Mandarinų ir Lazdyno Riešutų Pyragas/ Mandarine & Hazelnut Cake

Pagal žurnalą/ Source magazine Recipes+

Šventės ir atostogos baigėsi..laikas grįšti namo ir į virtuvę. Per atostogas palepinau šeimyną pyragais, bet nieko naujo nebandžiau.

Mandarinų ir lazdyno riešutų pyragas panašus į anksčiau gamintą mandarinų ir migdolų pyragą. Man šis pyragas su lazdyno riešutais buvo vis dėl to skanesnis, labiau jautėsi riešutų skonis, be to naudoti nulupti mandarinai, todėl mažiau jautėsi kartumas.


Produktai:

3 mandarinai, nulupti
1 stiklinė smulkaus cukraus
5 kiaušiniai, kambario temperatūros
2,25 stiklinės maltų lazdyno riešutų
1 a.š. kepimo miltelių
0,25 stiklinės kapotų lazdyno riešutų

Glaistui:

2 stiklinės cukraus pudros
1 a.š. tarkuotos mandarino žievelės
0,25 stiklinės mandarinų sulčių

Gaminimo procesas:

Mandarinus sudėti į puodą, užpilti vandeniu. Užvirti, sumažinti ugnį ir uždengus virti apie 1 val, kol mandarinai suminkštės. Mandarinus nusunkti ir atvėsinti, tuomet išimti sėklas.

Orkaitę įkaitinti iki 170C. Ištepti riebalais 20 cm kekso formą.

Virtuviniame kombaine mandarinus sutrinti iki vientisos tyrės. Sudėti cukrų ir viską išplakti.Po vieną nuolat plakant sSudėti kiaušinius. Tuomet sudėti maltus lazdyno riešutus ir kepimo miltelius, suplakti iki vientisos masės. Supilti į kepimo formą.

Kepti apie 55 minutes arba kol centre patikrinus mediniu iešmeliu jis nebealips tešla. Atvėsinti 10 minučių formoje, išimti pyragą ant lėkštės ir pilnai atvėsinti.

Iki vientisos masės sumaišyti glaistui skirtus produktus. Užpilti glaistą ant atvėsinto pyrago, pabarstyti kapotais lazdyno riešutais.


Holidays are over..time to go home and back to the kitchen. During my holidays I have pampered my family with cakes, but I did not try anything new.

Mandarin and hazelnut cake is similar to the mandarin and almond cake that I made previously. For me, this hazelnut cake was more delicious probably because it was less bitter and it had strong hazelnut cake. 


Products:

3 mandarines, peeled
1 cup caster sugar
5 eggs, at room temperature
2.25 cup hazelnut meal
1 tsp baking powder
0.25 cup chopped hazelnuts

For the glaze:

2 cups powdered sugar
1 tsp grated mandarin zest
0.25 glass mandarine juice

Method:

Put mandarines in a pan, cover with water. Bring to the boil, reduce heat and cook covered for about 1 hour, until mandarines are very soft. Drain mandarins and leave to cool, then remove the seeds.

Preheat the oven to 170C. Grease 20 cm round pound cake form.

Process mandarines in food processor until smooth puree. Add sugar and process everything. One by one processing after each beat in the eggs. Then add hazelnut meal and baking powder, process until smooth. Pour into the baking form.

Bake for about 55 minutes or until a wooden skewer inserted in the center comes out clean. Cool for 10 minutes in the form, remove the cake on the serving plate and cool completely.

Mix until smooth all ingredients for the glaze. Pour the glaze over the cooled cake, sprinkle with chopped hazelnuts.

Komentarai

  1. Tomorrow we will still have one more holiday:) so I am going to prepare the last Christmas cake:) later on I will be on diet

    AtsakytiPanaikinti
  2. I have never tried the combo of mandarin and hazelnut. The cake looks so tempting!
    Happy New Year to you!
    Angie

    AtsakytiPanaikinti
  3. It's been a while since I bought some hazelnuts, I want to make this cake Medeja, it will be great with a filtered coffee :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tangerines and hazelnuts sound delicious together! Happy New Year!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Lisa! Happy New Year :)
      Indeed, hazelnuts and mandarines is nice combination :)

      Panaikinti
  5. What a great combination, Medeja! I'd love a nibble:)

    Thank you so much for sharing...Happy 2015!

    AtsakytiPanaikinti
  6. What an awesome combination of flavours - I would love to try this cake :D

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
  7. What a lovely flavor combination! The cake looks delicious. I love hazelnuts but don't often cook with them. Happy New Year!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą