Obuolių Pyragų Savaitė: Obuolių Pyragas su Graikiškais Riešutais ir Medaus Glaistu/ Apple Pie Week: Apple Pie with Walnuts and Honey Glaze

Pagal/ Source PaulaDeen

Šis pyragas tikrai nuo šiol bus skaniausiųjų sąraše. Obuolių pyragas pagal Paula Deen yra purus, drėgnas, kvepiantis cinamonu, su obuoliais ir graikiškais riešutais, bei medaus glaistu. 

Apie Paula Deen man neteko girdėti daug, tiksliau teko girdėt apie sugadintą reputaciją (ir jie visai nesusijusę su jos kulinariniais sugebėjimais) ir nesveikais vadinamus receptus. 
 Na aš nelinkusi teisti žmonių remdamasi tuo kas yra spaudoje ir komentaruose. Todėl paprasčiausiai peržiūrėjau jos receptus ir radau tokių kurie mane labai sudomino. Dėl nesveikumo galima gal ir sutikti, tačiau viską juk galima pritaikyti pagal save. Tą būtent ir padariau. Receptas žemiau jau mano modifikuotas. Naudojau daug mažiau riebalų dalį jų paprasčiausiai paeičiau obuolių tyre. Ir vietoj viso nurodyto kiekio dariau 2/3 normos, ko tikrai buvo gana. 



Obuolių pyragui:

3 obuoliai (manau 4 -5 būtų dar skaniau)
0,75 stiklinės kapotų kepintų graikiškų riešutų
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 a.š. cinamono
2 stiklinės miltų
0,75 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. druskos
1 stiklinė cukraus
125 gr. tirpinto sviesto, atvėsinto
0,5 stiklinės obuolių tyrės
2 kiaušiniai

Medaus glazūrai:

0,5 cukraus pudros
1 v.š. medaus
3 v.š. pieno

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 160C, ištepti riebalais kekso formą. Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis.

Persijoti kartu miltus, kepimo sodą, druską ir cinamoną. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu gerai kartu išplakti tirpintą sviestą, obuolių tyrę, cukrų, vanilės ekstraktą ir kiaušinius. Sudėti sausus produktus ir gerai išmaišyti. Įmaišyti pjaustytus obuolius, graikiškus riešutus.

Tešlą supilti į kepimo formą, kepti apie 1 valandą arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla.
Glaistui skirtus produktus išmaišyti ir užpilti ant jau atvėsusio pyrago.


This cake really will definitely be on the most delicious list. Apple Pie by Paula Deen is moist, smells cinnamon, is with apples and walnuts, and a lovely honey glaze.

About Paula Deen I have not heard much before, I mean I only heard how she ruined her reputation (and it had nothing to do with her cooking skills) and that her recipes are unhealthy.
Well I'm not inclined to judge people on the basis of what is in the press and in the comments. So, I just searched her recipes and some of them I found really intersting. Well, maybe her recipes are not the healthiest, but everything can be adjusted and just adapted to the way you like, so I don't see a problem. And that is exactly what I did with this apple pie recipe. I used a lot less fat (oil) and substituted  part with applesauce. And I just made 2/3  of the ingredient portion and it was really enough. 


For Apple pie:

3 apples
0.75 cup chopped toasted walnuts
1 tsp vanilla extract
1 tsp cinnamon
2 cups flour
0.75 tsp baking soda
0.5 tsp salt
1 cup sugar
125 gr. melted butter, cooled
0.5 cup apple puree
2 eggs

For Honey glaze:

0.5 powdered sugar
1 tbsp honey
3 tbsp milk

Method:

Preheat the oven to 160C, grease loaf pan or bundt pan. Core, peel and slice the apples.

Sift together flour, baking soda, salt and cinnamon. In another bowl with an electric mixer beat together melted butter, apple puree, sugar, vanilla extract and eggs. Add the dry ingredients and mix well. Fold in the sliced ​​apples and walnuts.

Pour the batter into the baking form, bake for about 1 hour or until a wooden skewer inserted comes out clean.
Mix all the ingredients for the glaze and pour over the cooled apple pie.

Komentarai

  1. ooo ta medaus glazūra kažkas įdomaus!

    AtsakytiPanaikinti
  2. I have never heard about Paula D. but the cake looks delicious! Best time to make apple pies!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Hello dear Medeja! Long time no see-)) Thank you for stopping by, happy to see you on my blog. Your cake looks scrumptious, perfect combination for the autumn. Have a wonderful day!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. What a gorgeous apple, walnut loaf!!! I love apple desserts!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Paula Deen is a good cook, although she uses way more fat than required in her recipes. I love this cake it looks amazing and walnuts is my favorite nut and I include it in cooking to give a great crunch and nutty flavor. Yum!

    AtsakytiPanaikinti
  6. O 0.5 pudros.tai kaip čia kilogramo.stiklinės ar dar ko?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą