Pagal/ Source VintageKitchenNotes
Savo nuomonę apie šį pyragą galėčiau išreikšti vienu žodžiu- idealus. Pats pyragas idealiai minkštas ir malonaus skonio, o medaus ir imbiero sirupas pakylėja jį kažkur virš apibudinimo 'skanus'..
Ar kam nors dar kyla klausimas ką kepti šį savaitgalį?
Produktai:
75 gr. sviesto, kambario temperatūros
0,75 stiklinės rudojo cukraus
2 kiaušiniai
250 gr. miltų
3 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. druskos
170 ml pieno
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
Sirupui:
0,5 stiklinės medaus
0,5 stiklinės vandens
15 gr. tarkuoto imbiero
Gaminimo procesas:
My opinion about this cake can be described in one word - perfect. The cake is perfectly soft and has lovely taste, and honey and ginger syrup takes it above the description 'delicious' ..
Has anyone got any doubt what to bake this weekend?
Products:
75 gr. butter, room temperature
0.75 cups brown sugar
2 eggs
250 gr. flour
3 tsp baking powder
0.25 tsp salt
170 ml milk
0.5 tsp vanilla extract
For the Syrup:
0.5 cup of honey
0.5 cup of water
15 gr. grated ginger
Method:
Savo nuomonę apie šį pyragą galėčiau išreikšti vienu žodžiu- idealus. Pats pyragas idealiai minkštas ir malonaus skonio, o medaus ir imbiero sirupas pakylėja jį kažkur virš apibudinimo 'skanus'..
Ar kam nors dar kyla klausimas ką kepti šį savaitgalį?
Produktai:
75 gr. sviesto, kambario temperatūros
0,75 stiklinės rudojo cukraus
2 kiaušiniai
250 gr. miltų
3 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. druskos
170 ml pieno
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
Sirupui:
0,5 stiklinės medaus
0,5 stiklinės vandens
15 gr. tarkuoto imbiero
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
Dideliame dubenyje išplakti kartu sviestą ir cukrų iki purios masės (apie 2 minutes). Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išplakant po kiekvieno. Persijoti miltus, kepimo miltelius ir druską. Sudėti 1/3 miltų mišinio, tuomet 1/3 pieno, viską išmaišyti, tuomet sudėti vanilę, pusę likusių miltų ir pusę pieno ir vėl išmaišyti. Sudėti likusius miltus ir pieną, gerai išmaišyti.
Supilti tešlą į paruoštą formą ir kepti 45 minutes arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla.
Sudėti visus produktus sirupui į nedidelį puodą, uždengti ir pavirti 3 minutes. Nuimti nuo ugnies ir palikti atvėsti. Kol reikės naudoti palikti šaldytuve.
Iš orkaitės išimtą pyragą, perkelti ant grotelių, paviršių subadyti mediniu iešmeliu. Po truputi, leidžiant susigerti užpilti medaus sirupą. Kai sirupas susigers pabarstyti cukraus pudra ir patiekti.
My opinion about this cake can be described in one word - perfect. The cake is perfectly soft and has lovely taste, and honey and ginger syrup takes it above the description 'delicious' ..
Has anyone got any doubt what to bake this weekend?
Products:
75 gr. butter, room temperature
0.75 cups brown sugar
2 eggs
250 gr. flour
3 tsp baking powder
0.25 tsp salt
170 ml milk
0.5 tsp vanilla extract
For the Syrup:
0.5 cup of honey
0.5 cup of water
15 gr. grated ginger
Method:
Preheat the oven to 180C. Line baking form with baking paper.
In a large bowl, beat together butter and sugar until fluffy (about 2 minutes). One by one beat in the eggs, beating well after each. Sift the flour, baking powder and salt. Put 1/3 of flour mixture, then 1/3 milk, mix everything, then add vanilla and half of the remaining flour and half of the milk and mix. Add the remaining flour and milk and mix well.
Pour the into the prepared form and bake for 45 minutes or until wooden skewer inserted comes out clean.
Put all ingredients for the syrup in a small saucepan, cover and simmer for 3 minutes. Remove from the heat and leave to cool. Leave in the refrigerator until you need to use it.
Remove the cake from the oven, transfer it onto the wire rack, poke surface of the cake with wooden skewer. Gradually pour over the honey syrup. Dust with powdered sugar before serving.
The cake is rich yet light in texture. Perfect!
AtsakytiPanaikintiIt really is!
PanaikintiDid somebody say 'cake?"
AtsakytiPanaikintiMedeja, I haven't baked much lately, as the summer heat is wearing me down. But I look forward to trying this tempting cake in the fall.
I am sure you would like it :)
PanaikintiLove ginger cakes!
AtsakytiPanaikintiMe too :)
PanaikintiSo glad you made it, and loved it Medeja! I also think it's perfect!
AtsakytiPanaikintiThank you for the recipe! It was amazing!
PanaikintiWhat a lovely tea cake! And the ginger syrup sounds like an amazing addition :)
AtsakytiPanaikintiThanks, Liz :)
PanaikintiNever tried baking with ginger syrup before... thanks for sharing. What to bake this weekend? Think I need a rest after baking all the mooncakes :)
AtsakytiPanaikintiYour mooncakes are gorgeous! I wish someone would make them for me :D
PanaikintiDear Medeja, I enjoy the flavor of ginger in all of my food. The syrup sounds wonderful. I bet it would be good on ice-cream too!
AtsakytiPanaikintiThe cake is perfect. Blessings dear. Catherine
Thanks. The syrup really makes it even better :)
PanaikintiThis sounds gorgeous--I love simple tea cakes like this! Perfect for an afternoon snack or dessert. :)
AtsakytiPanaikintiLabai skaniai. Medaus ir imbiero derinys liuks :)
AtsakytiPanaikinti