Obuolių Pyragas su Vaniliniu Kremu/ Apple Vanilla Custard Cake

Pagal žurnalą/ Source magazine Recipes+

Nors obuolių pyragų sezonas jau kaip ir pasibaigęs ir labiau tiktų cinamonu, gvazdikėliais kvepiantys kepiniai..aš vis dar atsilikusi dalinuosi obuolių pyrago receptu. Skaniausia pyrago dalis..man asmeniškai vanilinis kremas, kurį galėčiau valgyti vieną. Bet šiaip skanu ir įdomu išbandyti kitokį nei yprastą obuolių pyragą. 


Produktai Vaniliniam Kremui:

3 kiaušinio tryniai
0,25 stiklinės smulkaus cukraus
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 v.š. krakmolo
0,5 stiklinės pieno
0,5 stiklinės grietinėlės

Produktai Pyragui:

Vanilinio kremo
125 gr. sviesto, kambario temperatūros
2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
0,75 stiklinės smulkaus cukraus
2 kiaušiniai, kambario temperatūros
1 stiklinė miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 obuolys, išimtom sėklom ir pjaustytas plonom riekelėm
0,5 stiklinės abrikosų uogienės, pašildytos

Gaminimo procesas:

Kremui: nedideliame puode sudėti pieną ir grietinėlę ir pakaitinti ant vidutinės ugnies, bet neužvirti. Suplakti kiaušinio trynius, cukrų, krakmolą ir vanilės ekstraktą iki kreminės masės. Po truputį nuolat plakant įmaišyti šiltą pieną. Supilti viską atgal į puodą. Ant vidutinės/ nedidelės ungies nuolat maišant pavirti apie 4 minutes arba kol kremas patirštės. Kremą supilti į dubenį, uždengti maistine plėvele, atšaldyti 3 val arba kol kremas bus pilnai atvėsęs.

Orkaitę įkaitinti iki 160C. Ištepti apvalią 20 cm formą riebalais.

Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą, cukrų ir citrinos žievelę iki šviesios, kreminės masės. Po vieną įmušti kiaušinius, išplakant po kiekvieno. Įsijoti miltus, kepimo miltelius ir išmaišyti.

2/3 tešlos supilti į kepimo formą. Ant viršaus tolygiai paskleisti vanilinį kremą, uždengti likusia tešla. Ant viršaus išdelioti obuolio skilteles. Kepti 1 val arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. 5 minutes vėsinti formoje, tuomet išimti ant grotelių, viršų aptepti uogiene. Patiekti dar šiltą arba kambario temperatūros.


Although apple pie/cake season has ended and it would be more appropriate to make something smelling cinnamon and cloves.. I am still sharing an apple cake recipe. The tastiest part for me personally is custard, I could just eat it alone. This apple cake is definitely tasty and more interesting than traditional apple cakes.


Products for Custard:

3 egg yolks
0.25 cup caster sugar
1 tsp vanilla extract
1 tbsp cornstarch
0.5 cup milk
0.5 cup cream

Products for the Cake:

Vanilla cream
125 gr. butter, at room temperature
2 tsp grated lemon zest
0.75 cup caster sugar
2 eggs, at room temperature
1 cup flour
1 tsp baking powder
1 apple, sliced , seeds removed and thinly sliced
0.5 cup apricot jam, warmed

Method:

For Custard: in a small saucepan, add the milk and cream and heat almost until boiling point, but do not bring to the boil. Whisk the egg yolks, sugar, cornstarch, and vanilla extract until creamy. Continuously beating pour in the warm milk-cream mixture. Pour everything back into the pan. Simmer on medium/ low heat stirring constantly for about 4 minutes or until the custard thickens. Transfer the custard into a bowl, cover with cling wrap and cool for 3 hours, or until the custard is completely cool.

Preheat the oven to 160C. Grease a round 20cm baking form.

With an electric mixer beat butter, sugar and lemon zest until light and fluffy. One by one beat in the eggs, beating well after each. Sift in the flour, baking powder and mix.

Pour 2/3 of the dough into the baking form. On top spread evenly vanilla custard, cover with the remaining dough. Arrange the apple slices on top. Bake for 1 hour or until a wooden skewer inserted comes out clean. Leave for 5 minutes to cool in the form, and then remove on the wire rack, brush the top with jam. Serve still warm or at room temperature.

Komentarai

  1. Koks fainuolis! Tikiu, kad labai gardus, gal reikes pamegint :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Save a large slice for me, please :-)) It looks fantastic!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sorry for not visiting your blog lately, I try stay away from computer recently, a little brake-)) You are still baking, you are so good!!! I did not even start on my christmas cookies this year-))

    AtsakytiPanaikinti
  4. I love me a good custard cake, totally bookmarked this recipe :D

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
  5. Medeja, this looks delicious! Nothing beats a cake like this with custard, thanks for the recipe!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Apple season may be over, Medeja but I still have a ton to cook! Your custard cake looks oh so yummy! Thank you so much for sharing...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Medeja, you just made me hungry and all craving for this beautiful cake, but it's late at night here and if I start baking it now, (which I feel like doing) my family will think I'm nuts.

    Maybe one day when we meet, you'll bake this gorgeous cake for your friend (me) and will not mind when I finish it too :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. I can't believe I haven't been to visit your blog in forever...and I realize now that it's because I haven't been following you! Which is so weird, because I totally thought I was! I just fixed that now! Now I can ogle your fantastic recipes more often ;)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą