cup mango and banana puree (I used 2 bananas and 1 mango)
2 eggs, beaten
0.5 tsp vanilla extract
Nuts (optional)
Method:
Preheat the oven to 180C. Grease baking form.
In a bowl, mix the flour, sugar, salt, baking powder and soda. Add the eggs, melted butter, mango and banana puree, vanilla extract. Mix carefully. Mix in the nuts if you are using them.
Pour the batter into the prepared baking dish and bake for about 40 minutes (I baked for 50 minutes). Cool in the form. Cut before serving.
What a delicious bake ! Love the combination of banana & mango. Must be so aromatic.
AtsakytiPanaikintiKristy
A flavor combination I've never even thought of using. Love it!
AtsakytiPanaikintiDear Medeja, A beautiful cake to have for breakfast or anytime with a nice cup of coffee. Blessings dear. Catherine xo
AtsakytiPanaikintiI would have never thought to combine banana and mango in a cake. It sounds delicious!
AtsakytiPanaikintiO tu surandi įdomių derinių. Niekad nesugalvočiau kepti ką nors su mango :)
AtsakytiPanaikintiHi Medeja,
AtsakytiPanaikintiLove this tropical combination of fruits that you used to make this cake! One slice can make me feel like I'm in Hawaii :D
Zoe
sounds good and must be very soft!
AtsakytiPanaikintiAh I so wish I had one like this waiting in my kitchen right now :)
AtsakytiPanaikintiHi Medeja, it's been a while since I visited your blog, and I feel bad about it, but I'm so happy to see so many delicious and mouth watering new recipes :) ... I've never tried banana with mango in a cake before, but I sure like the idea. I'd love to try it :)
AtsakytiPanaikintiBanana and mango, sounds like a unique combination, but it sure looks good. Thanks for sharing!
AtsakytiPanaikintiWhat a great pairing! I've never thought of adding another fruit to my banana bread, but now the options are rushing through my brain! Your loaf looks wonderful.
AtsakytiPanaikinti