Indiškas Plovas su Žirneliais, Morkomis ir Panyru/ Pea, Carrot and Paneer Pilaf

Pagal/ Source AllThatImEating

Kaip smagu buvo rasti tokį receptą.. su mano mėgstamu panyru, paprastai pagaminamą, sotų ir skanų. Ne tik skanus patiekalas vakarienei, bet ir patogu susipakuoti ir nusinešti į darbą pietums.


Porcijos: 4

Produktai:

Aliejaus kepimui
1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
2 vidutinio dydžio morkos, pjaustytos
200 gr. šaldytų žirnelių
250 gr. basmati ryžių
2 skiltelės česnako, smulkintos
2 a.š. kario prieskonių
700 ml sultinio
Druskos ir pipirų pagal skonį
225 gr. panyro, pjaustyto gabaliukais

Gaminimo procesas:

Dideliame puode įkaitinti v.š. aliejaus, sudėti svogūną, česnaką ir morkas. Pamaišant pakepinti apie 10 minučių, kol daržovės suminkštės. Sudėti kario prieskonius ir ryžius, maišant pakepinti apie minutę.

Sudėti žirnelius, supilti sultinį ir palaukti kol viskas užvirs. Tuomet sumažinti ugnį ir uždengus puodą virti apie 15-20 minučių arba kol ryžiai bus išvirę ir sultinys susigers.

Panyrą pabarstyti druska ir pipirais. Kol ryžiai verda keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir apkepti panyrą iš visų pusių kol bus auksiniai rusvos spalvos.

Į išvirusius ryžius sudėti panyrą, atsargiai išmaišyti ir patiekti.


It was so good to find such recipe.. with my my favorite paneer, easy to prepare, filling and delicious. It is not just delicious dish for dinner, but also convenient to pack it and take to work for lunch.


Servings: 4

Products:

Oil for frying
1 onion, chopped
2 medium carrots, diced
200 gr. frozen peas
250 gr. Basmati rice
2 cloves of garlic, minced
2 tsp curry powder
700 ml stock
Salt and pepper to taste
225 gr. paneer, cut into pieces

Method:

Heat tbsp of oil in a large pan, add the onion, garlic and carrots. Fry stirring for about 10 minutes, until the vegetables are tender. Add curry powder and rice and fry for about a minute stirring.

Add peas and stock, bring everything to a boil. Then reduce the heat and put the lid on, cook for 15-20 minutes or until the rice is done and the stock is absorbed.
Season paneer with salt and pepper. While the rice is cooking heat a bit of oil in frying pan and fry paneer on all sides until golden brown.

When the rice is cooked, add paneer, gently mix everything and serve.

Komentarai

  1. Patiekalas liuks, tik aš nelabai kario mėgėja. Bandžiau pamėgti, bet neišeina :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. looks too yumm dear..paneer is my fav too..love it in pulaos and gravies

    AtsakytiPanaikinti
  3. Hi Medeja , what a healthy dish love all the ingredients . I am pinning :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. This pilaf looks absolutely amazing! Love the flavors!

    AtsakytiPanaikinti
  5. This looks so delicious, Medeja! I will absolutely try this. I made biryani for the first time a few months ago and I haven't stopped since, lol. I make it at least twice a month. This dish will be just as popular in my house, I know it! Thanks for a great recipe. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. My mum makes one very similar to this super often :D
    Your version looks just as delish!

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą