Obuolių Pyragų Savaitė: Spiralinis Obuolių Pyragas su Karameliniu Glaistu/ Apple Pie Week: Spiral Apple Pies with Caramel Glaze
Pagal/ Source InsporedByCharm
Taip pat šis įrašas publikuojamas šio mėnesio Little Thumbs Up projekte, ir šio mėnesio produktas- obuoliai!
Projekto organizatorės Zoe iš Bake For Happy Kids ir Doreen iš My Little Favourite D.I.Y. ir visi receptai skelbiami I-Lost in Austen Taigi jei ieškote daugiau receptų su obuoliais nepamirškite užsukti!
Produktai Pyragui:
2 stiklinės miltų
0,75 stiklinės šilto pieno
2 v.š. tirpinto sviesto
2 v.š. cukraus
1,5 a.š. mielių
0,5 a.š. druskos
0,25 a.š. cinamono
3 obuoliai, nulupti ir pjaustyti skiltelėmis (Granny Smith)
Viršui:
0,25 stiklinės tirpinto sviesto
0,25 a.š. cinamono
0,25 stiklinės cukraus
Glaistui:
2 v.š. nesūdyto sviesto
0,25 stiklinės rudojo cukraus
1 v.š. obuolių sidro
0,5 stiklinės persijotos cukraus pudros
Gaminimo procesas:
Also I'm linking this post to Little Thumbs Up. The ingredient for this month is Apples! (public secret- it's one of my favorite products)
It is event organized by wonderful baker Zoe from Bake For Happy Kids and Doreen from My Little Favourite D.I.Y. and is hosted by I-Lost in Austen . Don't forget to check it out!
Products for the pie:
2 cups flour
0.75 cup warm milk
2 tbsp melted butter
2 tbsp sugar
1.5 tsp dry yeast
0.5 tsp salt
0.25 tsp cinnamon
3 apples, peeled and sliced ( Granny Smith)
For the Topping:
0.25 cup melted butter
0.25 tsp cinnamon
0.25 cup sugar
For the Glaze:
2 tbsp unsalted butter
0.25 cup brown sugar
1 tbsp apple cider
0.5 cup sifted powdered sugar
Method:
Pirmasis pavykęs mielinis pyragas! Ir džiaugtis galiu dėl 2 priežasčių- man anksčiau nėra pavykęs nei vienas mielinis pyragas, be to šis pyragas buvo labai skanus. Ir gražus. Buvo gal net šiek tiek gaila valgyti tokį gražų pyragą. Tiksliau tik kol paragavau.
Taip pat šis įrašas publikuojamas šio mėnesio Little Thumbs Up projekte, ir šio mėnesio produktas- obuoliai!
Projekto organizatorės Zoe iš Bake For Happy Kids ir Doreen iš My Little Favourite D.I.Y. ir visi receptai skelbiami I-Lost in Austen Taigi jei ieškote daugiau receptų su obuoliais nepamirškite užsukti!
Produktai Pyragui:
2 stiklinės miltų
0,75 stiklinės šilto pieno
2 v.š. tirpinto sviesto
2 v.š. cukraus
1,5 a.š. mielių
0,5 a.š. druskos
0,25 a.š. cinamono
3 obuoliai, nulupti ir pjaustyti skiltelėmis (Granny Smith)
Viršui:
0,25 stiklinės tirpinto sviesto
0,25 a.š. cinamono
0,25 stiklinės cukraus
Glaistui:
2 v.š. nesūdyto sviesto
0,25 stiklinės rudojo cukraus
1 v.š. obuolių sidro
0,5 stiklinės persijotos cukraus pudros
Gaminimo procesas:
Į virtuvinį kombainą sudėti miltus, cukrų, druską, cinamoną ir mieles, sumaišyti. Sumaišyti tirpintą sviestą su šiltu pienu. Dalimis nuolat plakant supilti pieną į miltus kol susiformuos minkšta tešla.
Dar apie 4 minutes paminkyti, tuomet perkelti į aliejumi išteptą dubenį. Uždengti maistine plėvele ir laikyti šiltai, kad pakiltų apie 1,5 val arba kol tešla padvigubės.
Tešlą padalinti į 2 dalis. Ant miltuoto paviršiaus iškočioti tešlą į maždaug 20x28 cm stačiakampį. Supjaustyti į 9 juosteles.
Ištepti riebalais 20 cm apvalią kepimo formą. Pradedant formos viduryje, apvynioti obuolių skilteles tešlos juostelėmis ir formuoti spiralę, gerai suspaudžiant juostelių sujungimo vietą. Iš likusios tešlos tokiu pačiu būdu suformuoti kitą pyragą.
Pyragus uždengti plėvele ir leisti pakilti apie 45 minutes. Prieš pabaigą įkaitinti orkaitę iki 180C. Kepti apie 20-25 minutes iki auksiniai rudos spalvos.
Viršui sumaišyti cinamoną ir cukrų. Vos tik iškepusius pyragus aptepti sviestu ir apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu.
Kol pyragai vėsta, ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą. Įmaišyti rudąjį cukrų, pakaitinti kol užvirs, sumažinti ugnį. Maišant pavirti 2 minutes, įmaišyti sidrą. Pakaitinti iki virimo ir nuimto nuo ugnies. Atvėsinti apie 30 minučių.
