Graikiškų (Pekano) Riešutų Sausainiai/ Walnut (Pecan) Cookies

Pagal knygą/ Source book Coffee: a fine selection of sweet treats

Sausainiai toks dalykas, kad jei jie vykę tai labai nepastebimai dingsta.. Vieną paragauti koks skonis kai ką tik iš orkaitės ištrauktas, kitą pravėsusį, dar vieną kai visai atvėsta. Na ir dar porą praeinant pro šalį.. Gerai, kai jų nemažai gaunasi, tai kažkiek dar lieka nunešti kolegoms. 
Bet gal čia tik mano tokia problema?



Vienetai: 40-45

Produktai:

40 gr. (0,3 stiklinės) cukraus pudros
1,5 v.š. labai smulkiai maltos espresso kavos
100 gr. (1 stiklinė) pekano arba graikiškų riešutų
55 gr (0,25 stiklinės) smulkaus cukraus
185 gr (0,75 stiklinės) sviesto, kambario temperatūros
1 kiaušinio trynys
200 gr. (1,75 stiklinės) miltų

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. 2 kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.

Sumaišyti cukraus pudrą ir maltą kavą.
Riešutus kartu su 1 v.š smulkaus cukraus sudėti į virtuvinį kombainą, malti kol masė bus panši į trupinius.

Elektriniu plaktuvu išlakti sviestą su likusiu cukrumi iki purios šviesios masės. Sudėti kiaušinio trynį ir plakti iki vientisos masės. Įmaišyti maltų riešutų masę, įsijoti miltus, maišyti kol susiformuos tešla.

Iš tešlos formuoti maždaug 2,5 cm kamuoliukus, dėti ant paruoštos kepimo skardos, šiek tiek paploti. Kepti apie 10 minučių arba kol kraštai taps auksinės spalvos. Perkelti ant grotelių, pabarstyti cukraus pudros ir kavos mišiniu, palikti pilnai atvėsti.


Cookies is such thing, that if they turn out good they disappear very quickly.. One I must try straight out of the oven, another still warm, and another once they are cooled. Well, and few just passing by .. It's good when I make more then still few are left for my colleagues.
I start wondering am I the only one having such problem? 



Makes: 40-45

Products:

40 gr. (0.3 cup) icing sugar
1.5 tbsp finely ground espresso coffee
100 gr. (1 cup) pecans or walnuts
55 g (0.25 cup) caster sugar
185 g (0.75 cup) butter, room temperature
1 egg yolk
200 gr. (1.75 cup) flour
Pinch of salt

Method:

Preheat the oven to 180C. Line 2 baking trays with baking paper.

Mix the icing sugar and ground coffee.
Place together pecans (or walnuts) with 1 tbsp granulated sugar into a food processor, process until the mixture resembles crumbs.

Using electric mixer beat together butter and sugar until light and fluffy. Add the egg yolk and beat until combined. Mix in the ground pecan (walnut) mixture, sift in the flour, mix to form the dough.

Roll the dough into 2,5 cm balls, placed on the prepared baking trays, flatten slightly. Bake for about 10 minutes or until the edges become golden. Transfer on the wire rack, sprinkle with powdered sugar and coffee mixture, leave to cool completely.

Komentarai

  1. you are not definietly the only one:)
    I have not made cookies for ages!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I'm glad I'm not the only one :D time to make cookies, Ola ;)

      Panaikinti
  2. We all have that kind of problem-))) When I bake I have to try it everything NOW, I can not wait for my kids and husband to come home-)) They look so addictive!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Well, that problem is a bless :-)) These cookies look divine.

    AtsakytiPanaikinti
  4. I have the same problem Medeja especially when it comes to Pecan Sandies which these remind me of. Love the "mocha" icing too. How could anyone resist. Lucky you, you were there when they came out of the oven!!!

    thank you so much fr sharing, Medeja...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Louise :) I know.. it's so difficult to resist little addictive sweets.. :D

      Panaikinti
  5. These look like my kind of cookies. These would definitely disappear fast at my house!

    AtsakytiPanaikinti
  6. These look amazing!! Will be perfect with afternoon tea :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Yes, cookies disappear very quickly around here, too! Yours look terrific!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą