Pagal/ Source TechnicolorKitchen
Produktai Keksui:
0,5 stiklinės (110 gr.) sviesto, kambario temperatūros
1 stiklin (200 gr.) cukraus
3 kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
2,25 stiklinės (315 gr.) miltų
1 a.š. kepimo sodos
Žiupsnelis druskos
2 a.š. šviežiai malto kardamono (bet geriau dėti dalimis, atsižvelgiant į tai kokio intensyvumo kardamono skonis patinka)
0,5 a.š. cinamono
0,5 stiklinės (120 ml) grietinės
Produktai Glaistui:
100 gr. cukraus pudros
0,5 v.š. Frangelico likerio
2 v.š. pieno
Gaminimo procesas:
Products for Pound Cake:
0,5 cup (110 gr.) butter, at room temperature
1 cup (200 gr.) sugar
3 eggs
1 tsp vanilla extract
2,25 cup (315 gr.) flour
1 tsp baking soda
Pinch of salt
2 tsp freshly ground cardamom (add gradually, depending how intense cardamom flavor you want)
0,5 tsp cinnamon
0,5 cup (120 ml) sour cream
Products for Glaze:
100 gr. icing sugar
0,5 tbsp Frangelico
2 tbsp milk
Method: Preheat the oven to 180C. Grease 9-cup baking form (I used 6-cup form).
In a medium bowl, sift the flour, baking soda, salt, cinnamon and cardamom. With an electric mixer beat together butter and sugar until fluffy and light. One by one beating continuously beat in the eggs, add vanilla and beat everything well.
Carefully gradually add and mix in dry ingredients and the sour cream. Transfer the dough into the baking form, level the top. Bake for about 45 minutes or until wooden skewer inserted comes out clean. Cool in a form for about 20 minutes, then remove and finish cooling on the wire rack.
For the glaze sift the icing sugar, add Frangelico and milk and stir until it's smooth. Pour the glaze over the cooled pound cake allow to stand 15 minutes before serving.
Nors žiema čia panaši į vasarą ar bent jau šiltą pavasarį, vis dėl to pasiilgau +25. Manau, kad tikriausiai pasiilgau atostog, todėl ir savaitgalių vis labiau laukiu ir šilto oro. Todėl smagu kai ateinantis savaitgalis kvepia keksu. Ypač kardamoniniu keksu.
Produktai Keksui:
0,5 stiklinės (110 gr.) sviesto, kambario temperatūros
1 stiklin (200 gr.) cukraus
3 kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
2,25 stiklinės (315 gr.) miltų
1 a.š. kepimo sodos
Žiupsnelis druskos
2 a.š. šviežiai malto kardamono (bet geriau dėti dalimis, atsižvelgiant į tai kokio intensyvumo kardamono skonis patinka)
0,5 a.š. cinamono
0,5 stiklinės (120 ml) grietinės
Produktai Glaistui:
100 gr. cukraus pudros
0,5 v.š. Frangelico likerio
2 v.š. pieno
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti 9 stiklinų talpos formą riebalais (man užteko ir 6 stiklių talpos formos).
Vidutiniame dubenyje persijoti miltus, kepimo sodą, druską, kardamoną ir cinamoną. Elektriniu plaktuvu išplakti kartu sviestą ir cukrų iki purios šviesios masės. Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius, galiausiai sudėti vanilę ir viską išplakti.
Atsargiai per kelis kartus įmaišyti sausus produktus ir grietinę. Tešlą sudėti į kepimo formą, išlyginti viršų. Kepti apie 45 minutes arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. Atvėsinti formoje apie 20 minučių, tuomet išimti ir pabaigti vėsinti ant grotelių.
Glaistui persijoti cukraus pudrą, sudėti Frangelico ir pieną, išmaišyti kol gausis vientisas glaistas. Užpilti glaistą ant pilnai atvėsinto kekso ir leisti pastovėti 15 minučių prieš patiekiant.
Although winter here is more like here winter back home or at least warm spring, but I miss +25. I think that probably I already miss holidays, more and more wait for weekends and look forward to the warm weather. So, weekend is much more fun when it starts with lovely pound cake. Especially cardamon pound cake.
Products for Pound Cake:
0,5 cup (110 gr.) butter, at room temperature
1 cup (200 gr.) sugar
3 eggs
1 tsp vanilla extract
2,25 cup (315 gr.) flour
1 tsp baking soda
Pinch of salt
2 tsp freshly ground cardamom (add gradually, depending how intense cardamom flavor you want)
0,5 tsp cinnamon
0,5 cup (120 ml) sour cream
Products for Glaze:
100 gr. icing sugar
0,5 tbsp Frangelico
2 tbsp milk
Method: Preheat the oven to 180C. Grease 9-cup baking form (I used 6-cup form).
In a medium bowl, sift the flour, baking soda, salt, cinnamon and cardamom. With an electric mixer beat together butter and sugar until fluffy and light. One by one beating continuously beat in the eggs, add vanilla and beat everything well.
Carefully gradually add and mix in dry ingredients and the sour cream. Transfer the dough into the baking form, level the top. Bake for about 45 minutes or until wooden skewer inserted comes out clean. Cool in a form for about 20 minutes, then remove and finish cooling on the wire rack.
For the glaze sift the icing sugar, add Frangelico and milk and stir until it's smooth. Pour the glaze over the cooled pound cake allow to stand 15 minutes before serving.
Sounds very tempting; love aroma of cardamom.
AtsakytiPanaikintiI also like cardamom, but it has to be balanced well. Too strong cardamom taste I don't find delicious :)
PanaikintiWhat a lovely cake! The combination of cinnamon and cardamom is quite nice!!!
AtsakytiPanaikintiThanks, Liz!
PanaikintiOh... i adore cinnamon (i m a bit addicted ;p) I d love to eat at least 4 pieces of your delicious cake <3
AtsakytiPanaikintiI wouldn't mind share some that cake ;)
PanaikintiDelicious looking cardamon cake :D
AtsakytiPanaikintiCheers
Choc Chip Uru
Thanks, dear ;)
PanaikintiNuotraukos labai grazios :) Ir kekso forma labai faina. O jei ne paslaptis, kur tas siltas pavasaris? Labai idomu, kur gyveni :)
AtsakytiPanaikintiAčiū :)
PanaikintiAustralijoj, kur žiema į pabaigą. Bet ta žiema tokia, kad dažnai nereikia net švarkelio :D
Cardamon always reminds me of winter baked goods..the bundt cake looks lovely.
AtsakytiPanaikintiI think same thing cinnamon does to me :D
PanaikintiLovely cake dear,...I adore cardamom ....it must have been delicious
AtsakytiPanaikintiIt was very delicious :) I would describe it as a lovely taste :)
PanaikintiLooks tempting, I want a slice please..
AtsakytiPanaikintiThanks, T&T :)
PanaikintiCinnamon and cardamom an amazing combination, Some Indian desserts have them together and it makes me drool. I have to try your cake it looks beautiful :)
AtsakytiPanaikintiThanks, Muna :) this pound cake has that lovely warming smell and taste :)
PanaikintiThanks, Karen!
AtsakytiPanaikintiVery pretty cake Medeja. And the Frangelico glaze really caught my attention!
AtsakytiPanaikinti