Raudonojo Vyno Pyragas su Datulėmis ir Imbieru/ Red Wine Cake with Dates and Ginger

Pagal/ Source MyKitchenInTheRockies

Pyragą su raudonuoju vynu jau esu kepusi anksčiau. Nors ankstesnis vyno pyragas buvo labai skanus, šis pyragas sakyčiau vos ne naujesnė pagerinta versija :) jis buvo šiek tiek minkštesnis, be imbieras, datulės ir prieskoniai puikiai derėjo su raudonojo vyno skoniu. 


Produktai:

250 gr.sviesto
250 gr. cukraus
4 dideli kiaušiniai
250 gr. miltų
2 a.š. kepimo miltelių
0,3 stiklinės kakavos miltelių
1,5 a.š. prieskonių mišinio (cinamono, gvazdikėlių ir muskato riešuto)
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis raudonųjų čili miltelių
3 a.š. cinamono
2 a.š. imbiero miltelių
0,5 a.š. maltų pipirų
1,75 stiklinės raudonojo vyno
0,5 stiklinės datulių, smulkintų
0,25 stiklinės cukruoto imbiero, smulkinto

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais kepimo formą.

Dubenyje sumaišyti visus sausus produktus (miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, druską, prieskonius).

Išplakti sviestą ir cukrų elektriniu plaktuvu iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius, viską gerai išplakti.
Per 3 kartus dalimis sudėti miltų mišinį, pakaitomis su vynu, viską išmaišant. Stengtis užbaigti miltų mišiniu, nepermaišyti.
Įmaišyti datules ir cukruotą imbierą.

Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti apie 45 minutes arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. 10 min palikti formoje, tuomet išimti ir pabaigti vėsinti ant grotelių.


I made cake with red wine before. Though  wine cake that I previously made was very tasty cake, this cake I would say improved version :) it was softer and ginger, dates and spices perfectly matched with red wine flavor.

Products:

250 gr. butter
250 gr. sugar
4 large eggs
250 gr. flour
2 tsp baking powder
0.3 cup cocoa powder
1.5 tsp allspice (cinnamon, cloves and nutmeg)
Pinch of salt
Pinch of red chili powder
3 tsp cinnamon
2 tsp ginger powder
0.5 tsp ground pepper
1.75 glasses of red wine
0.5 cup dates, chopped
0.25 cup crystallized ginger, chopped

Method:

Preheat the oven to 180C. Grease baking form.

In a bowl, mix all dry ingredients (flour, cocoa powder, baking powder, salt, spices).

Using electric mixer beat together butter and sugar until fluffy. One by one beat in the eggs, beating well after each.
In 3 times add the flour mixture alternating with wine, mixing everything. Try to finish with the flour mixture, do not overmix.
Mix in the dates and ginger.

Pour the batter into the baking form and bake for about 45 minutes or until wooden skewer inserted comes out clean. Leave for 10 minutes in the form, then remove and finish cooling on the wire rack.

Komentarai

  1. Wine cake looks soft and super yummy....adding peppe rand chilli powder is new to me ..will try this version of yours..

    AtsakytiPanaikinti
  2. To me, this is what Autumn would taste like. Warm and spicy!

    AtsakytiPanaikinti
  3. I bet the dates make this so sweet and delicious :D

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
  4. Yum! I love that the recipe has red wine and dates, I beat it's delicious :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. What a lovely cake! The dates and spices sure make it a winner!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dear Medja, What a nice cake. I never tried such a cake but it sounds delicious!! I am sure the dates make this cake so very moist. Blessings dear. Catherine

    AtsakytiPanaikinti
  7. I baked a German red wine cake before, but love your version with all the warming spices even more. It looks super, Medeja.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Angie. I think I need to try German red wine cake.. :D

      Panaikinti
  8. So moist and different! Love its texture...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Negaliu isivaizduoti, koks skonis raudono vyno kepiniuose, bet vilioja :) Atrodo labai gundanciai

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jaučiasi vyno skonis, todėl man kepiniai su raudonu vynu patinka :D

      Panaikinti
  10. Looks delicious! The spices you added sound wonderful!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks. It tasted really good because of wine, spices and ginger :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą