Rabarbarų ir Lazdyno Riešutų Pyragas/ Rhubarb and Hazelnut Cake

Pagal žurnalą/ Source magazine Recipes+

Nežinau ar kepiniais įmanoma nusipirkti meilę, bet kolegų simpatiją darbe tkirai, galiu pasakyti iš patirties. Viena tikrai nesuvalgyčiau visko ką prikepu, todėl smagu, kad yra kas padeda ir pagiria. Štai toks paprastas pyragas prie arbatos gali tikrai pradžiuginti bet ką.


Produktai:

3 kiaušiniai
0,75 stiklinės + 0,25 stiklinės rudojo cukraus
2 a.š. tarkuotos apelsino žievelės
0,5 stiklinės daržovių aliejaus
1,25 stiklinės miltų
2 a.š. kepimo miltelių
0,5 stiklinės maltų lazdyno riešutų
1,5 stiklinės smulkiai pjaustytų rabarbaro stiebų
2 v.š. kapotų lazdyno riešutų

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 170C. Ištepti riebalais 20 cm apvalią kepimo formą.

Elektriniu plaktuvu išplakti kiaušinius, cukrų ir apelsino žievelę iki kreminės masės. Įmaišyti aliejų. Įsijoti miltus ir kepimo miltelius ir sudėti maltus lazdyno riešutus, viską išmaišyti.

Pusę tešlos sudėti į kepimo formą, išlyginti viršų. Užbarstyti pusę rabarbarų su puse likusio cukraus. Paskleisti ant viršaus likusią tešlą. Užbarstyti likusius rabarbarus, cukrų ir kapotus lazdyno riešutus.

Kepti apie 1 val arba kol centre įbedus medinį iešmelį jis nebeaplips tešla. 10 minučių pyragą palikti formoje, išėmus pabaigti vėsinti ant grotelių.


I do not know if it is possible to buy love with cakes, but can definitely make your colleagues like you more, can tell from my own experience. Just by myself I wouldn't be able to eat everything I am baking, so I am pretty happy that there are people at work who happily help. And such simple cake with tea would cheer anyone.

Products:

3 eggs
0.75 + 0.25 cup brown sugar
2 tsp grated orange zest
0.5 cup vegetable oil
1.25 cup flour
2 tsp baking powder
0.5 cup hazelnut meal
1.5 cups chopped rhubarb stalks
2 tbsp chopped hazelnuts

Method:

Preheat the oven to 170C. Grease 20 cm round baking form.

Using electric mixer beat the eggs, sugar and orange zest until creamy. Mix in the oil. Sift in the flour, baking powder and hazelnut meal, mix everything.

Spread half of the dough in the bottom of the baking form, level the top. Sprinkle half the rhubarb with half the remaining sugar. Spread the remaining dough on top. Sprinkle with remaining rhubarb, sugar and chopped hazelnuts.

Bake for about 1 hour or until the wooden skewer inserted in the center comes out clean. Leave in a form for 10 minutes then remove and finish cooling on the wire rack.

Komentarai

  1. What a lovely cake!I totally love the combination of hazelnuts and rhubarb! Soooo good!

    AtsakytiPanaikinti
  2. It looks delicious and I bet your co-workers adore you!

    AtsakytiPanaikinti
  3. My love can definitely be bought with cake! I'm a fan of rhubarb ANYTHING!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Lucky coworkers! The cake looks wonderful, Medeja.

    AtsakytiPanaikinti
  5. I bake and give away many cakes, just like you...I would love to taste one piece of that above; looks beautiful!

    AtsakytiPanaikinti
  6. I adore this cake, I love hazelnuts with a passion :D
    Great recipe!

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
  7. Atrodo fantastiškai. Kepsiu vasarą, kai bus rabarbarų. Labai skanūs pyragai su rabarbarais

    AtsakytiPanaikinti
  8. Your coworkers must have loved this! The rhubarb and hazelnut topping looks delicious.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą