Obuolių Pyragų Savaitė: Obuolių Pyragas su Romu ir Džiovinotmis Spanguolėmis/ Apple Pie Week:Apple Pie with Rum and Dried Cranberries


Galima ginčytis ilgai ir tikriausiai niekada nesutarti kokie pyragai yra patys skaniausi, bet.. man obuolių pyragai visada atrodė kažkuo ypatingi. Gal todėl, kad rudenėjant ir vėstant orams, nepaprastą jaukumą suteikia po namus pasklindantis kepančio obuolių pyrago aromatas ir taip miela prie puodelio arbatos mėgautis šviežiu ką tik iškeptu obuolių pyrago gabaliuku.. 

Prieš Užgavėnes buvau paskyrusi savaitę blynams, taigi panašiai nusprendžiau ir rudens proga visą savaitę paskirti obuolių pyragams. 

Taigi pirmai obuolių pyragų savaitės dienai paprastas pyragas su romu ir džiovintomis spanguolėmis. Šis pyragas drėgnas ir man skanus tiek šiltas, tiek atvėsintas.



Produktai:

110 gr miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
110 gr tirpinto sviesto
5 nedideli obuoliai (nulupti ir pjaustyti nedideliais gabaliukais, svoris 350 gr)
0,5 stiklinės džiovintų spanguolių
2 dideli kiaušiniai
100 gr rudojo cukraus
50 gr cukraus
3 v.š. romo
1 a.š. vanilės ekstrakto

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti 20 cm apvalią formą riebalais.

Dubenyje išplakti kartu kiaušinius ir abiejų rūšių cukrų, sudėti romą ir vanilę ir gerai išplakti. Supilti tirpintą sviestą ir išmaišyti. Įsijoti miltus, kepimo miltelius ir druską ir išmaišyti.

Įmaišyti obuolius ir džiovintas spanguoles. Supilti tešlą į paruoštą formą ir kepti apie 1 val arba kol patikrinus mediniu krapštuku jis nebeaplips tešla. Išėmus iš orkaitės palikti 10 minučių formoje, išėmus iš formos pabsaigti vėsinti ant grotelių. Taip pat galima patiekti vis dar šiltą su ledais.


You can argue endlessly and probably never agree on what cakes are the most delicious, but.. I find something special about the apple pies .. Maybe in autumn when the weather gets colder, it is so warming and cozy when the apple pie is in the oven and the whole house is full of that amazing aroma and it is so lovely to enjoy a cup of tea with a piece of freshly baked apple pie..

Previously I have decided to dedicate the whole week before the Shrove Tuesday for pancake recipes, so this time I have decided since it is autumn I should dedicate the week for apple pies.

So for the first day of the Apple Pie Week I am sharing simple apple pie with rum and dried cranberries. This cake is moist and I find it delicious both warm and cold.


Products:

110 gr. flour
1 tsp baking powder
Pinch of salt
110 gr melted butter
5 small apples (peeled and cut in small pieces, weight 350 g)
0.5 cup dried cranberries
2 large eggs
100gr brown sugar
50 gr sugar
3 tbsp rum
1 tsp vanilla extract
 

Method:
 
Preheat the oven to 180C. Grease 20cm round baking form.

In a bowl, whisk together the eggs and both sugars, add rum and vanilla extract and whisk everything. Add melted butter and mix well. Sift in the flour, baking powder and salt and mix.

Fold in apples and dried cranberries. Pour the batter into the prepared baking form and bake for about 1 hour or until a wooden skewer inserted comes out clean.  Leave in a form for 10 minutes, then finish cooling on wire rack. Can also be served still warm with ice cream.

Komentarai

  1. Kaip fainiai obuolių savaitė! Labai lauksiu receptų. Gal ir man derėtų kada pasišvęsti savaitei obuoliams. Faina idėja :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Ernesta :) man pasirodė gana tinkamas metas paskirt savaitę obuolių pyragams, niekada jų perdaug nebūna.

      Panaikinti
  2. Rum gives beautiful aroma to fruit desserts; nice combo!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Apple pies and apple cakes bring a great satisfaction to my huge sweet tooth. The picture of your apple pie made me really hungry for it, I have to try it but I can't consume rum, so if I take it out will that effect the texture or the taste of this apple pie?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I think it would change the aroma and taste slightly :) you can probably substitute it with something that you can use :)

      Panaikinti
  4. Cranberry Jam, is this by any chance the famous Marie-Helene apple cake from Dorie Greenspan's book "Around My French Table"; the recipe looks identical, so I assume that's the same cake; it truly is wonderful! made it myself countless number of times;
    http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Marie-Helenes-Apple-Cake-361150

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thank you for pointing that out, Aušra. The recipe really looks very similar, interestingly, I haven't seen that book or recipe on epicurious. If I use someone else recipe I always note the source.

      Panaikinti
  5. Hi Medeja , love apple pie and way you slice it ... and with rum ...yippee !! Tahnks for sharing :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą