Pagal žurnalą/ Source magazine Olive
Ši sriuba tiesiog nuostabi! Saldžiųjų bulvių, imbiero ir žaliosios citrinos skonių derinys man taip patiko, kad pusę sriubos pabaigiau pati. Ir nors nesu didelė sriubų mėgėja, šią sriubą gaminau 2 kartus ir gaminsiu vėl.
Porcijos: 4
Produktai:
750 gr. saldžiųjų bulvių, nuluptų ir pjaustytų gabaliukais
1 svogūnas, smulkintas
1 skiltelė česnako, smulkinta
2 cm imbiero šaknies, tarkuotos
450 ml sultinio
250 ml kokosų pieno
1 žaliosios citrinos sultys ir tarkuota žievelė
100 ml grietinėlės
Aliejaus kepimui
Gaminimo procesas:
Servings: 4
Products:
750 gr. sweet potatoes, peeled and cut in pieces
1 onion, chopped
1 clove garlic, minced
2 cm ginger root, grated
450 ml stock
250 ml coconut milk
1 lime juice and grated zest
100 ml cream
Oil for frying
Method:
Ši sriuba tiesiog nuostabi! Saldžiųjų bulvių, imbiero ir žaliosios citrinos skonių derinys man taip patiko, kad pusę sriubos pabaigiau pati. Ir nors nesu didelė sriubų mėgėja, šią sriubą gaminau 2 kartus ir gaminsiu vėl.
Porcijos: 4
Produktai:
750 gr. saldžiųjų bulvių, nuluptų ir pjaustytų gabaliukais
1 svogūnas, smulkintas
1 skiltelė česnako, smulkinta
2 cm imbiero šaknies, tarkuotos
450 ml sultinio
250 ml kokosų pieno
1 žaliosios citrinos sultys ir tarkuota žievelė
100 ml grietinėlės
Aliejaus kepimui
Gaminimo procesas:
Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinti šaukštą aliejaus. Sudėti saldžiąsias bulves ir pakepinti apie 5 minutes kol jos pradės minkštėti. Sudėti svogūną, česnaką ir imbierą, išmaišyti ir uždengus pakepinti apie 10 minučių.
Supilti sultinį ir kokosų pieną, užvirti. Tuomet sumažinti ugnį ir pavirti apie 15 minučių. Nėmus nuo ugnies viską sutrinti elektriniu trintuvu, pertrinti per sietelį.
Supilti sriubą į švarų puodą, vėl užvirti. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti žaliosios citrinos sultis, pusę tarkuotos žievelės ir 50 ml grietinėlės. Pagal skonį įdėti druskos. Sriubą padalinti į dubenėlius, prieš patiekiant ant viršaus užpilti likusią grietinėlę ir pabarstyti žievele.
This soup is just amazing! Sweet potato, ginger and lime flavor I liked so much that I finished half of the soup by myself. And although I'm not a big soup lover, I made this soup already twice and I am sure I am going to make it again.
Servings: 4
Products:
750 gr. sweet potatoes, peeled and cut in pieces
1 onion, chopped
1 clove garlic, minced
2 cm ginger root, grated
450 ml stock
250 ml coconut milk
1 lime juice and grated zest
100 ml cream
Oil for frying
Method:
Heat tablespoon of oil in a large pan on medium heat. Add sweet potatoes and fry for about 5 minutes until they begin to soften. Add the onion, garlic and ginger, cover and cook for 10 minutes.
Add the stock and coconut milk, bring it to the boil. Then reduce the heat and simmer for about 15 minutes. Take off the heat and blend everything with electric blender until smooth, then strain through a sieve.
Transfer the soup into a clean pan, bring to the boil again. Remove from heat, mix in lime juice and half of lime zest and 50 ml of cream. Add salt to taste. Divide the soup between bowls, before serving swirl remaining cream and sprinkle with lime zest.
Sounds very delicious; I'm waiting for winter to try it!
AtsakytiPanaikintiWorth trying for sure :)
PanaikintiSaldzias bulves ne taip seniai pradejom valgyti tik :) Daugiau dukra valgo, mes dar prie lietuvisku daugiau prisirise vien todel, kad pigesnes turbut :D Labai sveikuoliska sriuba!
AtsakytiPanaikintiŠitą sriubytę pabandyt tikrai verta :)
PanaikintiLove the beautiful color of sweet potato soup.
AtsakytiPanaikintiThe taste is great too :)
PanaikintiThis soup certainly sounds like it has a fantastic combination of flavors!
AtsakytiPanaikintiIt is indeed :)
PanaikintiThis is the kind of soup I would love too! So creamy, delicious and healthy.
AtsakytiPanaikintiI absolutely loved it :)
PanaikintiDear Medeja, One of my favorites!! I love sweet potato soup! xo Catherine
AtsakytiPanaikinti