Pagal/ Source Taste
Porcijos: 4
Produktai:
5 stiklinės (1,25 litro) daržovių sultinio
3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 raudonasis svogūnas, smulkiai pjaustytas
2 stiklinės arborio ryžių
1 stiklinė baltojo vyno
3 skiltelės česnako, smulkintos
400 gr. jūros gėrybių mišinio
1 citrinos žievelė
Druskos ir pipirų pagal skonį
0,5 stiklinės smulkintų šviežių petražolių
Gaminimo procesas:
Risotto with seafood I probably already made at least 3 times.. When I used to buy seafood mix and ask my husband what would he like me to make he used to say 'I don't know', now answer is always 'risotto'. Seafood risotto with mild lemony flavor is both great meal for a family dinner and for the guests. As always, one of the biggest plus is that it it so easy to prepare.
Servings: 4
Products:
5 cups (1.25 liters) vegetable broth
3 tbsp olive oil
1 red onion, finely sliced
2 cups arborio rice
1 cup white wine
3 cloves of garlic, minced
400 gr. seafood marinara mix
Zest of 1 lemon
Salt and pepper to taste
0.5 cup chopped fresh parsley
Method:
Risotto su jūros gėrybėmis gaminau jau tikriausiai kokius 3 kartus.. Anksčiau kai klausdavau vyro ką pagaminti su jūros gėrybėmis atsakymas būdavo 'nežinau', dabar atsakymas visada 'risotto'. Jūros gėrybių risotto su švelnia citrinos rugštele puikus patiekalas tiek šeimos pietums, tiek pavaišinti svečiams. Man kaip visada vienas iš didžiausių pliusų, kad pagaminti jį taip nesudėtinga.
Porcijos: 4
Produktai:
5 stiklinės (1,25 litro) daržovių sultinio
3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 raudonasis svogūnas, smulkiai pjaustytas
2 stiklinės arborio ryžių
1 stiklinė baltojo vyno
3 skiltelės česnako, smulkintos
400 gr. jūros gėrybių mišinio
1 citrinos žievelė
Druskos ir pipirų pagal skonį
0,5 stiklinės smulkintų šviežių petražolių
Gaminimo procesas:
Sultinį supilti į puodą, ant nedidelės ugnies užvirti. Palikti virti ant nedidelės ugnies gaminant risoto.
Puode ant vidutinės ugnies įkaitinti 2 v.š. aliejaus.Sudėti svogūną ir pakepinti 2 minutes arba kol bus minšti. Sudėti ryžius ir nuolat maišant pakepinti 2 minutes arba kol jie taps permatomi. Supilti vyną ir nuolat viską maišyti kol vynas susigers.
Supilti stiklinę sultinio į ryžius ir kas kiek laiko pamaišyti kol sultinys susigers. Supilti dar vieną stiklinę sultinio ir taip nuolat palaukiant kol susigers sunaudoti visą sultinį.
Puode ant vidutinės ugnies įkaitinti likusį aliejų. Sudėti česnaką ir pakepinti apie minutę. Sudėti jūros gėrybių mišinį ir citrinos žievelę ir pakepti apie 2-3 minutes arba kol jūros gėrybės bus nebe žalios. Nuimti nuo ugnies, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais. Įmaišyti petražoles. Patiekti kartu su risoto.
Aš paprastai jūros gėrybes įmaišau į ką tik išvirusį risoto.
Risotto with seafood I probably already made at least 3 times.. When I used to buy seafood mix and ask my husband what would he like me to make he used to say 'I don't know', now answer is always 'risotto'. Seafood risotto with mild lemony flavor is both great meal for a family dinner and for the guests. As always, one of the biggest plus is that it it so easy to prepare.
Servings: 4
Products:
5 cups (1.25 liters) vegetable broth
3 tbsp olive oil
1 red onion, finely sliced
2 cups arborio rice
1 cup white wine
3 cloves of garlic, minced
400 gr. seafood marinara mix
Zest of 1 lemon
Salt and pepper to taste
0.5 cup chopped fresh parsley
Method:
Add stock into the pan and bring to the simmer on the low heat. Leave to simmer on low heat while cooking risotto.
Heat 2 tbsp of oil in a large pan over the medium heat. Add the onion and fry for 2 minutes or until soft. Add the rice and cook stirring constantly for 2 minutes or until they become translucent. Add wine and keep mixing until all the wine is absorbed.
Add a glass of stock to the rice, and mix it often until the stock is absorbed. Pour another glass of stock and cook stirring until it is absorbed, so same thing with the remaining stock.
Heat remaining oil in a saucepan on the medium heat. Add garlic and saute for about a minute. Add marinara mix and lemon zest and stir fry for about 2-3 minutes or until seafood is no longer raw. Remove from heat, season to taste with salt and pepper. Stir in the parsley. Serve on top of risotto.
I usually mix seafood into risotto and then serve.
lately we had seafood paella:) almost the same:)
AtsakytiPanaikintiI didn't try paella before, but if it's the same I would like to try it :)
PanaikintiSeafood with risotto makes a great meal! Sounds delicious!
AtsakytiPanaikintiIt really is very delicious :)
PanaikintiI had some shrimp/fish risotto the other day and it was delicious. Can't wait to make more! Yours with seafood mix looks very delicious.
AtsakytiPanaikintiThanks, Angie :) it is very delicious!
PanaikintiThis sounds so fresh and delicious. Love the lemon flavors with the seafood!
AtsakytiPanaikintiLemon and seafood really tastes great :)
PanaikintiLemon and marinara goes well together. + garlic ...yum!
AtsakytiPanaikintiHi Medeja,
AtsakytiPanaikintiI love this wonderful combination of lemon and seafood. This risotto sounds yum!
Zoe
It really is very yumm.. something I would like to have almost every day :)
PanaikintiYou've made me long for cooler weather as your risotto sounds wonderful!
AtsakytiPanaikintiThanks, Liz! :)
PanaikintiSea food risotto is what I ask for beside Lasagna when in Italian restaurant, I really love the creamy texture combined with all the flavor from the seafood. Looks delicious Medeja :)
AtsakytiPanaikintiThis risotto looks so fresh and creamy :D
AtsakytiPanaikintiCheers
Choc Chip Uru