Pagal žurnalą/ Source magazine Recipes+
Bulvės ir lęšiai man kažkodėl asocijuojasi su šiluma ir jaukumu. Todėl žiemos priešpiečiams (mano atveju vasaros, bet lietingai dienai) tokia sriuba maloniai sušildo ir sočiai pamaitina.
Porcijos: 2- 3
Produktai:
1 v.š. aliejaus
2 juostelės šoninės, smulkintos
2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
1 v.š. kapotų petražolių
1 svogūnas, smulkintas
2 bulvės, pjaustytos nedideliais gabaliukais
1 sultinio kubelis
400 gr. skardinė rudųjų lešių, nusunktų (aš naudojau stiklinę virtų)
1 v.š. citrinos sulčių
Gaminimo procesas:
Servings: 3-4
Products:
1 tbsp oil
2 bacon rashers, chopped
2 tsp grated lemon zest
1 tbsp chopped parsley
1 onion, chopped
2 potatoes, chopped
1 stock cube
400 gr. can brown lentils, drained(I used a glass of cooked lentils)
1 tbsp lemon juice
Method:
Bulvės ir lęšiai man kažkodėl asocijuojasi su šiluma ir jaukumu. Todėl žiemos priešpiečiams (mano atveju vasaros, bet lietingai dienai) tokia sriuba maloniai sušildo ir sočiai pamaitina.
Porcijos: 2- 3
Produktai:
1 v.š. aliejaus
2 juostelės šoninės, smulkintos
2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
1 v.š. kapotų petražolių
1 svogūnas, smulkintas
2 bulvės, pjaustytos nedideliais gabaliukais
1 sultinio kubelis
400 gr. skardinė rudųjų lešių, nusunktų (aš naudojau stiklinę virtų)
1 v.š. citrinos sulčių
Gaminimo procesas:
Puode and didelės ugnies įkaitinti aliejų. Apie 3 minutes pakepinti šoninę, pusę išimti į nedidelį dubenį kartu su citrinos žievele ir petražolėmis.
Su likusia šonine sudėti ir kartu pakepinti svogūną kol jis suminkštės. Sudėti bulves ir sultinio kubelį, maišant apkepti kelias minutes. Įpilti 3,5 stiklines vandens. Užvirti ir uždengus pavirti apie 8-10 minučių. Sudėti lęšius ir pavirti 5 minutes and nedidelės ugnies. Įmaišyti citrinos sultis. Prieš patiekiant užbarstyti šoninės ir petražolių mišiniu.
Potatoes and lentils somehow to me are associated with warmth and coziness. So, for winter day lunch (in my case it was summer day, but rainy) this soup is a perfect warming and filling comfort food.
Servings: 3-4
Products:
1 tbsp oil
2 bacon rashers, chopped
2 tsp grated lemon zest
1 tbsp chopped parsley
1 onion, chopped
2 potatoes, chopped
1 stock cube
400 gr. can brown lentils, drained(I used a glass of cooked lentils)
1 tbsp lemon juice
Method:
In a pan heat the oil on a high heat. Add and stir fry the bacon for about 3 minutes, remove half of the bacon into a small bowl and mix with the lemon zest and parsley.
Add chopped onion to the remaining bacon and fry until the onion is soft. Add potatoes and stock cube, cook mixing for a few minutes. Add 3.5 cups of water. Bring to the boil and simmer covered for about 8-10 minutes. Add lentils and simmer for 5 minutes. Stir in the lemon juice. Before serving sprinkle the bacon and parsley mixture.
A simple yet very tasty soup!
AtsakytiPanaikintiSounds and looks delicious!
AtsakytiPanaikintiI like this soup. Looks simple, bet it tastes yum!
AtsakytiPanaikintiSure does sound comforting, Medeja. It's a nasty and chilly day today. I sure wish I had some of this soup right now!!! Thank you so much for sharing...
AtsakytiPanaikintiOj tikrai kad tokia sriuba susildo. Niekad nebandziau lesiu ir citrinu kombinacijos. Idomu labai
AtsakytiPanaikintiLooks like such a comforting soup. Perfect for a chilly night!
AtsakytiPanaikinti