Pagal žurnalą/ Source magezine Recipes+
Produktai:
2,5 stiklinės baltojo vyno acto
4 skiltelės česnako
0,5 stiklinės baltojo vyno
8 džiovinti lauro lapai
1 kg pievagrybių
1 v.š. druskos
1,5-2 stiklinės alyvuogių arba daržovių aliejaus
Gaminimo procesas:
Pasiruošti 4 x250 ml sterilizuotus stiklainius.
Dideliame puode sumaišyti actą, česnaką, vyną, 1 stiklinę vandens ir lauro lapus. Virti ant didelės ugnies kol užvirs, sudėti grybus ir druską, tuomet sumažinti ugnį. Pavirti apie 10 minučių arba kol grybai bus minkšti. Grybus nusunkti, pasilikti lauro lapus. Grybus palikti ant popierinio rankšluosčio atvėsti.
Grybus su lauro lapais sudėti į sterilizuotus stiklainius. Užpilti grybus aliejumi, paspaudžiant šiek tiek šaukštu. Užsukti dangtelį. Laikyti 2 savaites vėsioje vietoje toliau nuo tiesioginės saulės šviesos. Kas kiek laiko apversti stiklainius, kad tirpstanti druska pasiskirstytų tolygiai.
Atidarius laikyti uždarytus stiklainius šaldytuve.
Products:
2.5 cups white wine vinegar
4 cloves garlic
0.5 cups white wine
8 dried bay leaves
1 kg button mushrooms
1 tbsp salt
1.5-2 cups olive or vegetable oil
Method:
Prepare 4 x250 ml sterilized jars.
In a large pan mix vinegar, garlic, wine, 1 cup water and bay leaves. Bring it to the boil on the high heat, add mushrooms and the salt, then reduce the heat. Simmer for about 10 minutes or until mushrooms are tender. Drain mushrooms, reserve bay leaves. Leave the mushrooms on the paper towel to cool.
Layer mushrooms with bay leaves in sterilized jars. Cover mushrooms with oil, pressing a little a back of the spoon. Seal with the lids. Store in a cool place away from direct sunlight for 2 weeks. Occasionally invert the jars to disperse the salt that dissolves.
Once opened, store the mushrooms covered in the refrigerator.
Pamenu vaikystėje mama vesdavosi į svečius pas draugę, ir skaniausias dalykas kuriuo ji vaišindavo buvo jos vyro marinuoti grybukai. Recepto iki šiol taip ir nesužinojau, šis išbandytas receptas tikriausiai artimiausias kiek teko ragauti. Man jie tokie skanūs, kad galiu juos valgyti vienus.
Produktai:
2,5 stiklinės baltojo vyno acto
4 skiltelės česnako
0,5 stiklinės baltojo vyno
8 džiovinti lauro lapai
1 kg pievagrybių
1 v.š. druskos
1,5-2 stiklinės alyvuogių arba daržovių aliejaus
Gaminimo procesas:
Pasiruošti 4 x250 ml sterilizuotus stiklainius.
Dideliame puode sumaišyti actą, česnaką, vyną, 1 stiklinę vandens ir lauro lapus. Virti ant didelės ugnies kol užvirs, sudėti grybus ir druską, tuomet sumažinti ugnį. Pavirti apie 10 minučių arba kol grybai bus minkšti. Grybus nusunkti, pasilikti lauro lapus. Grybus palikti ant popierinio rankšluosčio atvėsti.
Grybus su lauro lapais sudėti į sterilizuotus stiklainius. Užpilti grybus aliejumi, paspaudžiant šiek tiek šaukštu. Užsukti dangtelį. Laikyti 2 savaites vėsioje vietoje toliau nuo tiesioginės saulės šviesos. Kas kiek laiko apversti stiklainius, kad tirpstanti druska pasiskirstytų tolygiai.
Atidarius laikyti uždarytus stiklainius šaldytuve.
I remember when I was a kid my mother used to take me to her friend and the most delicious thing she used to serve was marinated mushrooms made by her husband. I was not able to get and original recipe, but this one is probably the closest. I like them so much that I can eat them alone.
Products:
2.5 cups white wine vinegar
4 cloves garlic
0.5 cups white wine
8 dried bay leaves
1 kg button mushrooms
1 tbsp salt
1.5-2 cups olive or vegetable oil
Method:
Prepare 4 x250 ml sterilized jars.
In a large pan mix vinegar, garlic, wine, 1 cup water and bay leaves. Bring it to the boil on the high heat, add mushrooms and the salt, then reduce the heat. Simmer for about 10 minutes or until mushrooms are tender. Drain mushrooms, reserve bay leaves. Leave the mushrooms on the paper towel to cool.
Layer mushrooms with bay leaves in sterilized jars. Cover mushrooms with oil, pressing a little a back of the spoon. Seal with the lids. Store in a cool place away from direct sunlight for 2 weeks. Occasionally invert the jars to disperse the salt that dissolves.
Once opened, store the mushrooms covered in the refrigerator.
I too have fnd maemeories of marinated mushrooms, Medeja. Yours sound just perfect! Thank you so much for sharing...
AtsakytiPanaikintiThanks, Louise! They are really yummy!
PanaikintiGreat way to preserve mushrooms; garlic is perfect companion!
AtsakytiPanaikintiI have never made preserved mushrooms...now I am intrigued!
AtsakytiPanaikintiKaip tik norėčiau pamarinuoti grybų, tik grybautoja iš manęs ne kokia :D gera mintis su pievagrybiais :)
AtsakytiPanaikintiMy mother used to make marinated mushrooms when I was a child. I couldn't stop eating them! Must try these!
AtsakytiPanaikinti