Po truputį įmaišyti cukraus pudrą. Jei glaistas per tirštas po truputį įpilti sidro. Jei glaistas per skystas įdėti daugiau cukraus pudros. Glaistu papuošti pyragus.
This is my first successful yeast pie! And I was very happy for 2 reasons- I have never made successfully a yeast pie before, besides this pie was very tasty. And beautiful. I hesitated cutting it but only until I tried the first slice.
Also I'm linking this post to Little Thumbs Up. The ingredient for this month is Apples! (public secret- it's one of my favorite products)
It is event organized by wonderful baker Zoe from Bake For Happy Kids and Doreen from My Little Favourite D.I.Y. and is hosted by I-Lost in Austen . Don't forget to check it out!
Products for the pie:
2 cups flour
0.75 cup warm milk
2 tbsp melted butter
2 tbsp sugar
1.5 tsp dry yeast
0.5 tsp salt
0.25 tsp cinnamon
3 apples, peeled and sliced ( Granny Smith)
For the Topping:
0.25 cup melted butter
0.25 tsp cinnamon
0.25 cup sugar
For the Glaze:
2 tbsp unsalted butter
0.25 cup brown sugar
1 tbsp apple cider
0.5 cup sifted powdered sugar
Method:
Add the flour, sugar, salt, cinnamon and yeast in a mixer and stir to combine. Mix melted butter and warm milk. Add gradually while mixing the milk into flour until a soft dough forms.
Knead with a mixer for about 4 minutes, then remove and place in a lightly oiled bowl. Cover with cling wrap and keep in warm place for 1.5 hours or until the dough has doubled.
Divide the dough into 2 parts . On floured surface roll one part of the dough into 20x28 cm rectangle. Cut it into 9 strips.
Grease 20cm round baking form. Starting in the middle wrap apple slices in dough strips forming a spiral, press the ends when connecting the strips.
Do the same thing with the remaining dough. Cover both pies with cling wrap and allow it to rise for about 45 minutes. Before the end, preheat the oven to 180C . Bake for about 20-25 minutes until golden brown.
For the top mix cinnamon with sugar. As soon as you take out the pies, brush them with butter and sprinkle with sugar and cinnamon mixture.
While the pies are cooling, melt the butter on medium heat. Stir in brown sugar, wait till it starts boiling then reduce the heat. Heat stirring for 2 minutes, mix in the cider. Bring to a boil and then remove from the heat. Cool for about 30 minutes.
Gradually add the powdered sugar, mixing well . If glaze is too thick, add a little more cider. If the glaze is too thin add more powdered sugar . Drizzle glaze over the pies.
Ohh yumm.. I know it tastes great since I make similar apple rolls with caramel sauce..
AtsakytiPanaikintiIt tastes great, indeed, Gloria :)
PanaikintiMy husband would love it-he is a big fan of yeast pies. It looks very beatiful and decorative!
AtsakytiPanaikintiThanks, Ola :) you should probably make it :)
PanaikintiThat's a great yeast cake! I wish I could have one slice now.
AtsakytiPanaikintiMy first successful yeast cake! :)
Panaikintikoks fainas! Noriu. Reikia meginti
AtsakytiPanaikintiIr gražus, ir skanus :)
PanaikintiThis is a fantastic cake, the glaze just takes it over the top!
AtsakytiPanaikintiCheers
Choc Chip Uru
Thanks CCU :)
PanaikintiI think this is the most gorgeous apple pie I have seen! I love the spirals and the caramel glaze looks so good!
AtsakytiPanaikintiI completely agree :)
PanaikintiWhat a fun dish you have here-) Lovely apple pie and very unique-)
AtsakytiPanaikintiThanks Yelena! I really found it delicious and beautiful :)
PanaikintiThis looks so delicious and the caramel glaze is the perfect topping to compliment!
AtsakytiPanaikintiThanks. Caramel goes really so well with apple pie :)
PanaikintiAtrodo kaip tortaletė, skaniai :)
AtsakytiPanaikintimakeupdemon.blogspot.com
Tikrai skanu :)
PanaikintiThis is so gorgeous! I've never seen anything like it before--so beautiful.
AtsakytiPanaikintiLove the sound of these!
AtsakytiPanaikintioh wow, NOW this looks delicious! I wish I had one right now! Love apples in it!
AtsakytiPanaikintiHi Medeja,
AtsakytiPanaikintiWe are cooking and baking apple recipes for our Little Thumbs Up event for the whole of September 2014. Do you want to link your delicious apple pie post with us at http://i-lostinausten.blogspot.com.au/2014/09/little-thumbs-up-apple.html ?
Cheers!
Zoe
Thanks for reminding, Zoe! I should pay more attention to Little thumbs up :)
PanaikintiGorgeous! I never seen this pie before and glad that you made it ;)
AtsakytiPanaikintiThis looks so scrumptious! It looks absolutely perfect
AtsakytiPanaikintiHi Medeja,
AtsakytiPanaikintiWhat a lovely apple pie . Looks so appetizing . Thanks for sharing this recipe with LTU . Have a nice day ;)