Pagal/ Source BarbaraBakes
Produktai:
2 stiklinės miltų
1 a.š. cinamono
0,25 a.š. imbiero
0,25 a.š. muskato riešuto
Žiupsnelis maltų gvazdikėlių
0,5 a.š. druskos
1,5 a.š. kepimo miltelių
125 gr. sviesto, kambario temperatūros
1 stiklinė cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 stiklinės pieno
1,5 stiklinės tarkuotų morkų
1 stiklinė razinų
Trupinių viršui:
0,5 stiklinės cukraus
0,25 stiklinės miltų
0,25 a.š. cinamono
3 v.š. sviesto, tirpinto
Glaistui:
1 v.š. kreminio sūrio
1 v.š. pieno
1 stiklinė cukraus pudros
Gaminimo procesas:
Products:
2 cups flour
1 tsp cinnamon
0.25 tsp ginger
0.25 tsp nutmeg
Pinch clove powder
0.5 tsp salt
1.5 tsp baking powder
125 gr. butter, at room temperature
1 cup sugar
2 large eggs
1 tsp vanilla extract
0.5 cup milk
1.5 cup grated carrots
1 cup raisins
For the Crumb topping:
0.5 cups sugar
0.25 cup flour
0.25 tsp cinnamon
3 tbsp butter, melted
For the Glaze:
1 tbsp cream cheese
1 tbsp milk
1 cup powdered sugar
Method:
Nežinau kaip čia buvo, kad iki šiol nebandžiau kepti morkų pyrago. Vieną dieną eidama pro kepyklą užsukau nusipirkti ko nors skanaus. Iš didelio pyragų pasirinkimo išsirinkau morkų pyragą. Ir tai buvo tikriausiai pats blogiausias pasirinkimas, nes pyragas buvo vienas iš neskaniausių mano valgytų- sausas, saldus, bet gana beskonis.
Po tokio nusivylimo nusprendžiau pati pagaliau išsikepti morkų pyragą. Mano išbandytas morkų pyragas buvo visiška priešingybė - skanus, drėgnas, bet ne šlapias, nepersaldus! Mano draugė, kuri paprastai apie morkų pyragus neturi nuomonės pritarė, kad šis buvo tikrai skanus.
Produktai:
2 stiklinės miltų
1 a.š. cinamono
0,25 a.š. imbiero
0,25 a.š. muskato riešuto
Žiupsnelis maltų gvazdikėlių
0,5 a.š. druskos
1,5 a.š. kepimo miltelių
125 gr. sviesto, kambario temperatūros
1 stiklinė cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 stiklinės pieno
1,5 stiklinės tarkuotų morkų
1 stiklinė razinų
Trupinių viršui:
0,5 stiklinės cukraus
0,25 stiklinės miltų
0,25 a.š. cinamono
3 v.š. sviesto, tirpinto
Glaistui:
1 v.š. kreminio sūrio
1 v.š. pieno
1 stiklinė cukraus pudros
Gaminimo procesas:
Įkaitinti orkaitę iki 180C. 22 cm kepimo formą ištepti riebalais.
Sumaišyti produktus trupinių viršui. Dubenyje sumaišyti miltus, visus prieskonius, kepimo miltelius ir druską.
Sudėti sviestą ir cukrų ir išplakti elektriniu plaktuvu iki šviesios ir purios masės. Sudėti kiaušinius, vanilę ir pieną ir išplakti. Sudėti miltų mišinį ir išmaišyti. Įmaišyti morkas ir razinas.
Tešlą sudėti į kepimo formą, ant viršaus užbarstyti trupinių masę ir kepti apie 40-45 minutes (aš kepiau apie 55 minutes) arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla.
Atvėsinti 10 minučių formoje, tuomet išimti iš formos, užpilti ant viršaus glaistą ir pilnai atvėsinti prieš patiekiant.
I do not know why, but I have not tried making carrot cake before. One day as I was passing a bakery and went in to buy something delicious. From the large selection of cakes I chose carrot cake. And it was probably the worst choice because the cake was - dry, sweet, but pretty tasteless.
After the disappointment I decided to finally bake a carrot cake myself. Carrot cake I made was completely different from the one I tried, it was delicious, moist, but not wet, not too sweet! My friend, who is usually has no opinion on the carrot cake agreed that this one was really tasty.
Products:
2 cups flour
1 tsp cinnamon
0.25 tsp ginger
0.25 tsp nutmeg
Pinch clove powder
0.5 tsp salt
1.5 tsp baking powder
125 gr. butter, at room temperature
1 cup sugar
2 large eggs
1 tsp vanilla extract
0.5 cup milk
1.5 cup grated carrots
1 cup raisins
For the Crumb topping:
0.5 cups sugar
0.25 cup flour
0.25 tsp cinnamon
3 tbsp butter, melted
For the Glaze:
1 tbsp cream cheese
1 tbsp milk
1 cup powdered sugar
Method:
Preheat the oven to 180C. Grease 22 cm baking form.
Combine the products for the crumb topping. In another bowl mix the flour, all spices, baking powder and salt.
Place butter and sugar and beat with an electric beater until light and fluffy. Add the eggs, vanilla and milk and mix. Add the flour mixture and mix until incorporated. Mix in carrots and raisins.
Transfer the batter into the baking dish, sprinkle crumbs on top and bake for about 40-45 minutes (I baked for 55 minutes) or until a wooden skewer inserted comes out clean.
Cool the cake in the form for 10 minutes, then remove from the form and drizzle with the glaze on the top and cool completely before serving.
Cake looks so good.. Loved it Infact love all the collection of cakes you have.
AtsakytiPanaikintisuper. as ir planuoju artimiausiu metu morku pyraga kepti. esu viena karta kepusi, buvo labai skanu, o vienoj kepyklelej Rygoj ragavom dievisko :)
AtsakytiPanaikintiOh Medeja , open the door , got to have a hunk of that delicious cake ... on the ingredients , just heavenly . Pinning :)
AtsakytiPanaikintiDear Medeja, This is a beautiful cake to enjoy. It is also perfect for the morning with coffee. Blessings dear. Catherine
AtsakytiPanaikintiUgh, it's so disappointing when bakery foods aren't very good! So glad that you were able to make your own cake to make up for the boring on--this sounds delicious!
AtsakytiPanaikintiI love carrot cake! This looks delicious with the crumb topping and glaze on top.
AtsakytiPanaikintiThe streusel topping looks fantastic. The cake looks very inviting, Medeja.
AtsakytiPanaikintiPerfect weekend cake!
AtsakytiPanaikintiSo chock full of my favorite ingredients...what a wonderful coffee cake!
AtsakytiPanaikintiWhat a delicious cake, a lighter version of carrot cake :D
AtsakytiPanaikintiCheers
Choc Chip Uru
Carrot cake is one of my very favorite cakes! This one looks very delicious and different!
AtsakytiPanaikintisort of like a carrot cake but not. Love it!
AtsakytiPanaikintiKa tik is orkaites. O jau skanumelis, o jau purumelis! Aciu uz gera recepta :-)
AtsakytiPanaikintiVisada prašom :) smagu, kad patiko :)
Panaikinti